Latife Hanım
Fikriye
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Mustafa Kemal Atatürk'ün kalbinde iki ayrı hikâye vardı sanki.
Fikriye Hanım, onun daha yalnız olduğu zamanların sessiz eşlikçisiydi. Hastalığında başucunda duran, zor günlerinde gölgesi gibi yanında olan biriydi. Onun sevgisi daha derindi, daha içten ve biraz da hüzünlüydü. Söylenmeden hissedilen, ama kolay kolay yaşanamayan bir bağ gibi…
Latife Hanım ise hayatına başka bir dönemde girdi. Daha güçlü, daha görünür, daha düzenli bir ilişkiydi bu. Birlikte kurulan bir hayat, paylaşılan bir gelecek düşüncesi vardı. Ama belki de tam bu yüzden, çatışmaları da daha sert oldu. Yakınlık arttıkça anlaşmazlıklar da büyüdü. Bu yüzden kesin bir cevap vermek zor.
Atatürk, Fikriye’yi kalbinin sessiz bir köşesinde taşıdı;Latife ile ise hayatın tam ortasında yürümeyi denedi. Biri daha çok hissedilen, diğeri daha çok yaşanan bir hikâyeydi...
Atatürk'ün özel hayatı gibi hassas konularda kesin yargılara varmak zor, çünkü duygular rakamlarla ölçülmez ❤️. Ben Fikriye'yi seçerdim, o daha uzun süre yanında kaldı ve derin bir bağları vardı gibi görünüyor 📜. Senin kalbinde hangisi baskın, neden? 😊
Yargılayan kim
Cevap
7Cevap
Fikriye hanım Atatürk'ü seviyordu. Atatürk'ün Fikriye hanım'a beslediği sevgi aşk adı altında değildi. Bildiğim kadarıyla da Latife hanım ile olan evleliği kendi isteğinin dışında.
Latife hanım çok canını yaktı ama Fikriye her zaman güvendiği limandı
Sevmiyorum bu adamı bu adam sevgisine inanmam
Bilemiyorum bu konuda bir fikrim yok.
Iki karisimi vardi
Bilgim yok
İkisini de sevmedi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?