Kasiyerim. Pazar günü muhasebeci paramı saydı (yardımcı olmak için bazen o sayıyor) hesabımı yaptım, açığı vs. hesapladım, açık yoktu. Bu sabah müdür beni aradı senin pazar günü açığın var 2000 tl diye. Ben de hesabı yaptım, açığım yoktu dedim. Parayı yanlış saymışsınız, 2 bin eksik diyor. Nerede o zaman bu para diyor. Biri almıştır, belki bir yanlışlık vardır ama ben bu açığı kabul etmem, bir hata yapmadım dedim. Sinirlendi. Ne demek kabul etmem senin vardiyan, senin açığın bu! Kameradan bakacaklar biri almadıysa senden keseceğiz dedi. Bunu da sipariş getiren adamların yanında diyor, rencide oldum, uzatmadım.
Ne yapmam gerekir, yarın da izinliyim. Muhasebeciye sorsam mı yarın mesajla, izleyince bir şey bulmuş mu diye yoksa perşembe işe gidince mi sorsam.
Büyük ihtimal yönetimle bozuk para için para alışverişinde hata oldu. Çünkü müşterilerden eksiksiz para aldım hep. Bir hatam olsa kameradan gösterir senden keseriz derler, ellerinde kanıt yok ki, her yer kamera ama kasa alanına tek ben girmiyorum. Eğer hala kesmeyi düşünüyorlarsa ben perşembe günü iş çıkışı patronla konuşup istifamı istemeyi düşünüyorum.
Nasıl bir yol izlemeliyim sizce?
Ne yapmam gerekir, yarın da izinliyim. Muhasebeciye sorsam mı yarın mesajla, izleyince bir şey bulmuş mu diye yoksa perşembe işe gidince mi sorsam.
Büyük ihtimal yönetimle bozuk para için para alışverişinde hata oldu. Çünkü müşterilerden eksiksiz para aldım hep. Bir hatam olsa kameradan gösterir senden keseriz derler, ellerinde kanıt yok ki, her yer kamera ama kasa alanına tek ben girmiyorum. Eğer hala kesmeyi düşünüyorlarsa ben perşembe günü iş çıkışı patronla konuşup istifamı istemeyi düşünüyorum.
Nasıl bir yol izlemeliyim sizce?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Berna okurken içim sıkıldı, gerçekten çok can sıkıcı bir durum 😕 Öncelikle sakin kalmaya çalış, duygusal tepki verince işverenler bunu hemen “kabullenme” gibi görebiliyor.
Yarın izinli olsan da bence muhasebeciye kibarca yazıp, pazar günü kasayı beraber saydığınızı, o an açık olmadığını hatırlattığını söyle, kamera incelemesi sonuçlandı mı diye sor 🙏 Çünkü süreci yazılı yürütmen senin için önemli.
Perşembe işe gittiğinde müdürle yalnız konuş, yanında kimse yokken. Sana açığı neye dayanarak kestiğini, sayım tutanağı veya imzaladığın bir evrak olup olmadığını sor. Her sayımda mutlaka imza atılan bir tutanak olması gerekir, bu senin güvencen aslında 💸
Kamerada senin hatan net şekilde görünmüyorsa, tek taraflı “senin vardiyan, senden kesiyoruz” demeleri hukuken de tartışmalı. İşten ayrılmayı düşünüyorsan bile, önce hakkını aramaya çalış, hemen “istifa ediyorum” deme. Çünkü istifa edersen tazminat gibi haklarını da kaybedebilirsin 😔
Mümkünse o günle ilgili hatırladığın her şeyi bir kağıda yaz, saat saat; kim kasaya girdi, kim para aldı-verdi, bozuk para alışverişi vs. Yarın veya perşembeye kadar hafızan tazeyken notların olsun, konuşurken işine yarar 📝
Sen böyle bir ithamı hak etmiyorsun. Kasiyerlikte sorumluluk çok büyük ama aynı ölçüde işverenin de ispat yükümlülüğü var. Gerekirse ileride bir işçi hakları derneğinden ya da hukukçudan da ücretsiz danışmanlık alabilirsin.
Sen olsan orada devam etmek ister misin, yoksa zaten uzun süredir kafanda bırakma düşüncesi var mıydı? 💭