1 ayYorumlarda “Filistin toprak sattı” demişsin. Daha önce bir yerde buna yönelik bir yazı yazıp insanların cehaletinden dem vurmuştum;
“Filistin topraklarında Bağımsız devlet kurmak isteyen Yahudiler’e doğrudan toprak satışı yasaktı. Toprak, bunu bilen yahudilerce bölgenin Arap eşrafı ya da Osmanlı tabiiyetine bağlı Yahudiler adına alınırdı. Daha sonra Yahudi yerleşimine tahsis edilirdi. Tapu sahibi Müslüman/Arap görünür ama Fiili kullanım Yahudi yerleşimcilere ait olurdu.”
Yazının tamamını buraya yazamam ama buyur bu Taha Kılınç’tan küçük bir alıntı. Umarım anlamana yeter. Daha çok okuyup araştırmanı öneririm. Kolay gelsin.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Yahudiler Allah tarafından lanetlenmiş bir kavim Kur'an'da helak olacakları söylüyorlar. Bunu hadi yok sayalım haberleri izlemiyonmu hapisteki çocuklarıda dahil idam edecekleri yasa çıkarttılar kadınlara hem cinslerine tecavüz etmelerine vijdanın sızlamayıp bu lanetlenmiş kavmi nasıl savunursun
05 Yorumla
Soran2 ayKnk tamam diyelim ki israil halkı cidden kötü ve destwklenmemeli, tamam senin kavmin yahudileri lanetlemiş olsun onların kavmi de kendini üstün görüyor bu mantıkla. Bu mantıkla onlar da kendince haklı
Soran2 ayKnk öncelikle israil halkının normal bir halk olmadığını ve medya ile sürekli propogandaya maruz kaldığını hatırla, onlar insan öldürdüğünü düşünmüyor çünkü filistinlileri insan olarak görmüyor. Ben bunun türkiye için yararlı olabileveğinden bahsediyorum
Soran1 ayAdolf hitlerin milliyetçilik yaptığı biricik ülke şu an israilin en büyük destekçilerinden
Yapay Zeka Cevapladı
Hayır, İsrail'i savunmak bu şekilde "normal" değil, çünkü "vaat edilmiş toprak" gibi iddialar tarihi ve dini tartışmalara dayanıyor, uluslararası hukuka değil. 😔 Filistinlilerin yerinden edilmesi, sivil ölümleri hepimizi üzüyor; Müslüman nüfusun azalmasını "iyi" görmek empatiye sığmaz. Barış herkesin hakkı, sen bu konuda ne hissediyorsun? 🤔🕊️
02 Yorumla
Soran2 ayFilistinliler de toprak sattı hatırlatırım her şey karşılıklı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
Gizli Üye(18-24)1 ayAllahımız onlara vermiş toprakları kuran da öyle diyor
Musa şöyle dedi "Ey kavmim! Allah'ın size yazdığı vadettiği) kutsal toprağa girin ve arkanıza dönmeyin! Yoksa kaybedenler olarak dönmüş olursunuz."
İbrahim'in, İshak'ın ve Yakup'un Tanrısı, atalarımızın Tanrısı, Kulu İsa'yı yüceltti
00 YorumlaBen göz göre göre bebekleri çocukları mazlumları yerin karasına gönderen toplumları zulümlerinden dolayı savunmam. Onlarla uzlaşmam, müzakere yapmam
00 Yorumla
2 ayAllah da 4 karı vadettim erkeklere kocan 3 karı daha alsın seninle beraber sonuçta tanrıları emretmis
00 Yorumla
2 ayİsraili savunan sevgi duyan destek veren herkes benim gözümde şefersizdir karaktersizdir
042 Yorumla
Soran2 ayEğer israil krdistanı kurup doğuyu alırsa yaşayacağımız huzuru düşün
- 2 ay
Beyinsiz zavallı alırsınız babayı merak etme 😂😂
Soran2 ayBu arada krt değilim yani bölücü falan deme, ama onların olmaması Türkiyenin işine gelir büyük bir sorundan kurtulur türkiyr
Soran2 ay@daisysel krt değilim aksine türkiye kürtten kurtulmalı diyorum nereden anlıyorsunuz
- 2 ay
Beyinsiz yaratık bide olmayan aklınla Türkiye hakkında konuşma. Doğu verirsen batı yunan almaya karadeniz rus almaya kalkar
Soran2 ayOnları da engellesinler bir zahmet bir yeri verince diğer yerlerden taviz vermek zorunda değiller, Türkiye şunların kutsal saydığı toprakları versin de büyük bir hırt sorunundan kurtulsun, artık israilliler onlara napar bilemiyorum soykırım da yapabilşrler ama hırtolar kendi kaşındı, bölğcü olmayan hırtolar batıda kalabilir
Soran2 ay@daisysel bana önce Allahın kürdü dedin, ben de diyorum ki bunlar krdistanı kursun israil de bunların ağzına etsin, kürtler değil miydi bunu isteyen sonuçlarına katlansınlar. Ayrıca doğu bölgesine gittim hiçbir şey yok doğuda türkiye hiçbir şey kaybetmez.
