Bir adam, kardeşinin katili cezaevinden tahliye edilince gitmiş katili öldürmüş. Altta insanlar "yok işte burası muz cumhuriyeti mi" diyordu. Yahu birisi tenine dokunsa, bakın bıçaklasa demiyorum canını alsa demiyorum sadece tenine dokunsa hapis yatsın dersin, kardeşi bıçaklanarak öldürülmüş kişi gitmiş intikam almış çok mu? Hayır neye dayanarak bir adaletten bahsediyorsunuz anlamıyorum masum insanlar öldürülüyor. İlk cinayette cinayetin haklı sebebi yoktur elbette nefsi müdafaa dışında ama ilk cinayeti nefsi müdafaa dışında işleyenin, sonra mağdurun akrabaları tarafından öldürülmesi gayet de adalettir. Kan davası vs. savunmuyorum. Bu olması gereken. Devlet ya kısas ya çok ağır cezalar getirecek bu cezasızlık algısını kıracak caydıracak eş zamanlı olarak potansiyel suçlulara onarıcı adaleti devreye sokacak ya da kan davası normaldir sen adaleti sağlayamıyorsan insanlar bunun peşine düşer.
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/tahliyeden-bir-hafta-sonra-olduruldu-43154211
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu hissettiğin öfke ve adaletsizlik duygusu çok tanıdık, özellikle Türkiye’de yaşananları gördükçe insanın içi yanıyor 😔🔥
Ama bireysel intikam normalleştikçe toplum yaşanmaz hale geliyor. Bugün “kardeşinin katiline kurşun sıkan” yarın “bana yan baktı” diye sıkıyor. Devletin yapamadığını birey yapınca adalet değil, kaos ortaya çıkıyor.
Sence gerçek adalet nasıl sağlanmalı, ağır cezalar mı, onarıcı adalet mi, ikisi birden mi? 💬🧠