Bence şeriat hemde osmanlı daki şeriat
Şeriat diyenler
Lâiklik diyenler
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
bir kadinin şeriat demesi kadar ilginc bisey yok bu gun seriatla yonetilen ülkelere bak bakalim orada kadina deger var mı dinimizde ne kadar kadina deger verilsede bir ulke seriatla yonetildiginde buna uyulmaz emin ol en cok zarar goren kadinlar olur
Sen bak bakalım osmanlıda kadının değerine şeriat öyle uygulanır ok
Seriatin gelmesi demek zaten ulkenin geriye gitmesi demek cumhuriyet klurulduktan sonra kadina verilen haklari saydirmayin bana hepsini gectim şöyle dusun kadina secme ve secilme hakki Turkiyede 1934 yilinda geldi avrupada bir cok ulkede bu hak kadinlara daha gec verildi peki bu hakl seriatlami verildi cumhuriyetle verildi ayrica benim tek ornek olarak soyledigim iran degil afganistanda da seriat var ve kadınlar orda bir iftira ile bile siddetle oldurulebiliyor suc oranlari cok yuksek biraz arastirin biraz okuyun gelin karsima oyle konusun
Ya saçmalama amerika hristiyan şeriatı uyguluyor amerikada idam var hani geridemi yazık kendi kanunlarınıza düşman olmuşsunuz 😥😥😥😥
Dusan olmakla bir ilgisi yok benim bahsettigim din ve devlet isleri ayri olmali dini siyasete karistirdigin zaman dinine zarar verirsin ayrica hristanlik dedigin ne ki degistirilmis bir din kac tane incil yazildi kendi kitaplarina kendi kafalarina gore degistiriyolar onlarin hepsi gercekten Allahin emrettigi gibimi yasiyo zannediyosun ama bizim dinimiz oyld degil bir tane kitabimiz var ve isteyen dinini ozgurce yasayabilir seriat olmasada bu mumkun
Valla rte seriati getiriyor diye bagiriyor sizin laik kesim. En cokta kapalilar uniye girebildigi zaman bagirdilar. Demekki laiklige ters bir sey kapalilarin uniye girmesi. Rte yi sevmem ama chp ve o kesimden 100 kat daha iyi.
Goruyoruz haklarimizi biz. Anca lafta. Laikligi seven erkeklerin cinselligi rahat yasamasi, kizlarinda orasini burasini acip gezmek istemesi. Gerisi bos.
-Ayrica kimse ozgur degil ozgurluk diye bir seh tam anlamiyla yoktur.
Seriat gelse buralarda at koşturamazsın güzelim onu da bil de
Nedenmiş o allah konuşma mi diyor
Guzelim beni yorma ac googleden bak arabistandaki kadınlar nasıl yasiyorlarmis
Allah'ın kanunları kuşkusuz mükemmeldir
Ama bun erkklr abartır güzelim citini çıkaramaz hale gelirsin üstüne de alır 2 3 karıyı yiyorsa bişey de.
Kuma seviyorsanız bilemem
Sende google a mecelle kanunu yaz tamam?
Olur tamam unut ma insanoğlu her şeyi abartir
Senin yaptığın gibi kardes
Ben abartmıyorum güzelim özgürlüğüne düşkün biriyim ben boğar beni
Elhamdülillah müslümanım kendini bilen insan zaten zina vs. Mahal vermez şeriata gerek de kalmaz
Şeriat gelince islami adalet olacağını mı sanıyorsun? Torpil ve adam kayırmanın çağladığı bu Dünya düzeninde şeriat ancak insanları köleleştirmek için kullanılır. Arabistandaki gibi.
