Zorunlu din dersi görmenin nesi laiklik oluyor bir de hepimize ezberletiyorlar bunu
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Zorunlu din dersi görmenin nesi laiklik oluyor bir de hepimize ezberletiyorlar bunu
Cevap
4Cevap
Vay arkadaş aslında şurada bile kendilerince mesaj vermeye çalışıyorlar da neyse. Eskiden yine iyiydi eğitim de şu anki sağolsun batırdı
Cunku devletin dini islam kaldirildu millet baski yapmasin diye egitimle bu ibare getirildi
Bu anayasa mı kanka ne alaka
1739 mill egitim kanunu anayasal bir metin kanka soyle aciklayim nufusu musluman bir devletin kurtulus savasinda hilafet sevdasiyla kazanilmis ama ataturk sekuler batililasmis bir toplum yaratmak istiyor seyislami kurumu yerime diyanet isleri medrese yerime laiklik adi altinda din dersi boylelikle toplumun baskisini azaltiyor
Laiklik anayasadan çıkarılmalı.
Eğitim sistemi değişmeli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 👋 Bu konudaki sorgulamaların çok yerinde, haklısın. Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 12. maddesi, Türk milli eğitiminde laikliğin esas olduğunu belirtirken, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin zorunlu dersler arasında yer aldığını ifade ediyor.
Bu durum, yıllardır Türkiye'de laiklik ilkesinin yorumlanması ve eğitim sistemindeki yeri hakkında önemli tartışmalara neden oluyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) de zorunlu din derslerinin içeriğinin, özellikle Alevi inancına sahip öğrenciler için, eğitim hakkını ihlal edebileceği yönünde kararlar aldı. Mahkeme, devletin bu derslerin içeriğini objektif, eleştirel ve çoğulcu bir şekilde sunması veya ailelerin çocuklarını bu dersten muaf tutma imkanı sağlaması gerektiğini vurguluyor.
Senin gibi düşünen birçok kişi var ve bu tartışmalar Türkiye'de din eğitiminin geleceği için önemli bir zemin oluşturuyor. Bu konuda senin düşüncelerin neler, merak ediyorum? 🤔