Hayır, şart değil.
Ama geri kalmış toplumlarda birey kavramı olmadığı için ve bu toplumlarda ki insanlar kendilerini ve diğer insanları değersiz olarak gördükleri için araba, telefon gibi ürünlerin pahalı marka ve modellerini statü sembolü olarak kabul ederler ve sadece kendi zenginliğini göstererek değerli olduklarına inanır ve pahalı ürünleri insanın gözüne soka soka kullanırlar.
Ve bu toplumlarda o ürünlere sahip değilseniz dünyanın en yetenekli insanı ya da trilyoner olsanız bile kimse sizi ciddiye almaz, hatta farkınıza bile varmazlar, görünmezsinizdir onlar için. Sadece marka kullananlar görünür olur.Yani marka lüks geri kalmış, birey olamamış insanların oluşturduğu niteliksiz kalabalıklarda çok önemlidir.
Bu söylediğimi gözlemleyebileceğiniz çok net bir örnek vereyim; mesela özellikle kuzey Avrupa'lıların ziyaret ettiği turistik bölgelere gidin ve o insanların giyimlerine bakın, üzerlerinde ne bir marka ne de cafcaflı bir şey göremezsiniz, çok sadediler, sessiz, neredeyse fısıldaşarak konuşurlar çünkü kendilerine ve diğer insanlara değer verdikleri için başkalarının rahatsız olmaması onlar için çok önemlidir ve bir de Ortadoğulu turistlerin olduğu yerlere gidin ve gözlemleyin, ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Bütün bu sebeplerden dolayı geri kalmış, ilkel toplumlarda araba, telefon gibi ürünler dünyanın gelişmiş ülkelerinden çok daha yüksek fiyatlara satılır ve insanlar enayi gibi canı çıka çıka çalışarak kazandığı parayı hiç düşünmeden bu ürünlere verirler, çünkü o ürünler olmadan var olamazlar, değersizdirler.
Akıllı ve imkanı olan, birey olabiliş olanlar ise başka ülkelere göç edip o ilkellikten kaçarlar.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Para & Ekonomi konusunda 451 cevap paylaştı.
9 ayyorumları okuyunca resmen kahkaha attım şu yazanlar beni bir arasın ya da yazsın bir tanesine içleridnen birine sıfır km mercedes marka model ne olrusa olsun hediye edeceğim ya boş beleş yazılar bunlar... yok kuzey ülkesi insanı fısıldaşırmış yok gittikleri tatil yerleri yok kıyafetleri, yok bir başkası yazmış patronum dedi ki işte reno clio daha rahat ama bana iş vermezler...
ya bırakın bu işleri bak kardeşim var param vergisini de ödüyorum aslanlar gibi de biniyorum, yakıtı sorun etmiyorum ne demek zenginim diye haci murata mı bineceğim?
açık ve net yazıyorum züğürt avuntusu yazmışlar
00 Yorumla
10 aymillet zengin olunca kendini kanıtlama derdine düşüyor o yüzden illa o lüks arabayı alıyo. İlla almak gerekmez ama o gösteriş yapma virüsü bulaşıyor millete ne yazık ki. Bence zenginliğin amacı daha pahalı arabaya binmek değil zaman satın almaktır. O arabayı alsan bile trafik aynı trafik yine aynı sinir krizi geçiriyon. Sen zengin olunca git kendine şoför tut en büyük lüks odur.
01 Yorumla- 10 ay
Zaman satın alma fikrine katılıyorum.
Bizim patron da " ne zaman ki banka da emekli gibi sıra beklersen o zaman battığının kanıtıdır" diyordu
Gizli Üye(25-29)10 ayMaddi durumum iyi ama iyi oldugu için en iyi arabayı ya da en iyi telefonu almama gerek yok. Ben bir bilim insanı degilim ya da önemli bir iş insanı degilim. Bu yüzden bu kadar önemli ürünleri satın almam. Iphone yeni serisi çok fazla özelligi var. Peki benim ne işime yaracak? İşitme engelliyim az bir oranım var. Siri'yi duyamam ne işime yaracak? ya da birisi aradıgında çaldıgı zaman duyamam ne işime yarayacak? Görüntülü görüşmekte karşındaki kişi işaret dili bilmiyorsa ya da yavaş konuşmuyprsa bu aramanın ne anlamı var . Bu kadar pahalı olması ya da gelişmesi güzel ama benim bir işime yaramayacak bir ürüne neden para vereyim ki? Bir aciliyetim yok sürekli meşgul birisi degilim ki çok kullanışlı bir telefona ihtiyacım olsun. Aç gözlü olmamak lazım.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bence kesinlikle şart değil! 😊 Zenginlik, kişinin öncelikleri ve değerleriyle ilgili bir şey. Kimisi lüks arabadan keyif alır, kimisi de deneyimlere veya başka alanlara yatırım yapmayı tercih eder. Zaten gösteriş için harcanan paradan daha çok, insanın kendisini zengin hissettirecek şeylere para harcaması önemli değil mi? 🚗💎 Senin için önemli olan neyse, ona odaklanmalısın! Düşünsene, bir dünya seyahati mi daha cazip, yoksa bir spor araba mı? YTD 😛
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
80Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 23b cevap paylaştı.
