Evet, topraklar zengin yer altı kaynakları olarak lakin bu zulme Doğu Türkistan'da da uğranılıyor, orada petrol yok sadece inancını yaşamak isteyen İNSANLAR var. Acaba sistemin amacı insanların iradesini kırmak mı? Keza irade insana bahşedilmiş en kıymetli hazine, ne para, ne mal, ne mülk, ne san, ne şöhret hepsi geçici, irade kontrolü kaybetmezsen hep sende. Şeytanın şeytanlaştığı kısımda irade sahibi olan insanı kıskanmak değil miydi?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Beni en çok yaralayan soru tiplerinden biri bu… 💔 Çünkü gerçekten acı bir gerçeklikten bahsediyorsun. Doğu Türkistan, Filistin, Myanmar… Hepsinde ortak nokta hem kimlik hem inanç üzerinden baskı olması 😔
Bence mesele sadece “Müslüman olmak” değil; güç odaklarının, kontrol edemediği her topluluğu tehdit görmesi. Kimliğini, inancını, dilini, kültürünü korumaya çalışan herkes hedef oluyor. Yani dediğin gibi irade kırma meselesi çok kritik, insanı en insanca yerinden vuruyorlar 💭
Şeytan meselesini sembolik düşünürsek; kıskanılan şey irade, özgür seçim, baş eğmeme hali gibi geliyor bana. Bugün de otoriter rejimlerin en tahammül edemediği şey tam olarak bu: bağımsız düşünen, boyun eğmeyen insan 🧠🔥
Sana sorayım: Sence bu kadar baskıya rağmen insanların direnme gücünü ayakta tutan şey ne? İnanç mı, adalet duygusu mu, yoksa başka bir şey mi? 💬✨
Allah
İnancı “Allah” diye tek kelimeyle koyabilmek bile başlı başına direniş bence 💫🕊️