- 2 ay
Türkiye dört tarafı düşmanlar ile olan bir ülke, yunan, ermeni, Bulgar, rus, iran, Suriye bunlar bizim düşmanımızıdır bunu kuş beyinine yaz.. Bunlara destek veren İsrail ve Avrupa bunuda yaz beyine.. Gram şeref varsa sende Türke düşman olan herekse düşman olursun.. Git tarih öğren
Soran2 ayYa kanka milliyetçilik kartını kullanmana gerek yok türk bile türke düşman zaten bugün azerbaycan da israil destekliyor koskoca devlet destekliyor ben desteklesem mi sorun olacak.
- 1 ay
Senin gibi kanka olamaz olsun.. Herkes yapıyor diye sende mi yapmak zorundasın biraz onurlu duruşun olsun. Türk dediğin başı dik olur onurlu yaşar zalime karşı durar
Soran1 ayTürk dediğim onurlu yaşar ama azerbaycan gşder alenen israili destekler. En azından o israili açık açık destekler türkiye gibi gizliden yardım yapmaz. Kazakistana gittim çoğu kendini türk olarak bile görmüyor, hatta rus olarak anılmayı tercih ettiğini söylüyorlar. Türk ülkeleri doğu türkistana karşı hep sessiz. Herkes yapıyor diye sen de yapmsk zorunda mısın deme. Bak bu saydığım kişiler "herkes" değil. Bunlar açık açık türk olan ve senin onurlu duruşlu (?) dediğin kişiler
Soran1 ay@daisysel doğuya daha önce gittin mi? Evet oraya gitsen sen de beğenmeyeceksin
Soran1 ay@daisysel benim babam şehit bunları bana anlatma. Ve evet bugün türkiyede sırf ülke bölünmesin o doğunun köhne ve işeyaramaz yerleri verilmesin diye binlerce şehit verilmesini affetmeyeceğim. O doğuyu çoktan verseniz bugün babam yaşıyor olacaktı
- 1 ay
Şuursuz onları asimile etmediler mi çoğu Türk düşmanı olacak ne bekliyorsun ki. Türkiye gizliden nasıl yardım yapıyor muş çok bilmiş.. Masum insanları, çoçukları kadınları öldürmek tecavüz etmek hangi insana yakışır. Biraz empati kur.. Bu sebeple bile İsraile düşman olman yeter bile
- 1 ay
Öncelikle başın sağ olsun Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah... Şehit çoçuğu olduğunu bilmiyorum seni kırsaydam özür dilerim.. Ama baban gibi yiğit adamların sayensinde Türkiye ayakta. Evet acını anlıyorum ama düşüncen çok yanlış sen şehit evladı olarak bu halinle bir karış toprak bile vermem gerekiyor..
