Selam herkese. Bu sene artık yurt dışı tatili yapmayı çok istiyorum ama gitmeyi düşündüğüm her yer vize istiyor. Vize evraklarını hazırlaması, fiyatı falan tatilden pahalı gelecek neredeyse; çok zorlaştırmışlar. Şimdi baktım, yeşil pasaport alırsam çok kolaymış her şey. Bu yeşil pasaport nedir?
Hiç bunlara gerek yok. Yurtdışı merkezli bir firmaya kapak at. Google, Twitch, Facebook gibi davetiye aldır kendine uğraşma vize filan. Gerçi yine vize alman gerekiyo ama B2, E1, E2 business klasmanına girdiğin için bankada kac paran var, daha önce hangi ülkelere gittin vs bunlara bakmıyorlar. ;)
Tbmm eski üyelerine, Eski bakanlara 3. derecede olan memurlara (yila bakmazlar) Görevi süresince il ve ilçe belediye başkanlarına Ayrica emniyet artık pasaport vermiyor alacaksan nüfusa gideceksin.
Devlet memuru olmak gerek ya da akrabası örnek veriyim benim var babamdan dolayı nasıl oluyor dersen memursan yeşil pasaport hakkın senin ve ailenin var eşin çocıklarının
Devlet memuru üst düzey bürokratlar konsolosluk çalışanları devlet sanatçıları devlet sporcuları millet vekilleri mit elemanlarının bazıları diye devam ediyor
bende kirmizi var yesil tum ozeliklerini goruyor diye biliyorum hatta gecen sene rusyaya giderken memur bir arkadasim gidememisti olagan ustu hal var diye yesil pasaportuyla
Yeşil pasaport genelde devlet memurlarına ve 1inci derece yakınlarına veriliyor. Alabilmek için memuriyet derecenizin 3üncü derecenin altına düşmesi gerekiyor
En İyi Cevaplar