Türkiye'nin 1 günlük Cumhurbaşkanısınız. Değiştireceğiniz yasalar? Getireceğiniz kurallar? Bakan değişiklikleri vs. neler olurdu?
Yaptığınız tüm değişiklikler ömür boyu kalıcı olacak.

Türkiye'nin 1 günlük Cumhurbaşkanısınız. Değiştireceğiniz yasalar? Getireceğiniz kurallar? Bakan değişiklikleri vs. neler olurdu?
Yaptığınız tüm değişiklikler ömür boyu kalıcı olacak.
Güvenlik
1) Bedelli askerlik uygulamasına son veririm.
2) Bekçi teşkilatını lağvederim, polis sayısını azaltırım.
3) Jandarma sayısını arttırırım.
4) Bireysel silahlanmayı bila istisna yasaklarım.
Yargı
1) HSK ve Anayasa Mahkemesi üyelerini barolar seçimle belirler.
2) Kanıtlı c*nsel içerikli suçlar için idam cezasını geri getiririm.
3) Genel müsaadere uygulamasını geri getiririm.
İdare
1) Vali ve kaymakam makamlarını kaldırır, yetkilerini belediye başkanı, garnizon komutanı ve savcılık arasında dağıtırım.
Ekonomi
1) Elektrik iletim, üretim, dağıtım faaliyetlerini kamulaştırırım.
2) Tüm içme su kaynaklarını kamulaştırırım.
Çevre
1) İçten yanmalı motorlu taşıtlara ek vergi getiririm.
2) Kömürlü elektrik santrallerini kapatır veya doğalgaz santraline dönüştürürüm.
Bravoo
1 günde olacak iş değil ama para arzını düşürürüm baya yeni banknotlar basarım 500 1000 banknotları ama daha az sayılı basarım faizleri yükseltirim yabancı yatırımcıyı çekerim
Çok mantıklı bir yol izlenimi
Süre kısıtlı ama 1 gün yerine 1 yıl olsaydı mesela parlamenter sisteme dönüş başkanlığın bakanlar kurulunun tekrardan gelmesi cb tarafsızlığı bağımsızlığı merkez bankasının siyasetten sıyrılması maaşlarda yeni düzenleme bazı projelerin iptali bütçeyi yoran projeler yerine mesela maaşlar yükseltirdim ek ikramiye verilebilirdi bazı sınavlar kalkabilirdi mesela kpss kim ne okuduysa onuna alakalı devlette çalışma bu lise önlisans lisans maaş farkı sosyal statüden değişirdi tabi
Tüm mültecileri gönderirim
1 çocuk sınırlaması getiririm
Satılan fabrikaları geri alır dışa bağımlılığı minimuma çekerim
Okullarda katı disiplin kuralları uygulatırım
Tiktok tinder bilmediğim bir sürü bu tarz uygulamalara kısıtlama getiririm kimlikle giriş sağlatırım
Yayın kanallarını kontrole alırım
vs
İş gücünr yani çocuğa ihtiyacımız var. Anne baba olanlar için okullar açıp ebeveyn eğititimi verilmeli
Kadınların meslek sahibi olmasından herkes medenilik falan diye iyi bahseder ama bir insanın ilk eğitim aldığı yer annesidir (sonra da babası) Kadınlar çalışmaya gidip çocuklarını evde yalnız bırakınca toplum bozulmaya başladı
Ben cevap attığını görmedim bunun artık istesede atamaz boşuna cevap yazma
Tecavüzcü, pedofil, kadın ve çocuk katili kim varsa idam edilirdi mis gibi.
Kesinlikle
Teşekkürler
Ben bir günlüğüne Cumhurbaşkanı olsam ilk işim liyakati anayasal güvenceye almak olurdu 😌 Sonra ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğünü güçlendiren kalıcı düzenlemeler yapardım. Eğitimde fırsat eşitliği ve şeffaf, denetlenebilir bir sosyal yardım sistemi de önceliklerim olurdu. Peki sen ilk gün neye dokunurdun, hangi değişiklik “olmazsa olmazın” olurdu? 🤔🇹🇷💬
Ben cevap attığını görmedim bunun artık istesede atamaz boşuna cevap yazma
Cevap
1Cevap
İlk iş parlamenter sisteme geri dönerim... milletvekillerinin maaşıni yarıya indiririm emekliliklerini iptal ettiririm
Çok iyi
Yapacağım şey belli 24 yıldır ülkeyi. mahvedenleri direk asardim
İdam çı getirirdin yani ekstra olarakta
Yok ben ne yordam kendilerini asmalari için 24 saat süre verirdim
herkesin görevine son , yeni kadro toplayacağız 😆
Rte' yi ömür boyu kalıcı CB yaparım
E zaten öyle 😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?