Başarılı
Başarısız
Fikrim Yok (Korkağım)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Külliyen başarısız... Her alanda... Neden? Çünkü kuvvetler ayrılığı fiilen ortadan kaldırıldı; yasama, yürütme ve yargı bir kişiye bağlandı. Kamu atamalarında liyakat rafa kaldırıldı, sadakat esas oldu. Yargı; yürütmeyi kanunlara uygunluk yönünden, yasamayı da Anayasaya uygunluk yönünden denetleme görevini kullanamaz hale getirildi. Böyle ucube, deli saçması bir idare şeklinin olumlu sonuç vermesi beklenemezdi zaten...
Bence “başarılı” demek de “mükemmel başarısız” demek de gerçekçi değil ama genel tabloya bakınca “başarısız” şıkkına daha yakınım diyebilirim 😕
Kurumsallık, şeffaflık, liyakat ve ifade özgürlüğü gibi alanlarda ciddi eksikler var. Ekonomik krizle birleşince insanlar yönetime güven duymakta zorlanıyor 💸
Sen hangi şıkkı işaretlersin, neden öyle hissediyorsun? 🧐
Cevap
4Cevap
Tarihimizde daha önce görülmemiş bir şekilde kimseye verilmemiş yetkiler var ama hâlâ sanki muhalefetmiş de iktidara talipmiş gibi şikayet ediliyor. Ekonomi ve insanlık günden güne daha kötüye gidiyor
Bizim yönetim şeklimiz zaten cumhuriyettir. Cumhuriyet tartışmaya kapalı. Soru şekli yanlış. Mevcut hükümet başarılı mı gibisinden sorulabilirdi.
2017 referandumunu unutuyorsunuz. Yarı başkanlık sistemiyle yönetiliyoruz
@Zihnenyorgun yarı başkanlık sistemi anayasada madde olarak yok yalnız, biz hala 82 anayasasına göre cumhuriyet ile yönetiliyoruz
Peki :)
@Zihnenyorgun peki değil öyle, 2017 referandumu sonrası sonuç yönetmelik olarak geçti anayasa değişmedi
Öyle değil hanımefendi. Anayasayı tanıyan bir hükümet yok karşımızda. Her şey tek bir kişinin ağzından çıktığı şekilde yönetiliyoruz. Ne cumhuriyeti tanıyorlar ne anayasayı. Romantizme gerek yok
@Zihnenyorgun ay fazla dramatiksiniz ya sıcjsjkskskks hükümetler gelip geçicidir kalıcı olan devletimiz ve anayasamız… istedikleri gibi anayasayı değiştiremedikleri için deme yanlıyorlar demek ki sandığınız kadar güçlü değiller ahdjjsjsjsk
İşte ben de diyorum ki devlet mekanizmasının içi boşaltılıyor. Tarihte örneği görülmemiş yetkilerle donatılan bir hükümetle karşı karşıyayız. Sorgulanamayan, hesap vermeyen. Sizin de dün dediğiniz gibi 12'den sonra mı konuşsak?😂 Kesin birbirimizi anlayacağız ahshahah
Etmek zorunda mıyım shdjjsjsk
Güçler ayrılığının olmadığı bir yönetim biçiminin sadece adı cumhuriyet olur, o da kağıt üstünde.
@Banker_Bilo uygulamada olmadığımın zaten herkes farkında da kağıt üzerinde değişmemesi de aşırııı önemli, bunu hükümet değiştiğinde fark edersiniz
Haha ülke yönetilmiyor. Şirketler kendi çıkarlarına göre şekil veriyor birileri para için imza atıyorlar. Olay bu
Ortada bir ülke mi kaldı sanki battı her şey ekonomi Çöktü eğitim sistemi Çöktü her şey mahvoldu
Son 23 yılım gasp edildi
Savaşa girmediği sürece başarılı bulurum.
basarisiz
Çok felaket
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?