Soran1 ay@daisysel düşmana istediğini vermek değil bu boşa inat. Bu insanlar istanbulu istese ankarayı istese diyeceğim ki eyvallah, ama bu insanlar sadece doğuyu istiyor. Evet sırf vaadedilmiş toprak diye Adana'ya kadar gelmelerini ben de doğru bulmuyorum (Adana'nın kesinlikle verilmemesi gerektiğini düşünüyorum) ama bugün doğuyu verseydik bu kadar şehit çıkmayacaktı. Sadece doğuya atanan binlerce öğretmeni p*k öldürdü, sadece türkiye değil suriyede ırakta ve iranda birsürü masum insanı katlettiler. İsraili destekliyorum çünkü bu bölücü oeler bir millette birleşsin israil bunların işini bitirsin yaşattığı acıyı çeksinler istiyorum. Kürt düşmanı da değilim, benim annem türktü sma babam kürttü, zaten bölücü olmayanlar batıda yaşamaya devam edebilir de dedim. İsraili destekliyorum çünkü bugün filistin o toprakları verse bugün filistinde o katliam yaşanmayacaktı.
Soran1 ayYa babam değil ki sadece konu, birsürü şehit askerimiz öğretmenimiz sırf doğuyu vermeyeceğiz diye öldürüldü şehit edildi. Ypg suriyedeki masum sivilleri katletmeye devam ediyor. Filistin ve bu dört ülke toprak vermemeye devam ettiği sürece daha birsürü masum insan katledilecek. Bugün Türkiyede bir bakan adını vermeyeyim 300 400 bin şehit veririz İsrail diye bir yer kalmaz dedi. O 300 400 bin diye küçümsediğiniz rakam kaç ailenin geleceği kaç insan canı farkındalar mı? İnsanların evlatlarını oturup şehit ederiz diye rahatça söyleysbiliyorlar
Soran1 ay@daisysel onların hakkına girmek istemiyorum ama bu saatten sonra olan ölümleri engeller bu. Mesela bu saatten sonra benim babam gelmeyecek ama belki de birsürü çocuğun babası kurtulacak bu hakka girmek değil ki
Soran1 ay@daisysel toprak verilmezse daha çok azıtıyorlar. Rud*w adlı i* bir kanal ypgyi açık açık övdü bugün. Evet suriye ordusu toprağını korumak istediği için Kürtlere katliam (?) diye haber yaptı ve Rojavada katliam var (?) Diye haber yapıyorlar sürekli. Bu insanlara istediğini vermediğiniz sürece asla rahat bırakmazlar. Suriyedeki kürt bir kadın sürekli tskyı kötüleyeceğinize halk ile ilgilenin bu kadar kürt sevdanız varsa dedi ki haklı da, ama bu insanların amacı hiçbir zaman masum insanlar olmadı. Müslüman nüfusu azalmalı derken de bahsettiğim katliam değildi üremeyi azaltmaları gerekmeleriydi çünkü orta doğuda yaşanmaz
- 1 ay
Seni anlıyorum acını anlıyorum acını paylaşıyorum binlerce şehit verdik şanlı bayarmız dalgalasın diye ezanlar okunsun diye. Bütün şehitlerimiz senin gibi evlatların başımızın üstünde yeri var hakkınız ödenmez eyvallah.. Ama doğuyu versek batıyı almaya gelecekler, ege, Karadeniz almaya gelecekler. Ben vatan sevdalısı olarak söz konusu vatan ise ölüme güle oynaya koşarım. Ama bu zalimlere bir karışık toprak vermem. Senin acın olduğu için böyle düşünmüyorsun ama doğru olan bu. Lütfen sende şehit babana yakışır şekilde düşün ve davran
- 1 ay
O zalimlerin yapmak isteği şeyler senin söylediğin korku oluşturmak medya güçü ile para ile hainler satın almak. Bizleri düşünce olarak bölmek ve paracalmak.. Çünkü direk bizimle savaş yapmaya güçleri yetmez. Bir olursak bizi kimse yenemez.
Soran1 ay@daisysel peki vermezsek? Birsürü kişi ölmeye devam edicek terör örgütü tarafından. Bugün en büyük muhalefet partisi kürt sorununu ele alıyor. Mecliste Apo p*çinin bayrakları açılıyor. Ve evet kaç şehit verdiğimiz günün akşamı dem parti başkanları güle oynaya kürsüde bunları öldüren adamların posterini açıyor. Siz bunlarla yarışamazsınız, sadece bir yer değil her koldan destekleniyorlar. Türk gururu da demeyin, türkler de destekliyor bunu keşke sadece kürt tarafı desteklese ama her koldan destekleniyorlar. Ben babamı unuturum ama daha beşikteyken babası şwhit olan bebeleri unutamam.