Neden kendi tarihimiz varken yanlış uygulanan şeriat a bakıyoruz osmanlıya baksak ya 600 yıl hukumranlik ve şeriatla adalet barış harika çok korsunuz
aynen. Arabistandaki şeriat Suudi Araplara işlemez mesela. Dışarıdan gelen Suriyeli, Mısırlı, Bangladeşli vs kesimi kontrol altında tutmak için kurulu bir sistemdir.
soruyu soran güzel kardeşim şeriatin sağlam işlediği zaman oldu
ama adaletsizce işlediği zaman sağlam işlendiği zamandan çok daha fazla
o kadar suçsuzun günahsızın hesabını kim verecek?
artık geçti çağ buna izin vermez
çok istiyosan başka ülkede yaşabilirsin engel olan yok
pakistan arabistan afganistan vs. senin için güzel yerler
Devir değişti ben Osmanlı karşıtı birisi değilim. Artık Osmanlı diye ağlanmayı bırakın. O günleri geri getirmeye ne zaman müsait ne insanlar. İster kabulbedin ister etmeyin Cumhuriyet ilelebet sürecek. Şeriat isteyen Arabistana yerleşebilir. Ha şunuda söyliyim Medinede bir markete girip bir şeyler aldığınızda fatura isterseniz size ne kadarlık keseyim derse şaşırmayın. Yunan asıllı Amerika da yaşayan bir arkadaş bana demişti ki bunların şeriatı size bize işlemez. Senin şeriatın kime işler söylesene? Suriyeliye mi yoksa islamı kurtarıcısı gördüğünüz ama filistin için kılını kımıldatmayan reisinize mi.
aynen. madencilerle ilgili dosya zaten muamma özür filan dilediler sağolsunlar.
Biz de şükürler olsun ki Osmanlı torunuyuz kardeşim. Senin bildiğin şey siyaset alanlarında Osmanlı üzerinden yapılan primlerden başka şey değil. Daha fazla uzatmıycam. Cumhuriyette doğdum Cumhuriyet için ölürüm.
Şeriat isteyenler Arabistan'a, İran'a gidebilriler.
Laiklik bu ülkede kazanıldı. Verilmeyecek.
Necis insan, yeri göğü yaratan Allah'ın mülkünde ne hakla yaşıyorsun! Allah'ın kanunlarını beğenmiyorsan onun mülkü dışında bir yere git. gidebiliyorsan! İnneddine indallahil islam! Allah katında tek din islamdır! islam yer yüzüne hakim oluncaya kadar siz kafirler ile mücadelemiz sonuna kadar sürecektir!
@_sedatakar Hadi Arabistana
Yeri göğü yaratan Allah (!) Sen hangi cürretle beni Allah'ın mülkünden kovmaya çalışıyorsun (!) Allah'ın egemenlik ve hakimiyet hakkını gasp eden fasık, facir, necis insanlara karşı mücadelemiz sonuna kadar sürecek. ta ki, hamd sancağı yer yüzüne hakim olana kadar.
@_sedatakar Tamam, hadi Arabistan'a
Sende vatikana hadi kia kisss
Hadi Arabistana yallah.
(Deistler için değil Vatikan. Beyniniz çok küçük olduğu için sizin dünya sadece Müslüman vs. Hristiyan)
onu kimse bilemez, bu topraklarda yüzlerce yıl şeriat uygulandı, müslüman da gayrimüslim de dinini yaşadı hoşgörü içinde. sense bir insan sırf müslüman diye, yaratıcısının emrine uyup emredilene uygun yaşamak istiyor diye yallah arabistan'a diyebiliyorsun. iran'ın, suudi arabistan'ın hukukunu şeriat sanıyorsun.
bu ülke islam ülkesi kardeşim, devletin laik olması bir şey değiştirmez. karanlık günler demişsin görmüş gibi, ciddiye alamıyorum kusura bakma. halkın cehaletinin hukuk düzeniyle ne alakası var? insan okumayınca roma hukuku geçerli olsa ne olur, amerikan hukuku ya da papua yeni gine hukuku olsa ne olur.
Laikliği Roma hukuguyla eslestirmen aslında cehaletin boyutunu gösteriyor.