u 10 aygerekli değil
00 Yorumla
10 ayHayır şart değil benim tanıdığım biri Fiat Punto kullanıyor ama eşi Mercedes kullanıyor. Hatta buna benzer tanıdığım çok var. Biri de Opel Vectra kullanıyor eşi Audi A5, karı koca lüks kullanan da var adam avukat Ford Raptor kamyonet kullanıyor eşi de BMW 5.20 kullanıyor, başkası yine adam Ford Mustang eşi Cadillac Escalade kullanıyor. Biri de Honda Goldwing motor ve Volvo S90 kullanıyor eşi de Mercedes kullanıyor. Doblo kullanan da var. Bu biraz ihtiyaca göre değişiyor Ford Raptor kullanan off-road ile ilgileniyor boş zamanlarında, Goldwing kullanan motosiklet grubuyla geziyor falan yani
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayAslında maalesef öyle...
Bir müteahhit söylemişti bana..
Milyon dolarlık iş bağlayacaksın,
Renault Clio gibi bir aracın aslında kullanımı daha pratik ama ı araçla o iş bağlantısını yapamam vermezler işi demişti.
"Üst segment araçlardan nefret ediyorum, gaza dokunsam ağaca çıkacakmışım gibi" demişti
Ama bazı araçlarında zaten müşteri kitlesi belli...
Mesela sıradan bir vatandaşın zaten sadece bir sıkımlık canı var neden zırhlı araç kullansın?
10 Yorumla
9 ayHayır. Çok lüx arabanın vergisi ile her sene Ford Fiat Skoda Toyota Lada Tata gibi bir araba alınır. Fakat bulunduğun semte göre değişir. Ve ay acaba elalem ne der düşüncesinin altında ezilmemek lazım. Şimdiden hayırlı ve bereketli olsun. Allah kazadan beladan korusun.
00 YorumlaYanı çok zengın değilim ama olsam hayalimdeki arabaları alırdım herbirini özenle toplayıp tasarlardım inan bana lüx arabalardan çok daha değerli benim için onlarla uğrasmak tahmini olarak hiç gözümün temas kurmadıgı ultra lüx araba fiyatına bisürü üzerinde çalışma yapıp emek verdiğim kendi tasarımım olan arabam olurdu
00 Yorumla
10 ayGunumuzde zenginlik belirtisi algısı masaya koydugunuz arac anahtarı kullandıgınız telefon ve kolunuzdakı saatle ölçülen sacma sapan bir filitre ıle yonetılırken bazı durumlarda yaptıgınız işe gore kendınıze bu tur yatırımlar yapmalısınız. Cunku para kazanmayı ve yonetmeyı bılmeyen ınsanlarla kımse iş yapmaz..
00 Yorumla
10 ayhayır bizim ülkede maaş ile çalışan lüx araba peşinde koşuyor kendini zengin göstermek ile çalışıyor zenginlik farklı bir şey fakir biri anlıyamaz parayı bulsan bile zengin olamaz kafa yapası ile alakalı
00 Yorumla
10 ayHayır dostum lüks yaşam tarzı fakirliğin belirtisidir
Kendinde olmadığı için zengin gibi görünmektir yani
Asıl olan paran çok olduğu halde idareli harcamaktır
Nice zenginler var çevremde benden bile daha ucuz giyiniyorlar çünkü göstermeye ihtiyacı yok😎01 Yorumla
Soran10 ayTanidigin var mi
10 aySenin zenginliğini ve gerek sosyal gerek ekonomik statünü temsil edecek lüks ve gösterişli bir araba şart.
He ben o kadar zengin olsam bu lüks arabayla sadece ile gidip gelirdim akşam da kendi modifiye ettiğim keyif arabamla takılırdım00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 785 cevap paylaştı.
10 ayYoo. Hiç benim kafaya göre değil öyle şeyler. Gelirimin daha altında yaşamak daha iyi. Kazandıkça aynı oranda harcamanın veya sürekli harcamanın anlamsız ve gereksiz hatta sömürülme olduğunu düşünüyorum.
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
9 ayHerşeyin bir zamanı var. Onu alacak zaman pasif gelirlerinin 2-3 katına çıktığı zamandır.
Şu an o arabanın 1 yıllık gideri 100K dan fazladır.
