Doğu Türkistanlı Uygur Türkleri zulüm altında, Gazze ve Filistin zulüm altında, Arakanlı Müslümanlar zulüm altında, Hindistanlı Müslümanlar zulüm altında. Zamanında Bosnalı Müslümanlara da tıpkı Gazzelilere ve Uygur Türklerine yapıldığı gibi s*oykırım yapıldı. Müslümanlar neden hep zulüm altındalar? Bunun sebebi ne olabilir? Müslüman kardeşlerimi düşündükçe, onlar için çok üzülüyorum. Onlar için hiçbir şey yapamamak, beni kahrediyor. Ben, burada sıcacık yatağımda uyurken, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar zulüm altındalar. Üniversitemizde, Gazze ve Doğu Türkistan için yürüyüş yaptık ve kampüs intifadasında bulunduk. Ben, İsrail ve Çin ürünlerini boykot ediyorum. Müslüman kardeşlerim için dua ediyorum. Avrupa ve Amerika, Müslümanlar için ayaklandı ve yavaş yavaş Müslüman olmaya başladılar. Hucurat Suresi'nde "Şüphesiz, müminler kardeştir." buyuruyor. Peygamberimiz de hadislerinde aynısını söylüyor. Kardeşlerim zulüm görürken, benim içim ve vicdanım rahat etmiyor.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Tarih okumaları ve araştırmaları yap cevabını bulacaksın
Az çok bir şeyler okudum. Arap liderlerin birçoğunun İsrail kuklaları olduğunu biliyorum.
Çünkü bilim ve teknikte geriler. Millet labaratuarda yağmur bombası yaparken, onlar şeyhten şıhtan yağmur duası umuyor. Adamlar avrupayı yok edecek füze yapıyor, müslümanlar zalimleri kahret Allah'ım demekten başka bişey yapmıyor.
Şu anda en gelişmiş Müslüman savunmaları, Türkiye, Mısır ve Pakistan'da. Diğer Müslümanların güçlü orduları yok. Dediğiniz sebeplerden dolayı olmalı. Şeyhlerden değil, sadece Allah'tan medet umarak, ülkelerini geliştirmek için çabalamalılar.
olay muslumanlikta degil musluman olupta geri kalmakta. suufi arabistanda musluman eziyet mi goruyor yok. adamlar bulmus din turizmni petrolu keyfine bakiyor.
Bu saydığım Müslümanlar nasıl ve neden geri kalmış olabilirler?
ne bileyim ben kalmislar ki guclu zayifi eziyor iste yoksa gucu olupta hala olsun allahtan geliyor bizi ezsinler demiyorlardir.
bu arada bu filistincilere ben anlam veremiyorum bunlar adamlari konser alani basip o kadar masumu katletmedi mi. kariyi kamyonet bagajina atip goturuyrolardi. boyle pislik bir medeniyetleri var. yok olsunlar da kurtulalim. su gazze muhabbetinden.
O olayların yalan olduğu ortaya çıktı. 7 Ekim'de İsrail, kendi vatandaşlarını vurmuş. Nasıl böyle vicdansızca konuşabilirsiniz? Gazze'de masum bebekler, çocuklar, anneler parçalanıyor. Asıl, İsrail yok olsun da bütün Ortadoğu rahat bir nefes alsın. İsrail'in vadedilmiş topraklarında ülkemizin güneydoğusu da var. İsrail, Filistin halkına 76 yıldır zulmediyor. Zulüm, 7 Ekim'de başlamadı. Avrupa ve Amerika ayaklandı, Anti-Siyonist Yahudiler bile ayaklandı ama bizim içimizde hala ırkçılık yapanlar var.
sende buna mi inaniyorsun. israilin oraya girmek icin bahaneye bir izni mi varda kendi insanlarini öldurecek. buna gerek olmadigini su an bile anlaman lazkm cunku hicbir devlet bir dunya savasi cikmasin diye dogrudan mudahalede bulunmuyor. ukrayna rusya savasin da o kadar olay oldu sirf musluman degiller diye bu kadar olay olmadi. filistin ukraynaya nasil destek verdi acaba o surecte ona da bakmak lazim.
Biz, Ukrayna'da ölen sivillere de sesimizi çıkardık ama Ukrayna'daki ö*len sivillerin sayısıyla, Gazze'deli ö*len sivillerin sayısı kıyaslanamaz. Üstelik Rusya, İsrail gibi yasaklı fosfor bombası kullanmadı. Avrupalılar, Amerikalılar ve Antisiyonist Yahudiler de ayaklandı. Çünkü Gazze bir ırk meselesi değil, vicdan meselesi. Eğer İsrail'i destekliyorsan, sokağa çık ve İsrail paçavrasını salla. "Gazzelileri yok edelim. Yaşasın İsrail." diye meydanlarda bağır.
İsrail, güya meşru müdafaa hakkını kullanıyormuş gibi göstermek için Hamas'a iftira atmış olamaz mı?
olamaz cunku bu yeni bir olay degil taa israilin ilk kuruldugu yillardan zaten birbirlerine karsi mudahale etme haklari var. birbirlerinin köylerini falan isgal ediyorlardi. ben israili destekliyorum tabi bir an once ezio gecsinler de bitsin su filistin muhabbetleri. kafam sisti. filsitine destek verecegimize israile tam destek verelim bir an once bitsin. ne bu zevk alir gibi yavas yavas yok olmasi daha mi hos.
