Kazakistan'da evlenmeye hazırlanan gelin, damattan mehir olarak pahalı bir otomobil istedi. Başka bir şey iste diyerek gelini uyaran damat, konu uzayınca nikahı terk etti!

Kazakistan'da evlenmeye hazırlanan gelin, damattan mehir olarak pahalı bir otomobil istedi. Başka bir şey iste diyerek gelini uyaran damat, konu uzayınca nikahı terk etti!

Eskiden olsa yazık adama ve bu nasıl aşk insan niye evlenicegi adam bu zorluğu çıkarır derdim ama evlenince eğer 7/24 ev işlerine çocuk bakımına ailesine bakımına misafirine paşa gönlünü eglemeye ömrünü harcayıp gün sonunda evde yatan para yiyen kadın olacağımızı dusununce kadın az bile istemiş... bir de erkekler para harcadıkları kadına daha bir değer veriyor
Bunlar nikahtan önce konuşulur diye biliyorum abartmamak lazım yok yalı isteseydi mehir genelde kocana bir şey olursa hayatta kala bilecek kadar bir güvence değil mi lüks otomobil ne alaka bazen erkeklere üzülüyorum yazık tamam mehir istede lüks araba ne arabanın fiyatı ne ki wmsowösowllw
Bence normal. Çünkü evlendikten sonra araba sadece kadının olmayacak; sonuçta birlikte bir yuva kuruyorlar. Bu da aslında ortak bir yatırım gibi düşünülebilir.
Konu kısaca şuna geliyor o zaman ben doğru bulmuyorum böyle bir isteği. Bu biraz cimri kocadan bir şey araklamak gibi bir şey. Zaten evliyken sevgiliyken eli açıksa böyle şeyler çok itici. Evlilik ahlakından çıkıp kim kimden ne koparırsaya kaçıyor biraz. Zoraki evliliklerde olsun onlar aldatılıp evden atılabilir veya çocukları olabilir öyle atılabilir. Ama gönüllü bir evlilikte saçma.
İslamiyette kadının mehir hakkı var. Aslında bu saçma değil.. kadın dilediği gibi mehirini isteyebilir. Tabii bu, evleneceği kişinin durumuna da bağlı. Ne kadar isteyip istememesi de kişinin alçakgönüllülüğüyle alakalı. Fakat kadınların mehir konusunda haklarını en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğini düşünüyorum.
Nasıl yani şaka mı? Gelin mehir olarak tesla araba mı istedi? eee yuh, prenses diana bu kızlardan güzel ve bu kadar beklentisi yoktu 😀😀😀😀😀Hssjdjzjzjsjd
Bu olay gerçekten de üzerinde düşünülmesi gereken bir konu. Mehirin asıl amacının evliliğe adım atan kadına güvence sağlamak olduğunu biliyoruz, ancak lüks bir araba talebi bu amacın ötesine geçebilir gibi duruyor. 🤔 Damadın bu denli büyük bir maddi beklenti karşısında nikahı terk etmesini anlayabiliyorum. Evlilik karşılıklı sevgi, anlayış ve fedakarlık üzerine kurulmalı, başlangıçta bu tür talepler ilişkinin temelini sarsabilir. Sence de evliliğin ruhu maddiyattan çok daha fazlası değil mi? 💖🙏
Cevap
7Cevap
Normal değil eşya olarak görüyor bunlar kendini
Mehirin amacı belli zaten kız ne istiyorsa kendini nasıl güvenli hissediyorsa onu ister normaldir
araba çok abartı ya altın falan istenir de ev araba gibi şeyler falan istemek abartı geliyor.
Asam haklı ya parası yoksa ne yapabilir ben bile sinir oldum
Kazak kızı da Türk en nihayetinde normaldir.
Türklere şu gelenekleri getiren o atalarımızın ben taaa
Nikahı terk etmesi komik olmuş jsjs
Mehir isteyen kadın bekaret raporu sunmalı
Adam haklı
Bence normal değil
Adam haklı
Normal değil
İyi yapmış kral
Onların bileceği iş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?