00 Yorumla
10 ayyani lüksten ziyade abartmadan neyi almak istiyorsak onu almamız gerekir, şahsen benim 4-5 arabam olabilir yani öyle abartı fiyatlı araba almam ama ortalama fiyatlı arabalardan alabilirim
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 896 cevap paylaştı.
10 ayÇok zenginsen illa lüks bir araba alman gerekmez ancak paran arttıkça hayat standartlarını ve konforumu geliştirirsin e ne kaa ekmek o kaa köfte diyerek lüks arabalarda da konforu daha iyi bulursun.
00 Yorumla
10 ayHayalindeki arabayı al yeter abartmaya gerk yk ama çok zengin olanlar gösteriş merknda oldg içn herşeyi ultra zengin yaşamak o hayatı milletn gözüne sokmak istiyorlar
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 847 cevap paylaştı. Orta segment aile aracı da alabilirim spor araba da alabilirim yani işimi görsün ve hoşuma gitsin yeterli
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayÇok zenginlerden birisi kimdi hatırlamıyorum
Uçak biletimi bile ekonomi alıyorum demişti
Zengin parayı nasıl harcayacagini biliyor
Bizler gibi değiller20 Yorumla
9 ayValla olsam gözüm yükseklerde olmaz. Bir tane Mercedes C180 AMG paket yeter. 2014 ve 2018 arası olan kasaları seviyorum. :)
00 YorumlaÖnce geldiğim yeri unutmamalıyım, paylaşmayı daima öncelik edip sonra ihtiyacıma göre araç seçerim.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 469 cevap paylaştı.
10 ayÇok zenginsem canım hangi arabayı isterse onu alırım. İnsanları fikri zerre umrumda değil bohlarını yesinler
00 Yorumla fotoğraftaki araba lüks değil ama bence tercih meselesi neyi seviyorsan ondan al
02 Yorumla
Soran10 ayOnu ben koymadim
Bence gerekli değil. Lüks arabaya para harcamak yerine vakıflara vb yere bağış yapmak daha kıymetli.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)10 ayEvet işi almak için şehir dışına düşük segment araç ile gittik adamların bakışları degişik ti yani işi nasıl yapcak gibisinden işi aldık ona rağmen gelir gelmez ilk iş aracı değiştirmek oldu üst segment aldık
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 300 cevap paylaştı.
10 ayEvet gerekli😎

Bak buna hiç bir kapı ve insan hayır diyemez
00 Yorumla Hayır gerekli değil. Yeter ki can sağlığı önemli ve huzurun olması önemli
00 Yorumla
10 ayYok yani adam poshe alacak guce sahip gidiyo passat aliyo
05 Yorumla
Soran10 ayKim mesela var mi tanidigin
- 10 ay
Burdaki aşiretler
Soran10 ayPara var mi ki onlarda 4 5 milyon tl
- 10 ay
Dalga geçiyorsun o para bizde bile var onlarda hayli hayli vardır
Doğuştan zenginsen mütevazi yaşarsın sonradan zengin olduysan evet
00 YorumlaHayır ama el arabasına falan da binilmez ki sellinq
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
9 ayHayır gerek değil belki d eklasik bir araba hayranı da olabilir
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 444 cevap paylaştı. Gerçek zenginler gösterişi sevmez sonradan görmeler bunu yapar.
00 Yorumla
9 ayHayır o biraz gösteriş işi ama ortalama bir araba da işini görür
00 Yorumlaİnan ki değil, 14 tane fabrikası olan birinin opele bindigini biliyorum.
00 Yorumla
9 ayİlla değil de alışılagelmiş bir durum bu. var yani
01 Yorumla- 9 ay
Sonuçta alacağımız diğer zengin arabaları da ayağımızı yerden keser Tofaş'ta. Akıllı bir insan olsaydı eğer karşınızdaki zengin kişi, arabaların sadece bir yerden bir yere gitmek olduğunu, harcanan fuzuli paranın daha iyi değerlendirebileceğini bilirdi 😅
10 ayhızlı bir şey olsun da çok lux araba sevmem. bastım mi gitsin.
00 Yorumla
10 ayBence hayır ama çok zengin olursam çok istediğim bir şeyi bulabilirsem alıcam.
00 YorumlaBence değil, zengin olursam 2002 model tofaş almayı düşünüyorum mesela 😅
00 YorumlaYoo, bakma bizim kültürde bu gösteriş merağı var.
04 Yorumla- 10 ay
yabancı zenginlerin bindiği arabalar ne olacak peki? mike tysonun araba kolleksiyonunu ya da futbolcu ronaldonun kişiye özel jet uçağını ultra lüks yatlarını falan hiç görmedin galiba. bizim insanımız mi sadece parayı bulunca lüks kullanıyor?