Tamam o zaman, meydanlara çık ve İsrail paçavrasını salla. İsrailliler, çocuklarını Türk düşmanı olarak yetiştiriyorlar. İsrail'in vadedilmiş topraklarında ülkemizin güneydoğusu da var. Çanakkale Savaşı'nda Yahudiler, Siyon Katır Birliği'ni kurarak Osmanlı ordusuna karşı savaşmıştı. İsrail, Mavi Marmara'da 10 tane vatandaşımızı şehit etti. Bize sattığı heronlarla pkk terör örgütüne istihbarat bilgileri sağladı. Netenyahu ve oğlu: "Türkler, Kürtlere ve Ermenilere s*oykırım yaptı." dedi. İsrail'de Ermeni s*oykırımı anıtı var. Filistinli bebeklerle ne alıp veremediğin var? Gazzeli çocuklar, depremde bize harçlıklarını göndermişlerdi.
Neden İsrail yok olsun ve Ortadoğu'daki kan dursun demek yerine, Filistin yok olsun diyorsun. Ben, Trabzon'da oturuyorum. Trabzon meydanına gel ve İsrail paçavrasını salla. "Yaşasın İsrail" diye bağırmayı da ihmal etme. Biz, Filistin ve Doğu Türkistan bayrağı salladık geçen gün. Sen de kendi desteklediğin tarafın bayrağını, pardon, paçavrasını salla.
biz ermeni soykirimi yapmadik mi yaptik adamlar dogru demis ermenilerinin icinden gectik kasinmislar ki kasimiz atalarimiz dedelerimizin eline saglik. iyi bir ders olmus onlara.
Tarih bilmiyorsun. 1915'te Ermenilere s*oykırım değil, tehcir yaptık. 1915 Tehcir Kanunu neymiş, araştır. Ayrıca, Netenyahu ve oğlu, Kürtlere s*oykırım yaptığımızı iddia ederek, açıkça pkk terör örgütünü desteklediler.
laik bir ulkede avukat seriata kufur etti diye hapis yatiyor anayasanin uygulanamadigi bir ulkede bos eylemlere gerek yok. herkesin zamani gelir.
Ermeniler = Siyonistler
İkisi de birbirinden zalim.
Trabzon meydanına gelip İsrail paçavrasını sallayacak mısın?
evet
Konuyu değiştirme. Netenyahu ve oğlunun pkk terör örgütünü desteklemeleri ve Mavi Marmara'da 10 tane vatandaşımızın İsrail tarafından şehit edilmesi ve İsrail'in bize sattığı heronlarla pkk terör örgütüne istihbarat bilgisi sağlaması hakkında ne düşünüyorsun? Dinin ne? Ateist misin, Müslüman mısın, Hıristiyan mısın, yoksa Musevi misin?
Biz, meydanlarda özgürce Filistin bayrağı sallıyoruz. Hadi, gel Trabzon meydanına ve İsrail paçavrasını salla hadi. Trabzon halkı, senin tarafını görmüş olsun. Cesaretin var mı?
Tamam, gel, salla ve "Yaşasın İsrail" diye bağırmayı da sakın ihmal etme. Hangi tarihte geleceksin?
İsrail'i desteklediğini gizli hesaptan yazmışsın 😂😂
zafer elde eder etmez geliyorum
Neyin zaferi bu? Şimdi gelsene. Biz Trabzon halkı olarak çok misafirperverizdir. Misafirlerimizi asla aç bırakmayız, yedirir, içirir, doyururuz.
Allahtan yardım dilenecekleri kadar kendilerini kurtarmaya çalışsalar bilime yönelseler bu durumda olmazlar
Asrın lideri bu konuya el atsın hani dünya lideri ya niye bişey yapamıyor
Ne alaka? Konuyu neden siyasete bağladınız? Ben, hiçbir siyasi partiyi tutmuyorum ama her şeyi siyasete bağlamanız baydı artık.
Ya ilk defa böyle bir şey söyledim görende sanacak onbin defa söyledim. Muslumanlar bir birlik değil hepsi birbirinden hain başta Araplar olmak üzere.. bunu bilen gavurlar tek tek parçalar bizi birgün sıra bizede gelecek
2. yorumunuzda haklısınız. Arap liderlerin birçoğu, İsrail kuklaları. Müslümanlarda birlik ve beraberlik yok. İsrail'in vadedilmiş topraklarında ülkemizin güneydoğusu da var. Ama İsrail'in, Türkiye'yle savaşması kolay olmaz. Türkiye ile dolaylı yoldan savaşır bence. Mesela, ekonomik savaş gibi. İsrailli sosyal medya trolleri var mesela. Türk sayfalarına kışkırtıcı yorumlar yapıyorlar sürekli.
Bizimle savaşmalari zor değil sadece sırada biz yokuz şu an için
Ama bu durumda İsrail, çok büyük zarara uğrar. Bize savaş ilan etse bile bizi yenemez. Batılı devletler, İsrail'e yardım edemez çünkü Batılı devletleri, mülteci yollamakla tehdit ederiz.
Ablacım bizi çıtır çıtır yerler o mültecileri varya bir bombayla yok edecek bir güçten bahsediyorum
Evet, çok güçlüler ama bizim savunma sanayimiz de çok güçlü. O kadar kolay olmaz. Biz zarar görürüz ama onlar da zarar görürler.
Sandığın kadar güçlü değiliz bir meteor fuzesini ya da f35 i durduracak gücümüz yok f22 yi söylemiyorum bile
Savunma sanayimiz, yakında buna da el atar bence. Son yıllarda savunma sanayimiz, hiç olmadığı kadar gelişti.
İnşallah gelişir yoksa halimiz kötü bu arada kaç yaşındaydın abla dedim
İnşallah. 30'lu yaşlardayım.
36 mi acaba
Daha küçük. İyi akşamlar.
Sana f22 bin özelliklerini söyleyecektim daha nereye
Din savaşları başladı
Çünkü 3 milyar müslüman zevki sefasında