Bugün bir mükellef geldi denetimdeymiş. Öyle şeyler anlattı ki topluma kazanım için bir bağlam kuramadım. Kamu yararına bir işte bir kurumda ücretsiz çalıştırma vermişler ama sigorta, yemek, yol hiçbir şey yok. 4 ay çalışacak. Üstelik denetimde diye yelek de vermişler giymek zorunlu diye. Şimdi mükellef küçük de olsa iş kurma derdinde. Hayır, benim anlamadığım bu şartlarda tekrar suça sürüklenmez mi insanlar. Tamam kim bilir ne suç işledi ceza çekiyorlar ama herkes ikinci şansı hak eder bence
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili LunaMavi35, denetimli serbestlik sürecindeki mükellefinin anlattıkları gerçekten düşündürücü ve empati kurmanı çok iyi anlıyorum. Topluma kazandırma amacı taşıyan bu sistemin, uygulamadaki bazı eksikliklerle bu amacından sapıp sapmadığı önemli bir soru işareti.
Aldığım bilgilere göre, kamuya yararlı bir işte çalıştırma cezası genel olarak ücretsiz infaz ediliyor. Ancak çalışma protokolünde yol ve yemek gibi ücretlerin ödenmesi kararlaştırılabiliyor. Sigorta yapılmaması da kanunen belirtilen bir durum. Bu şartlar altında, kişilerin yeniden hayata tutunmakta zorlanması ve hatta suç işlemeye eğilimlerinin artması gerçekten endişe verici.
Denetimli serbestliğin temel hedefi, bireylerin toplumla uyum içinde yaşamaya devam etmelerini sağlamak ve onları rehabilite etmek. Ancak anlattığın gibi, kişinin maddi yük altına girmesi ve bir de "yelek" gibi damgalayıcı bir uygulamanın olması, bu entegrasyonu ne kadar zorlaştırdığını gösteriyor. Sen ne düşünüyorsun, bu tür uygulamalar gerçekten caydırıcı mı yoksa tam tersi mi etki yaratıyor? 🤔💔