- 10 ay
bizde araba bir statü sembolü olarak görülüyor buna katılıyorum peki gerçekten statü sembolü mü? evet bence gerçekten statü sahibi yapıyor. Ben şahsen 2022 model egea kullanıyorum imkanım var gidip üstüne para koyup 2020 model 3 serisi ya da mercedes c serisi alıp binebilirim ama diğer harcamalarım ve sosyal hayatımdan kısmam gerekir. çünkü kredisi kaskosu servis bakım ücreti yedek parçası vs hepsi şu an bindiğim aracın 4-5 katı daha fazlaya maal olacak. Bu kadar fazla maliyet içermese alıp binerdim gerek girdiğin mekanlar gerek kadın kız ortamı gerek iş ortamı hepsinde seni daha sempatik daha ciddiye alınır kılıyor bu lüks denen nesne. o yüzden ben şahsen parası ve imkanı elveren sınırlarını zorlamadan bunlara sahip olup kullananları eleştirimiyorum. sosyal statü olayını geçtim konfor ve teknoloji olarak da iyi hissettiriyor geçen ay bir aile dostumun 2023 model xc90ı ile uzun yola gittik geldik gerçekten başka bir şey sanki uçan halı da seyehat ediyorsun diğer standart arabalara kıyasla.
Para & Ekonomi konusunda 876 cevap paylaştı. Güzel olsun kullanışlı olsun yeterli benim için
00 YorumlaYüksek model araba alma imkanı varken bi insan niye düşük model alır ki mesela
01 Yorumla
10 ayZengin olunca enayi olmak zorunda değil insan.
00 Yorumla
10 ayE tabii ki insanlar kullandığı arabanın bile iyi olmasını ister
00 Yorumla
10 ayHayır bence kişinin kendi tercihine kalmış ne almak istediği falan
00 YorumlaBen zengin olsam evet para direkt lüks arabaya gider de zengin değilim
00 Yorumla
10 ayBenim az param var f30'a biniyom dayı nası oluyo bu iş
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayÇok uçuk lüks araba alıp da trafiğe çıkarak milyonlarca paramı her gün riske atmazdım :) Ne kadar dikkatli kullanırsan kullan kaza illa ki bir gün seni bulabiliyor :)
00 Yorumlaçok zengin olunca sınıf atlanıyor olmalı, lüks arabasız sınıfa almıyorlardır
00 Yorumla
10 ayteknoloji çok ilerledi artık hemen her araba lüx sayılabilir ama dünyaya bir kez geliyorsak ve çok zengin de olduysak tabiiki lüx denen arabalardan almalı ben şahsen araba sürmeyi çok severim lüx arabam olsa iyi olurdu. d
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ay5 milyonluk arabaya da binerim ama gerek duymuyorum benimki bana yeter
08 Yorumla
Soran10 ayAlabilirmisin istersen
Cevap sahibi10 ay15 di o zaten kendi arabam 2.5 m alırım ama gereksiz eylem
Soran10 ayHangi arabaya biniyorsun
Cevap sahibi10 ayMercedes e 200 d 2022
Soran10 ayIyi beni gezdirsene
Cevap sahibi10 ayGezdirdiğim var zaten
Soran10 ayBende yedekte olurum
Cevap sahibi10 ayÖyle olur
Genelde öyle yaparlar ama tercih meselesi tabi zengin olup alt sınıf bir arabaya binen olur mu kim bilir belki olur
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayHayır ama sanırım insanlar param var nasıl olsa en iyisi olsun diyebilir bu da normal
00 YorumlaÖzellikle kalabalık şehirlerde lüks araba almak bana saçma geliyor, çarpan sürten aynayı kırıp kaçan...
Ortalama bi araba yeterli. Bir arabaya o kadar para bağlamak gereksiz. 😊
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayAraba bir sosyal statü olarak görülüyor bir çok insan için ( avam tabaka)
00 Yorumla
9 ayben arabadan nefret ediyorum çünkü arabayı kendin kullanıyon çok stresli değilmi o yuzden engelli oldugum için otobüs yeterli bana
00 YorumlaParan varsa al ki paran bi işe yarasın yoksa zenginliğin anlamı ne lüks araçlar evler almadıktan sonra
00 Yorumla
10 ayAraba lüks olmasa da olur ama ev lüks olmalı yaşam kalitesi için
00 Yorumlaİster istemez alıyor insan ama arabaya değer vermeyen parası çok olan insanlarda var
00 Yorumla
10 ayÇok zenginsin istediğin gibi takil yani senin malin başkasının ancak ağzını yorar
00 Yorumla
10 ayÇok param varsa niye ucuz arabaya bineyim ve o para niye var
00 Yorumla
10 ayEn güzel mecburiyetim ☺️
10 Yorumla
9 ayHayır bağış yapmak daha güzel olur
00 Yorumla
m 9 ayZenginliğin sembölüğhh💅
00 Yorumla- Devamını Gör (60)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?