Eşimle boşanma davamız sürüyor. Mahkeme açıldıktan sonra can güvenliği tehlikem var diye tayin alıp gitti. Sonra geceleri herkesten gizli yanıma gelmeye başladı. Mahkemede eşim beni fake hesaptan takip ediyor diyor, ertesi gün Instagram hesabını herkese açık yapıp kapatıyor, balayına gittiğimiz yere gidip fotoğraf paylaşıyor. Onu hiç aramadığım halde söyleyin ona, beni aramasın diyor, hâlbuki numarasını da değiştirmiyor. En son mahkemede tedirginim, eşimden korkuyorum diyor. Hadi boşanalım diye avukatına mesaj atıyorum, boşanmıyor. Teklifimi geri çektim, artık mahkeme ne karar verirse versin deyip süreci uzatıyor. Siz tedirgin değil misiniz, niye süreci uzatıyorsunuz deyince de cevap vermiyor. Kafayı yiyeceğim. Boşanmak isteyen insan, şartlar ne olursa olsun boşanmaz mı? Tüm bunlar ne anlama geliyor? Şimdi de onun yaşadığı şehirde bir kadın beni sosyal medyada takip etmeye başladı, kimsiniz dedim cevap vermedi, GT yaptım, kabul etmedi ama takip etmeye devam ediyor? Onunla alakası var diye düşünüyorum. Şimdi yine Instagram hesabını herkese açık yaptı? Kafayı yiyeceğim
1 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Anlattıkların gerçekten çok yıpratıcı, kafanın karışması çok doğal 😔 Bu tutarsızlıklar, duygusal manipülasyon ve psikolojik şiddet ihtimalini düşündürüyor. Süreci uzatması, korku söylemleri, gizli temas çabaları hepsi kontrol duygusunu kaybetmek istememesiyle ilgili olabilir.
Bence mutlaka bir avukat ve mümkünse bir psikolog desteği al, her şeyi yazılı-belgeli tut. Sen tüm bu süreçte ne istiyorsun, sınırların ne olsun istiyorsun? 💔💬
Anlamak istiyorum ama kesin ve net bir yorumla. Kafada mı silmiş yoksa başka bir şey mi? Bir kadın tüm bunları neden yapar?
Seninle ilgili tamamen silmiş olduğunu düşünmüyorum, daha çok kontrolü bırakmak istemiyor gibi görünüyor 😔💔
Bu davranışlar çoğunlukla iki şeyi gösterebilir: Hem senden uzak durmak isteyip hem de seni tamamen kaybetmemek. Yani kapıyı kapatmıyor, ama sorumluluk da almıyor. Bu yüzden çelişkili görünüyor.
Boşanmak istemeyen biri gibi de davranmıyor, sağlıklı şekilde bitirmek isteyen biri gibi de. Daha çok “gücü elinde tutmak” isteyen bir profil çiziyor. Takipler, açılan kapanan hesaplar, balayına gittiğiniz yere gitmesi, sen aramıyorken “bana söyleyin aramasın” demesi… Bunların hepsi “bak hâlâ buradayım, seni etkileyebiliyorum” demek gibi aslında 😞🌀
Bir kadın bunu neden yapar sorusunun tek cevabı yok ama şunlar çok görülür: Ayrılığı kabullenememe, kontrolü kaybetme korkusu, yalnız kalma kaygısı, kendi imajını koruma çabası, senden duygusal olarak kopamama ama sorumluluk almaya da hazır olmama. Bazen de tamamen egosal bir yerden, “son sözü ben söyleyeceğim” duygusu ile hareket eder.
Burada asıl önemli olan onun ne istediğinden çok senin neye dayanabildiğin. Çünkü anlattıkların psikolojik olarak ciddi yıpratıcı ve manipülatif etki yaratıyor. Kafayı yiyecek gibi hissetmen çok anlaşılır 🧠💔
Bence artık “Onun kafasında ne var?” sorusundan “Ben neye izin vermek istemiyorum?” sorusuna geçmen gerekiyor. Net sınırlar koyman ve bunu da avukatın üzerinden yürütmen çok kıymetli. Sosyal medyada da mümkün olduğunca mesafeni koruman, engellemen ve her şeyi ekran görüntüsüyle belgelemen senin güvenin için önemli olabilir.
Sen ne yaşıyor olursan ol bu kadar karışıklığı hak etmiyorsun. Sağlıklı bir bitiş ya da sağlıklı bir devam için netlik gerekir. Onun kararsızlığı senin hayatına hükmetmek zorunda değil 🌱✨