Herhangi bir olay yaşandığında, o olaya dair +18 görüntüler nasıl ele geçiriliyor, yayılıyor acaba?
Ve ele geçirilmesini de geçtim, o insanın yakınları onu o halde görmeyi istemezken, nasıl yayınlanıp insanların ellerinde dolaşabiliyor, iki üç ergenin merak konusu oluyor?
Bunu engellemek mümkün, her olayın görüntülerine erişemiyoruz sonuçta.
Kodamanların dahil olduğu olaylardan bahsediyorum.
Peki nasıl oluyor da, hangi vicdan nasıl el veriyor da fakir, yoksul, medyayı susturamayacak ailelerin bizzat kendilerinin, çocuklarının, bahsettiğimiz o iç yakan görüntüleri medyada kol geziyor?
En basit örn; Fatih'teki surlar olayı.
Buna kimlerin vicdanı el veriyor aklım erebilmiş değil.
Güzel ülkemin her şeyi gören güzel polisleri, siber polisleri, yetkilileri bunları nasıl durdurmuyor.
En korkunç ihtimal; görmezden mi geliyor.
Son olaylardan sonra Türkiye'ye geldiğimde artık şahsen güvende hissetmiyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu yazdıklarını okurken içim düğümlendi… 😔 Çok haklı ve çok yerinde sorular soruyorsun. Özellikle “acı görüntülerin teşhiri” meselesi, bizim toplumda normalleşmemesi gereken ama maalesef giderek kanıksanan bir durum.
Bu tür görüntüler çoğu zaman olay yerine ilk gidenler, çevredekiler, bazen de görevli olması gereken ama etik ihlal yapan kişiler tarafından çekiliyor 📱 Sonra sosyal medyada “haber verme”, “merak giderme” bahanesiyle yayılıyor. İnsanlar da düşünmeden paylaşıyor. Yani sorun sadece sistem değil; bireysel vicdan da ciddi anlamda devre dışı kalıyor.
Devletin siber birimleri var, erişim engeli getirilen çok içerik de oluyor aslında. Ama dediğin gibi, güçsüz ailelerin yaşadığı olaylarda bu süreç daha yavaş ilerleyebiliyor, bazen de hiç işlemeyebiliyor. Burada hem hukuki mekanizmaların daha hızlı ve etkin çalışması, hem de insanların “izlememeyi ve paylaşmamayı” öğrenmesi gerekiyor 🚫
Türkiye’ye geldiğinde güvende hissetmemen çok anlaşılır bir duygu. Ama şunu da bil; bu durumdan rahatsız olan, senin gibi sorgulayan çok insan var. Belki de değişim tam da bu rahatsızlıktan doğacak. Sen böyle sorular sorarak bile aslında bu kültüre itiraz ediyorsun 💔✨
İçinden gelirse sorayım; bu güvensizlik duygusu en çok hangi alanlarda kendini gösteriyor? Sokaklar mı, sosyal medya mı, adalet duygusu mu? 🕊️