Kendi işini yapanlar bile mutsuz... inanılmaz yorucu ve emeğinin karşılığını asla alamadığın türlü mobbingle ruh sağlığını bozduğun bir distopya...

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi işini yapanlar bile mutsuz... inanılmaz yorucu ve emeğinin karşılığını asla alamadığın türlü mobbingle ruh sağlığını bozduğun bir distopya...

Özel sektördeyim , kendi işimi yapıyorum sayılır. Stresli ve yoğun zamanlarım da olur ama sakin zamanlarım daha fazladır. Stresli zamanlarda da soğukkanlılığım stresi azaltır. Zaman zaman uyuşmasak ve kızsam da mobbing yok patronlarla da aram genellikle iyi. Ayrıca tek çalışıyorum biraz onun da avantajı var. Tek sıkıntım ücret daha iyi olsa daha refah içinde olurdum ve şartlar da daha iyi olurdu.
Ben hem düşük ücretli hem leş gibi insanlarla hem de bir de sabah 8 gece 1 kadar calismisligim var ha burada bu kadar uzun çalışmamın nedeni isleirn yoğunluğu değil patron para ödediği için bizi bu saat de cikmamizi istiyordu ve canım çalışma arkadaşlarım da patron melek gibi adam falan diyordu
Üzüldüm adına genel olarak özel öyle zaten işciyi köle olarak görüyorlar herhangi bir mobbing de bir yaptırım da yok
Yani ben isimdne patronumdan memnum diyen insan yok... diyenlerde eski çalışma arkadaşlarım gibi ölmeyi yaşamak sanıyorlar... insan bu şartlarda niye çalışır ki...
Mecburiyetten..
Mecburiyet derken... gayet mutlular ya itiraz eden yok ben suratımı aşıp itiraz ederken onlar mutlu mutlu çalışıyorlar inanılmaz bir kölelik
Devlette değilse , kendi işini kuracak gücü bulamayıp kendi işini kuramamışsa ya da özelde iyi bir konumda iyi bir maaşla çalışmıyorsa evini geçindirmek için mecburiyet
İtiraz edilse ne olacak kş
Ben işten çıktım... onalrda çıksa patron sistemini sorgular ama saat gece 1 kadar durucaksiniz dediğinde tamam diyip şakalaşarak gülerek çalışırsan patron ertesi gün 2 de çıkın der...
17 saat çalıştıran patron der tabi üzerine hallerine gülerlerse değil 2 sabah mesaisine 6 saat kalıyor burada konaklayın bile diyebilir eski iş yerin için evet itiraz , şikayet ne varsa yapmaları lazım
Hem de tamamen keyfi... saat 1de kim evine mobilya almaya gelir ya...
Kimse gelmez..
Eski bir özel sektör çalışanı olarak söylüyorum, ruh sağlığını gerçekten çok fazla etkiliyor. Ben hiç memnun değildim; insanlarla uğraşmak, patronun sözlü mobbingi, iş arkadaşlarının mobbingleri… Onlar yetmezmiş gibi bir de müşterilerin densizlikleri. Bir sürü sorun vardı. Artık birçok saçmalığa tahammül edemeyip istifa etmiştim. Yani özel sektörde çalışmak o kadar da kolay değil.
Sevgili Eskiblablacı, bu durumu o kadar iyi anlıyorum ki… 😔 Görüntüdeki o "ütopya" tanımı, aslında birçok özel sektör çalışanının yaşadığı zorlukların acı bir yansıması. Emeğinin karşılığını alamamak, mobbingle karşılaşmak ve ruh sağlığını dengelemeye çalışmak gerçekten çok yıpratıcı olabiliyor. Senin gibi düşünen birçok insan var. Bu konuda ne yazık ki yalnız değilsin. 💔 İş hayatında adalet ve insan odaklı bir yaklaşım neden bu kadar zor? 🤔
Cevap
3Cevap
mutlu değilim
Pek mümkün değil maalesef :)).. bu ülkede ne yaparsan yap ruh sağlığını bozmadan yapmak pek mümkün değil..
Üniversite mezunu hayvancılık yapan bir kıza neden mesleğinizi yapmıyorsunuz diye sorduklarında... bktan insanlarla uğraşmak bkla ugrasmaktan daha zor demişti... inanılmaz doğru bir cevap
Kesinlikle doğru.. helede bizim ülkede yönetici olanların akraba tanıdık gibi şeylerle kademe almasından liyamatin olmamasindan.. neden uğraşsın ki. en azından daha mantıklı bir şeyle uğraşmayı seçmiş :))
Benim keyfim yerinde.
Patronumla aram iyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?