3 ay

Üst üste iki okul saldırısı?

Silahla nasıl giriyorlar? Bu okullardaki, ülkedeki ihmal ve liyakatsizliğin sonucu. Bir de "suça sürüklenen çocuk" yasası çıkarırlarsa böyle olur. Bu ülkenin şu an en büyük sorunu bu hırt sorunudur. Şanlıurfa'daki olayda zaten saldırgan, okulu saldırmakla tehdit etmiş ve bir şey yapılmamış anladığım kadarıyla. Bir film izlemiştim. Estonya'da üretilmiş 2007 yapımı Klass (The Class, Sınıf) diye. Muthis bir filmdi ve gerçekten bu ülkeye çok gereken, herkesin izlemesi gereken bir filmdi. Spoiler vermek istemem ama şu an önemli bir konu hakkında konuşuyoruz. Orada sürekli sınıfta zorbalığa uğrayan iki ana karakter, filmin sonunda okulu silahla basıp işkencecilerini silahla vuruyorlardı. Bunun gibi pek çok okul katliamı filmlerinin arkasında hep akran zorbalığı sokuluyor ama ben bu olaylarda bu saldırganların zorbalığa ya da haksızlığa uğradıklarını düşünmüyorum. Gerçek hayatta asıl zorbalar böyle şeyler yapar. Ülkede adalet ve güven istiyoruz. Bu olaylara izin veren sistemin ta kendisi. Zaten daha önce de Öğretmen katletmişlerdi. Benim okulumda da hep Atatürk'e saygısızık ettiler, k***tan savundular, defalarca şikayet ettim ve sadece bir iki çift laf edilip hiçbir disiplin işlemi bile yapmadılar. Atatürk'e, atalarımıza saygısızlık edilmesine göz yuman, bölücü propaganda yapılmasına izin veren sistemde bu olaylara şaşırdık mı? Hayır. Ben de okulumdaki o vatan haini ve bölücü teröristleri, ilgisiz öğretmenleri öldürdüğümü hayal ettim, fantezi kurdum ama ben bunlar gibi terörist ruhlu değilim ve böyle bir şey yapmadım ve yapmam! Aksine, bunlar böyle şeyler yapar. Ülkece bıktık artık. İkinci olay, zaten Şanlıurfa'daki olaydan cesaret almış, taklit etmiş. Çok belli.
Üst üste iki okul saldırısı?