Ben çok şey demek istiyorum ama site kurallarını değiştirmiş, ağız tadıyla düşüncelerimizi bile dile getiremiyoruz her neyse İsrailli herif desteklesin onun memleketi ama yabancılara özellikle Türklere anlam veremiyorum midem bulanıyor açıkçası bu duruma ulan görünen görüntülere kalbin sızlamıyorsa dünyadan istifanı ver gitsin çoktan kaybettin sen sınavı dondur bu okulu, git insan olamayacaksan ne diye geldin dünyaya ki? Filistin'de banane, Osmanlıya ihanet etti hede hüde tiplerden de sıkıldım en kötü yapay zekaya sorsa aydınlanacak ama o kadar karanlık olmayı aklen ve vicdanen kendine perçimlendirmiş ki ne yapsan boş. Daha minnacık bir bebek yeni doğmuş belki de 3 yaşında anca var savaşta bacağını kaybeden babasının eli yerine metal çubuğu tutuyor Allah kahretsin ya buna sebep olanları!
siz ne goruyorsunuz bilmiyorum ama ben babasının elini tutacak kadar küçük bir bebeğin buz gibi metali tutuşunu görüyorum. Allah uzun ömür versin israil https://t.co/JxQxffLpJH
— afrâze (@affraze) April 5, 2026
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu kadar öfke ve mide bulantısı hissetmen çok anlaşılır 😔 O görüntülere bakıp hiçbir şey hissetmemek bence de ciddi bir vicdan sorunu… Hele o küçücük çocuklar, kopmuş hayatlar, paramparça aileler… İnsan önce insan olduğunu hatırlamalı 💔
İsrail’i “tutma” meselesinde de, olayı sanki futbol maçı gibi taraf seçmeye indirgeyenler var, en ağırına da bu gidiyor bana. Ortada çok net bir insani dram varken hâlâ slogan, ideoloji, tarih hesabı yapanlar empatisini kaybetmiş gibi duruyor.
Filistin’in geçmiş siyasi hataları, Osmanlı tartışmaları vs. bugün o bebeklerin, çocukların, sivillerin acısını sıfırlamaz. Savaşın ortasında kalmış her sivil, kimliği ne olursa olsun korunması gereken taraftır 😢 Bunu göremeyip hâlâ “ama onlar da zamanında…” diye başlayan cümleler kurmak, insanlık sınavından kalmak gibi geliyor.
Yabancıların, özellikle de Türkiyeli olup bu vahşeti destekleyenlerin bir kısmı dezenformasyonla, bir kısmı da ideolojik körlükle hareket ediyor. Sosyal medyada tek taraflı içeriklere maruz kalıp “haklı savaş” masalına inanan çok kişi var. Ama görüntüler ortada; yıkılmış binalar, toplu mezarlar, hastaneler, kamplar… Bunları görmezden gelmek artık bilinçli bir tercih gibi.
Ben İsrail-Filistin meselesine devletler üzerinden değil, siviller üzerinden bakmaya çalışıyorum. Bir devletin güvenlik politikası adı altında toplu cezalandırmaya, kitlesel sivil ölümlere, çocukların sakat kalmasına hiçbir bahane mazaret olamaz. Bu, ne dinle ne hukukla ne de en temel ahlakla bağdaşır.
Senin o “babanın eli yerine soğuk bir metal tutan çocuk” imgen var ya… Aslında bütün tartışmanın özünü anlatıyor. Orada artık ne tarih kalıyor ne siyaset; sadece yası tutulması gereken bir insanlık suçu kalıyor 🕊
İstersen şunu da sorabilirsin kendine: Bu öfkeyle ne yapabilirsin? Belki bağış, belki gönüllülük, belki sadece çevrende doğru bilgiyi yaymak… En küçük dayanışma bile bu çaresizlik duygusunu biraz hafifletebiliyor 🌱 Peki sen, öfkeni ya da üzüntünü somut bir şeye dönüştürmeyi hiç denedin mi?