Ailem muhafazakar Atatürkçü bir aile ben ise ateist, komünist ama Atatürk için canımı verecek kadar seven birisiyim
29 gü
Cevap
4Cevap
Ailem yok.
Hem komünist hem Atatürkçü nasıl oluyorsun Atatürk komünizme düşmandır. Hatta Kemaliszm Türkiye'deki komünist hareketleri yok etmistir, deniz gezmiş, Sabahattin Ali vs vs
Atatürk değil Atatürk o sırada vefat etmişti, Kemalist devlet sistemi tarafından Türkiye'deki komünist hareket ezildi, zaten deniz gezmiş ve komünistler Atatürkçü değiller araştırırsan görürsün. Atatürkçülük ve komünizm çok farklı şeyler
Değillerdi ben senin cahilligine veriyorum
Mesela Türkiye'deki deniz , mahir vs gibi komünist hareketlerin başıni kim ezdi? Kemalizm ezdi. 1971 muhtırasiyla birlikte, ordu içindeki Kemalist unsurlar iktidarı pekiştirmiş ve sol harekete karşı şiddetli bir tasfiye operasyonu (Balyoz Harekâtı) başlatmıştı Bu süreç, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının kemalizt ordu ve burokrasiye düşman olmuşlardı. Ayrıca Atatürk komünist değildi, komünizmin nerde görülürse başı ezilmesi gerektiğini söylemişti ve TKP nin ve Türk komünizmin kurucusu Mustafa Suphinin 1921 deki ölümünü araştır mesela... Onun haricinde Sabahattin Ali mesela komunist- sosyalist biriydi ve yine Kemaliszm ile arası açıktı onun ölümünüde araştır. Kemalizm Laik - Sağ milliyetçi bir ideolojidir komünizm ile taban tabana zıt. Atatürk'ün de komünizm ile hiçbir alakası yok Atatürk burjuvaist, laik milliyetçi sağcı bir liderdi.. sağcı demek sadece İslamcı demek değildir.
Ayriyeten deniz gezmiş ölürken bile "yaşasın marksizm leninizm ve yaşasın türk ve kürt halklarının kardeşliği..." demistir, Kemalizm ile alakası yok
Atatürk vefatıyla birlikte Kemalizm uygulanmamistir her gelen kendi keyfine göre Atatürk'ü kullanıp yönetmiştir diğer konu ise Türkiye de sol dediğin gibi ABD işbirlikçileri ile bitirilmek için beraber hareket ettiler ve saldırdılar hep cunku bu vatanın asıl sevenleri Solculardir şu an görüyoruz ülkeyi sağcı sağcı ABD ile takılın
Arkadaşım sen olayları çok yanlış anlamışsın, deniz gezmiş, mahir Çayan ve diğer Marksist Leninist komünist sosyalist Türk hareketleri zaten mevcut sistemle savasiyoydu ve mevcut sistem kemalizmdi. Yani sen hem komünist olup denizci olup hemde deniz vs lerin mücadele ettiği Kemalistler den olamazsın olayları çok yanlış anlamışsın.. adamların amacı mevcut sistemi yani Kemalist sistemi yıkıp SSCB benzeri ve Küba benzeri komünist sistem getirmekti mesela deniz gezmiş yüzde 99 oranında Che Guevara'dan etkilenmiştir hatta gerilla tarzı silahlı mücadelesinde bile tamamen Che nin Küba'da uyguladığı tarzı uygulamıştır ama köylülerden destek bulamamış, köylüler onları devlete ihbar etmiştir... Yani hem Kemalist hem komünist in demek tıpkı şeye benzer hem ateist hem Müslümanım demek gibi bişey..
Deniz vs lerin olduğu 60-70 döneminde Türkiye'de her alanda yüzde 100 Kemalist sistem hakimdi ve adamların amacı bu sistemi yıkmakti zaten
Ya ne alaka, sen benim sana anlattıklarımi dinliyormusun acaba? Çok ciddi bir idelojik çelişki ve yanlış içinde olduğunu söylüyorum sana. Çünkü tarihi bilmiyorsun
Zafer partisi gerçek Atatürkçü çizgidir işte. Atatürk'ün ve Atatürkçülugun solculuk veya komünizm ile hiçbir alakası yok. Zafer partisi ve Sağ milliyetçi laik hareket gerçek Atatürkçülük oluyor. Zaten bunu gerçekten bilgi sahibi olan komünist, sosyalist vslerde kabullenir
Ya off sen olayları anlamıyorsun ben sana Atatürk'ün ve Atatürkçülugun Anti- komünist olduğunu anlatıyorum yani seçim yapcaksin ya gerçek Atatürkçü zafer partili olacaksın ya da komünist olacaksın🤦🤷🤷🤷 ve ayriyeten Atatürk milliyetçi Türkçü biridir. Bir komünist asla Türkçü veya milliyetçi olamaz çünkü bu komünizme ve solculuga aykırı mesela profil forografindaki adam şiddetli bir Anti- milliyetçi idi. Ama kapak fotoğrafındaki Atatürk ise milliyetciydi. Kafan baya karışık senin
Muhafazakar Atatürkçü nasıl oluyor ilk kez duydum sfcsc
Seküler Atatürkçü var muhafazakar insan Atatürk'çü olmaz
Muhafazakar Atatürkçü dediğin kişiler neyi muhafazakar ediyor ki? Seküler Atatürkçü tanıdım ben hep şahsen muhafazakar Atatürkçü hiç tanımadım
Muhafazakar Atatürkçü mü 😂
uyuşmuyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Bu durum gerçekten de düşündürücü ve eminim birçok gencin yaşadığı bir ikilem. Aile içinde farklı ideolojilere sahip olmak zorlayıcı olabilir ama Atatürk sevgisi gibi ortak bir paydanızın olması çok kıymetli bence. Farklılıkların zenginlik olduğunu unutma. 🤗 Kendi değerlerini korurken aile bağlarını güçlü tutmak önemli. Bu konuda neler hissettiğini merak ediyorum. 🤔✨