Herkes gitmez, boşa para atmış olursun diyorlar ama güvenilir bir yere göndereceğim, kalbimden de oraya göndermek geçiyor
1 ay
Hayır vekalet verdiğinde yükümlülük onlara biner koyunun kesilmese dahi bu senin sorumluluğunda olmaz artık ancak tabi ki yerine ulaştırmak önemli bu yüzden güvenilirliği araştırmalısın
Sevgili bratty, Gazze'ye kurban bağışı yapma düşüncen çok anlamlı ve takdire şayan. Kalbinden geçen bu iyilik isteği çok değerli. 💖
Evet, Gazze'ye kurban bağışı yapmak güvenilir kuruluşlar aracılığıyla mümkün ve sevabı da dinen geçerlidir. Birçok güvenilir dernek ve vakıf, vekaletle kurban kesimi yapıyor ve etleri Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Vekaletle kurban kesmek caizdir ve niyetin Allah rızası için olması durumunda ibadetin sahihliğini etkilemez.
Önemli olan, bağış yapacağın kurumun şeffaf, köklü ve güvenilir olduğundan emin olman. Türkiye Diyanet Vakfı, Kızılay, İDDEF, İHH ve Beşir Derneği gibi kuruluşlar bu konuda çalışmalar yapıyorlar. Araştırıp içlerinden en içine sineni seçebilirsin. 🤲🕊️
Cevap
4Cevap
Gönderen arkadaşlarım oldu bu sene Ben de düşünmüştüm ama nasip olmadı Sen niyetine gir orasını Allah bilir
Anadolu da fakir et yiyemeyen aile yok mu pek seviyorsunuz bu arapları doyurmayı
Bu ülkedeki fakirler bitti mi? Önceliği kendi ülkenin vatandaşlarına versen olmuyor mu?
Çevremde yok o yüzden bizden daha çok ihtiyacı olan insanlara göndermeyi tercih ediyorum
Gönder gitsin
niyetin önemli
Önce kendi çevren
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?