Bu ilk islam ülkesi değil. Müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülke. Ama şeriat demek diğer dinleri yok satmak demek. Onlara ekstra vergiler demek. Yani kökeninde haksızlık demek.
Osmanlı 17. Yüzyıldan sonra şeriat yüzünden cağı yakalayamadı ve battı dostum. Tarihi tv den öğrenmiyoruz biz sizin gibi.
Cevap
15Cevap
ben burada laikliği roma hukukuyla mı ilişkilendirmişim? oku tekrar ne demek istediğimi anlarsın. halkının çoğu ve yöneticileri müslüman olan ülke islam hukukuna göre islam ülkesidir. şeriat diğer dinleri yok saymak mı demek? diğer dinlerin inananları kendi mahkemelerini bile kurar şeriatte. ekstra vergi vermeye zorlayan yok başka ülkelere göç edebilir kalırsa askerlik yapmaz. siz deyip beni bir grubun içine sokmuşsun, tarihi tv'den öğrendiğimi iddia etmişsin, diyecek laf bulamıyorum gerçekten Allah akıl fikir versin demekten başka.
Müslüman Şerittan başka şey diyemez dinden çıkar... Çünkü şeriat İslamdır zaten...
Ama İslam dairesinin dışında olan her istediğini söyleyebilir...
Aynen şeriat allahın kanunudur
Eyvallah kardeşim :)
@ModSavar Bişi diyosunuzda...
Gerçi siz anlıyorsanız no problem... Ben anlamasam da olur frekans farkılılığı malum
@MyStery07 biz soğutmadık sen sogudun
benm için farketmez alırım 3-4 tane kadın nede olsa dinen hakkımdır sizde itiraz edemezsiniz yoksa Allahın rızası olduğu bir konuya karşı gelmek tehlikeli yollara saptırabilir saptırırsa sonsuzluk gider yani ahiret nedemek istediğim anlasılmıstır heralde :D
Salak peygamber adalet sağlamayacaksan 1 tane esin olacak diyor işte suz bu kadarsiniz
sen öyle san daha din hakkında bilgin yok gelmişsin şeriat istiyosun cahil seni git araştır birde şeriat istiyormuş peh
ben hepsine adalet sağlarım aynı anda merak etme
Sen ne biliyon lan emin ol neyse
Sizin gibi bari kafalilar anlamaz
Ya keşke anlasaydınız batinin oyunalrini
Iyi al ozaman
batıyla ne alakası var şeriatın batıya gelmeyecek benim ülkeme gelicek benim ülkemde Allah vardır din vardır kitap vardır ve allahın kanunları geçer Allah izin verdiyse kabulleneceksin bu kadar basit kabullenmiyosan orasaı beni alakadar etmez. İişinize gelip cınbızla çekiyorsunuz şeriatı kabul edip çok eşliliği kabul etmeyen ters düşer dini istediğiniz gibi kullanamazsınız istediğimi kabu ledeirm sitediğimi kabul etmem kafası kafirliğe yol açar
Bir erkek bunu dese anlarım çünkü 6 tane kadınla yaşamak ve omlardan üstün tutulmak işine gelir ama bir kadın neden şeriat ister bunu anlayamıyorum.
Helal ya..
@Modsavar altı neki daha. fazla alan var şeyhler harem kurmuşlar 😂😂😂😂😂
@ModSavar takildim sana yanlış anlama kusura bakma yanlış anladinsa
Biz padişahlara tapmayiz öyle sizin laikliğe yaptınız gibi
Tabiki de laik Demokratik Cumhuriyet sistemi şeriat rejimi isteyen varsa kendilerini irana ativrsinler😂
Bizde seni vatikan a alalım ozaman
Aha gocunan biri var 😂 neden hem laik hem müslüman olunmuyor mu😂
Yo olunur ama sen muslumanken neden laiklik diyesin sen hiç susadiğinda çay içtinmi
Ne alakası var çayla suyun😊 sen devlet işinden ne ugrasiyosun. Sen özgürce namazını kılıyor musun İslamın 5 şartını özgürce yerine getiriyor musun ona bak. Ve kadın olarak da güzel haklara sahip misjn mesela tek eşlilik. Hoşuna mi gidicek bir adamın 4. karisi olmak 😂
Yer ve gök arasındaki bütün mülkler Allah'a aittir. Allah'ın egemenliği dışında bulunan bir yer varsa oraya defol git! gidebiliyorsan necis insan.