- 1 ay
Doğu çok gittim halen giderim orada çok insan tanırım. Hepsi hain değil ama çok hain var hepsi Türkiye bölmek isteyen hainller. Özellikle nufus için sürekli çoçuk yapan kişiler. Ben Karadeniz iyim bizim oradan hain çıkamaz çıkarsa önce biz işini görürüz
Soran1 ayBenim babam diyarbakırlı ve ben sana olanı söyleyeyim mi, mahalle okulunda bir öğretmen şehit edildi. Türk düşmanı değilim bu arada annem türk, babam da türk bilincine sahip bir kürttü. * *dspor pankartlarını her yerde görmekten sıkıldım
Soran1 ayToprak konusunda da cidden bölücü değilim. Bölücü yayın kuruluşlarının Adana'yı bile haritaya almaları kesinlikle kabul edilemez ama inanın daha doğusu için insanımızı şehit etmeye değmez
- 1 ay
Bende Diyarbakıra gittim zaten yerde otobüslerde yazan kürtçe yazılardan rahatsız oluyorum. Oradaki insanlar kendi dilini konuşmak istiyorsa saygı duyarım ama ülkemi bölmek isterse karşısında durarım.
- 1 ay
Şefersizlerin haritası çöp merak etme sadece insanları korkutmak için doğusu batısı her santim toprağı bizim vatanımız gerekirse hepimiz şehit olacaz yine bir karış toprak vermeyiz
Soran1 ayYa kürtçe ne çıldıracağım cidden. Kürtçe denilen şey farsçanın bir alt sürümü gibi bir şey. Kürtler inksr etse de farslar gibi İrani halkların bir kolular ben ayrı ırk olarak bile görmüyorum kürtler ayrı bir ırk olabilecek kadar geniş bir coğrafyaya ve tarihe hiçbir zaman sahip olmadılar. Kanadalı siyasetçi de çıkıp diyor ki kürtler araptır başkası çıkıp diyor ki kürtler hinttir. Hayır kardeşim kürtler inksr da etse Iran halkına mensup. Yok bunlar beni cidden delirticek. Nasıl ki türkler turani bir halksa kürtler de irani bir halktır. Ayrı bir ırk değiller. Bugün duriyedeki kürt ve türkiyedeki kürtün klnuştuğu kürtçe dediği şeyler bile çok farklı. Çoğu kürt kendi dili ana dili olsa sınıfta kalıcak.
- 1 ay
Sana nacizade tavsiyem sana yakışan bu soruyu kaldır insanlar Sana kötü söz yazmasın olur mu.. Bende seni kırsaydam özür dilerim
Soran1 ayKürtler (bölücü kesim) çok istiyorsa bölünsün de görsün ebesini, israil onları yok etmeye çalıştığında bu katliama tepki gösteren yine türk halkı olacak, o zaman mecliste açtıkları katillerin pankartlarından utanırlar mı sanmam. Nevrozda açtıkları katillerin pankartlarını. Ki ben yarı kürdüm, Nevruzun irandan çıktığı için irsnda hem türkmenler hem irani halklar yaşadığı için ve irandan orta asyaya yayıldığı için kürdün de geleneği olduğunu kabul ediyorum ama nevroz adı altında katil ve öcalan pankartları açtığı anlarda orada bir dursunlar. çok kötüyüm cidden
- 1 ay
Seni anlıyorum tarih bilginde çok iyi maşallah okumuş araştırmış birisin. Siyaset denilen şey maalesef böyle pis kötü bir şey. Apo denilen * kimse meclise getiremez buna güçü yetmez merka etme. Bölücü olan kim varsa hepsi gebersin inşallah cehennemin dibine kadar yolları var.
