Türkiye'de Cumhurbaşkanı olsanız neler yapardınız Neleri değiştirirdiniz
Türkiye'de Cumhurbaşkanı olsanız neler yapardınız?
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Enflasyonu düşürmek için bağımsız bir merkez bankası politikası uygulardım
Tarım, sanayi ve teknoloji alanlarında üretim odaklı bir ekonomi modelibenimsenmesi için çalışmalar yapardım.
Gençler için istihdam ve girişimcilik destekleri artırırdım.
Dövize bağımlılığı azaltırdım, yerli üretimi teşvik ederdim.
Eğitim sistemi ezberden kurtarır analitik düşünmeye dayalı hale getirirdim. Çocukların güçlü yönlerini geliştirmelerini sağlardım ki vakitlerini gereksiz ve istemediği bilgilerle harcamasınlar.
Öğretmen maaşlarını artırırdım ve öğretmenlere daha fazla mesleki gelişim fırsatı sunardım.
Camilerimiz yeterince var bence biraz da okul yaptırırdım küçük olsun hiç önemli değil sınıflarda çok fazla öğrenci olmasını önlerdi. Öğretmen olmak isteyenlere belirli şartları getirirdim. Psikolojik olarak yeterli olup olmadığına bakılmasını sağlardım, sicillerinin kontrol edilmesini sağlardım. Sık sık kontrol edilmelerini sağlardım.
Kodlama, yapay zeka ve teknoloji alanlarında erken yaşta eğitim verilmesini sağlardım. Her caminin altına bir Kütüphane yaptırırdım. Herkesin rahatlıkla ulaşabileceği İnternet, bilgisayar, yazıcı vs imkanlar sunulmasını sağlardım. Kitap okumaya teşvik edilmesi için kampanyalar düzenlenmesini sağlardım.
Üniversitelerde bilimsel araştırmaları destekler ve teşvik ederdim.
Yargı sistemi tamamen bağımsız hale getirirdim
Adalet sistemi hızlandırırdım davaların kısa sürede sonuçlandırılması lazım.
İnsan hakları ihlallerine karşı şeffaf ve adil bir denetim mekanizması kurardım
Basın ve ifade özgürlüğü artırırdım.
Çiftçilere daha fazla teşvik ve destek sağlardım.
Tarımda teknoloji kullanımı artırılarak verimlilik yükseltirdim.
Tarım arazilerinin korunması için kentleşme politikaları gözden geçirirdim. Köylerde mutlaka kütüphane ve daha fazla eğitim imkanı sunardım. Nüfus az olsa da Sıralar Boş kalsa da her yerde okul olması için ne gerekiyorsa yapardım. Kütüphane yaptırırdım. Araştırma yapabilmeleri için imkanlar sunardım. Var olan imkanları iyileştirmek yerine hiç imkan olmayan Köylerde yollar elektrik doğalgaz işte şehirlerde ne varsa köylerde de olmasını sağlardım çünkü köyde insan kalmadı artık üretim gittikçe azalıyor.
Yerli üretimi desteklerdim gıda ithalatı azaltırdım
Doktor ve sağlık çalışanlarının maaşları artırırdım ve çalışma koşulları iyileştirirdim
Özel hastaneler yerine devlet hastanelerine daha fazla yatırım yapardım
Sağlık sigortası sistemi genişletirdim herkesin ücretsiz sağlık hizmetine erişimi sağlardım
Beyin göçü engellenerek doktorların yurtdışına gitmesi önlerdim.
Yenilenebilir enerji yatırımları artırırdım (güneş ve rüzgar enerjisi gibi)
Orman yangınlarına karşı daha güçlü önlemler aldırırdım
Su kaynaklarını koruma ve geri dönüşüm projeleri desteklerdim.
Yeşil alanları artırır çevre dostu kentleşme modelini benimsenmesini sağlayan yaptırımlar uygulardım.
Yerli teknoloji ve sanayi yatırımları artırırdım.
Üniversiteler ve özel sektör iş birliği ile Ar-Ge projeleri teşvik edilmesini sağlardım.
Yapay zeka, biyoteknoloji ve uzay sanayisi gibi alanlara yatırım yapardım
Küçük ve orta ölçekli işletmelere dijital dönüşüm desteği sağlardım. Esnaflar azaldı, zanaat tükendi.
Gençler için daha fazla istihdam alanı oluştururdum
Üniversite mezunları için girişimcilik teşvikleri artırırdım.
Gençlerin siyasete ve yönetime katılımı teşvik eder, onların karar alma mekanizmalarında daha fazla yer almaları sağlardım
Partiler arasındaki kopukluğu bitiririm. Herkes kendi tercihini dayatmak için onu değiştiriyor bu h değiştiriyor. Hala oturmuş bir eğitim sistemi yok mesela bu çok kötü. Her gelen yeni bir ülke kurmaya çalışıyor. Kendi görüşlerini ülkenin üstünde tutuyorlar. Yeter artık.
Bütün bunları yapmak evet uzun yıllar sürer çok sermaye gerekir fakat sonunda Ekonomi düzelir, enflasyon düşer, halkın alım gücü artar.
Eğitim kalitesi yükselir, bilim ve teknoloji gelişir.
Adalet sistemi güçlenir, insan hakları ihlalleri azalır.
Türkiye, dışa bağımlı bir ülke olmaktan çıkar ve güçlü bir sanayi, teknoloji ve tarım ülkesine dönüşür. Oysa hiç de zor değil, imkansız değil.
Türk kültürüne ait olmayan her şeyi yasaklardım. Anayasayı ve hukuk kurallarını Türk kültür yapısına göre düzenlerdim. Batılılaşmak yerine özüne dönmeyi amaçlayan bir yönetim sistemi kurardım. Ekonomi başta olmak üzere, günlük hayattaki her şeyi kültürümüze göre düzenlerdim.
Eğitim sistemini düzeltirim ilk başta herşeyin başı eğitim
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
1 yıl
Hemen istifa ederim. Bu kadar milletin yetimin sabi nin yaşlının gencin hakkina girilen bir sistemde her bir saniyenin günahini 1000 kisiye dagitsan ebedi cehennemde kalirlar.