😂 aha bir İran ve Arap aşığı daha 😂 2 kişi konusurken sen birsey yemek için mi geldin @_sedatakar 😂😂😂
Bana gelipte tecavüz eden olmadi ama olanlar var ve tecavuz eden iyi hal indirimi aliyoerr işe bakkkk
Yoo aksıne senin gibilere biseyler yedirmek için geldim
Ciddi senin egitimine senin seviyene inmek istemiyorum umarım bir kocanın 4 karısı olursun diyerek son sözümü söylüyorum😂😂 sanada afiyet olsun 😂😂
Aklıma geldi şeriat olan bir ülkede kocası kadini satmak istiyor kadında kocasını öldürüyor ve kadın taslanarak idam edildi 😂😂 nasıl güzel mi hoşuna gider mi
Ulkucuyum ama oyum hdp ye demekle muslumanim ama oyum laiklige demek ayni sey.
@MyStery07 Ey necis insan! Size en büyük kim diye sorulduğunda Allah diyorsunuz, Yeri göğü kim yarattı? Allah, geceyi gündüzün üstüne bir perde kılan kim? Allah, kanunlarına boyun eğilmesi gereken ilah kim? Allah bütün mülkün sahibi kim? Allah.. Allah.. Allah.. o zaman hiç bir bilgi iddiası olmayan, bir beşerin kanunlarına neden boyun eğiyorsunuz. mekkeli müşriklerde sizin gibi namaz kılıp, oruç tutuyorlardı. ama hakimiyet, egemenlik konusuna gelince Allah'a sen orada dur! karışma diyorlardı.
Osmanli bir seriat devleti olmadigindan bu soru sacma. Osmanli seriat kadar kendi uydurdugu kanunlara da bagimliydi.
Seriati motomot uygulamazlardi
@avolk Hayir efenim olurdu, mesela el kesme cezasini kesinkes, uygulamazdi Osmanli. Seriata gore farz olmasina ragmen. Recm vesaire cezalari hicbir zaman uygulamadi.
Ayni sekilde daha benim de aklima su an gelmeyen bir suru seriata aykiri durum ve uygulamasi vardi.
Seriat ile col ortasindaki bir arap kabilesini idare edebilirsiniz. Ama koca bir Roma Imparatorlugu'nu idare edemezsiniz.
@avolk Kusra bakma da bahane buluyorsun. Yok sartlar saglanmamistir yok bilmem ne, Kuran'da bu hukumler gayet sarih. Doneminin butun seriat rejimlerinde de uygulamasi sabit.
Evet insanin koydugu kanunla idare edebilirsin, ama Allah'in koydugu kanun dedigin kanunla idare edemezsin.
Ki o kanunlarda daha miras hususunda bile sorunlar var.
Osmanli'da da recm uygulanmamistir hic. O cezayi uygulamiyordu adamlar.
neye bahane buluyorum, kadı olaya göre değerlendirir, cezasını verir. ikinci paragrafta kusura bakma saçmalamışsın. idare eden aynı iken kanun farklı olunca idare imkansızlaşmaz. miras hususunda ne gibi sorunlar varmış? iv. mehmet döneminde zina eden iki kişi recm edilmiştir, osmanlı arşivinde var bu. kısaca osmanlı devletinde şeri hukuk vardır ve kaynakları kuran, sünnet, icma ve kıyastır. ıslahat fermanına kadar da osmanlı vatandaşı tüm müslümanları bağlar.