Soran1 ayAma canım çok acıyor abi, bugün Apo kürt lideri kurtarıcı olarak görülüyor. Ya bu benim yarı kürtlüğüme hakaret demektir, dağlarda kürt kadınlarını katleden, kürt kadınlarına tecavüz eden bir örgüt, kürt kadını pistir vücudu ölüdür diyen bir adam nasıl kürdün hakkını arıyor olabilir. Amaçları gerçekten kürtlerin iyiliği olsaydı doğuya gelen ve kürt çocukları için okula park yapan güzel öğretmenlerimizi şehit etmezlerdi. Cidden canım yanıyor ne diyeceğimi bilemiyorum. Bugün iranda birsürü türkmen yaşıyorsa türkiyede de birsürü iran kökenli insan barış içinde yaşayabilir, neden bu nefret ve sürekli kürtler ezildi hali. Krdistan kurulsa daha mı iyi bir ülke olacak, olmayacak
- 1 ay
Günaydın kardeşim seni anlıyorum merka etme apo * yakında geberecek yaşlandı ama yerine başka hain gelir bu düzen değişmez maalesef. Sen her şeyi araştırmış bilinç birisin bunlar asla kürtlerin hakkını savunan değil zulüm eden masum insanları öldüren hainler hepsi belasını bulacak Allah ın adaleti şaşmaz. Sen içini ferah tut kendine işine geleceğine odaklan Türkiye asla bölünmez.. Allah emanet ol kendine iyi bak
- Gündem konusunda 337 cevap paylaştı.
1 aySeni assalar haksız yere hoşuna gider mi şizofreni hastası mısın sen.. zihniyetsiz mazosist
00 Yorumla Böyle aptalca bir soruya yorum dahi yapmak istemiyorum. Sen baya cahilsin
00 Yorumlaİlk olarak kim vaad etmiş ve Müslümanların azalması ne açıdan iyi?
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)2 ayVaad edilmiş toprağı isteyenler şunu da istiyor farkına var. Kendileri haricindeki diğer insanların tamamı köle olarak görüyorlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)2 ayBiri şunun kafasına tokmakla vursun zira yavaş çalışıyor
00 Yorumla
2 ayNeden iyi olurmuş müslümanların azalması
08 Yorumla
Soran2 ayBuradakilerin değil ortadoğudakilerin azalması
- 2 ay
Ne cahilsin müslüman azlsın yahudi mi artsın
Soran2 ayYahudi nüfusuyla müslüman nüfusu bir değil. Evet ikisi de artmamalı ama müslüman ile yahudi nüfusu bir mi
- 2 ay
Ma l mı sen müslüman değil misin
Soran2 ayDinlerin hepsi yalan, ailem müslüman evet ama orts doğulu değiliz biz. Sen de değilsin, bize demiyorum.
- 2 ay
Olabilir en azından din kardeşiyiz. Hem İsrail çoluk çocuk dinlemiyor öldürüyor
Soran1 ayİsrsil halkı yıllarcs propogandaya maruz kaldı çünkü, onlar kendilerine göre insan öldürmüyor çünkü filistinlilerin insan olduğunu düşünmüyor onları insan görmüyor
- 1 ay
Ee o zaman onları eleştir onların yaptığını haklı bulma
1 aySavunan beynini baktırsın
00 YorumlaO kadar insanı öldürmekte normal mi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 aySen zaten israillisin gizli kimliklisin
03 Yorumla
Soran1 ayİsrailli olsam türkiyede naparım knk bu arada israilin türkiyede de istediği topraklar var ams ben israilli değilim yahudi de ddğilim hiçbir dine mensup değilim
Cevap sahibi1 ayBir sürü israilli var türkiyede kimliklerini gizleyip yaşayan
Soran1 ayYa knk her şeyi israilin oyunu diye bağlamaya gerek yok
Gündem konusunda 361 cevap paylaştı. Kim vaad etmiş o toprakları?
02 Yorumla
Soran2 ayTanrıları
Gizli Üye(30-35)2 ayBabandan mı kalmış o toprak onlara✔️🙄
00 YorumlaSeni çıktığın yere sokmak normal mi
15 Yorumla- 2 ay
👏🏻👏🏻👏🏻
Soran2 ayAtaları toprak satmıştı hatırlatırım
- 2 ay
Soykirimin kilifi olmaz
- 2 ay
Benide onun çıktığı yere sokun
Bu cehalet benim başımı ağrıtır yaaaa