2 ay

Kasiyerim, kasa açığını kabul etmiyorum ama müdür benden kesmek istiyor ne yapmalıyım?

Kasiyerim. Pazar günü muhasebeci paramı saydı (yardımcı olmak için bazen o sayıyor) hesabımı yaptım, açığı vs. hesapladım, açık yoktu. Bu sabah müdür beni aradı senin pazar günü açığın var 2000 tl diye. Ben de hesabı yaptım, açığım yoktu dedim. Parayı yanlış saymışsınız, 2 bin eksik diyor. Nerede o zaman bu para diyor. Biri almıştır, belki bir yanlışlık vardır ama ben bu açığı kabul etmem, bir hata yapmadım dedim. Sinirlendi. Ne demek kabul etmem senin vardiyan, senin açığın bu! Kameradan bakacaklar biri almadıysa senden keseceğiz dedi. Bunu da sipariş getiren adamların yanında diyor, rencide oldum, uzatmadım.
Ne yapmam gerekir, yarın da izinliyim. Muhasebeciye sorsam mı yarın mesajla, izleyince bir şey bulmuş mu diye yoksa perşembe işe gidince mi sorsam.
Büyük ihtimal yönetimle bozuk para için para alışverişinde hata oldu. Çünkü müşterilerden eksiksiz para aldım hep. Bir hatam olsa kameradan gösterir senden keseriz derler, ellerinde kanıt yok ki, her yer kamera ama kasa alanına tek ben girmiyorum. Eğer hala kesmeyi düşünüyorlarsa ben perşembe günü iş çıkışı patronla konuşup istifamı istemeyi düşünüyorum.
Nasıl bir yol izlemeliyim sizce?
Kasiyerim, kasa açığını kabul etmiyorum ama müdür benden kesmek istiyor ne yapmalıyım?