@avolk Yahu, seriatta ceza belli mi belli. Adamlar bunu uyguluyor mu? Hayir.
Isinize gelmeyince her boka bahane buluyorsunuz. Osmanli'nin her daim duzenlenen koca bir Kanunnamesi vardi surekli olarak.
Oyle motomot seriat usullerine gore karar verilmezdi. Bizim millete okuldan itibaren yalan soyleniyor Osmanli'nin hukugu konusunda.
Kuran'in miras hesabinda matematik hatasi var. Iki erkek ve iki kiz cocuk olmasi durumunda pay paydadan buyuk cikiyordu ezberimde yok. Millete arastir deme yani.
Onun disinda, recm belgeli olarak bir kere 17. yuzyilda uygulanmis, onu bilmiyordum bak.
Ama isbu durum yine yeniden Osmanli'nin motomot bir seriat devleti olduguna delalet degil.
Fatih Sultan Mehmet doneminde zinanin cezasi paraydi mk. Bayagi bildigin para cezasi kesip birakiyorlardi kabahatler kanunu gibi. Ne yapacaz?
bir kanunname olması değil burada mesele. kanunname kaynağını islam dininin kaynaklarından alıyorsa burada şeriat vardır. islam hukukunda üç ceza tipi vardır. had, tazir ve kısas. had cezası doğrudan islam hukukunun emirleridir, tazir yeterli şahit yoksa suçun cezasız kalmaması adına devlet tarafından verilen cezadır. fatih döneminde zinaya para cezası verilmesi de tazirdir. kısas zaten konumuz değil.
Turkiyeye şeriat gelse babalarını kadın kitligina sokup satarlr 13 yaşındaki kızlar evlendirilir
Osmanlıda öyle mi olmuş
Osmanlı mi var şimdi
Osmanlınin torunları var kapissss
Ahahah hepsi ingiltereye kaçtı baslri açık filan
Halk getirdi laikliği kendi kendine geldi laik gelirken osmanlı nerde idi
Kendi kendime gelmedi laiklik
Xper kasma amaçlı soru.. Bu konuda polemiğin yüksek olacağını da bilecek kadar deneyimli de.. Olasılıkla ya silinen hesap ya ikiz hesap
İnsanoğlu şeriatı beceremediği için gelmedi mi o kadar peygamber? İnsan hakkında ümidini yitirmiş bir tanrı islam'a "son" din demedimi?
Şeriat hemde şeriat plus. Allah’ın dediği olur !
@MyStery07 o sözüm amacı o değil yazık ya kitap okuyun azcik
Anlamıyorum sizi batının oyunalrina kanmışsınız
Kuran evrensel bir kitaptır ne senin yaşadığın devire ne eski devire hitap eder her zaman için geçerlidir o zamanın şartları ile bu zamanda dağlar var o zamanlar kadınlar birbirini kollasın diye söylenmiştir kaldı ki amerikadaki bir kadın ile afrikadaki istanbuldaki kadın bir değildir ben bir müslüman bireyim ve inandığım Allah’ın emirlerine tabiki uyacağım hepsinin bir sebebi var bunu vesileleriyle gösterir o istedikçe ayrıca söylediğin ‘ şey ‘ değil Ayet.
@MyStery07 anlamak istemeyene anlatamazsin
şeriat isteyen kendi sülalesinde uygulayabilir
Her laik müşrik olduğu gibi her müşrikte laiktir.
seriatcilar sevsin seniii
Hepsi benim g. tüm... yaşasın nihilizm!
On be
Laiklik elden gidiyehh
Tabi ki laiklik
Seni vatikan a alalom
Yoooook ben ülkemde kalıyorum
keşke cahil olmasan keşke beynini kullansan
Laiklik
Seriat
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar