Benim sırf Alevi diye Türkleri İran'a gönderip Sünni diye Irak'tan hırtları alması bugünkü terör sorunu onların yüzünden oldu yani değer miydi 500 yıl sonra sorun oldu bize
2 ay
Benim sırf Alevi diye Türkleri İran'a gönderip Sünni diye Irak'tan hırtları alması bugünkü terör sorunu onların yüzünden oldu yani değer miydi 500 yıl sonra sorun oldu bize
Fethettikleri yerde yağma yapmaları ve 15 'lik kızları kendilerine cariye almaları ( bu dünyanın heryerinde aynı diye sende aynısınu yapacak değilsin )
Müslümanım -Türküm diyorsun ama batı gibi vikingler gibi hareket ediyorsun.
İstanbul Fethedildiğinde o kadar aciz , bitap ve felaket durumdaymış ki Fatih Sultan Mehmed'in bu görüntü karşısında ağladığı söylenir. Yağma izninide erken bitirmiştir bu sebepten.
Hadi yağmalıyorsun anladıkta kadınlara , kızlara neden dokunuyorsun kendıne karı alıyorsun? Türkün kanında bu var mı?
Genel olarak Anadolu topraklarında sevmediğim bişey var. İnsanları kategori etmek, burası
güzel bi coğrafya ya ve tarihe sahip bi yarım ada ve tarih boyunca insanların burada olması kaçınılmaz elbette ama günümüzün ve eskimizin insanları nedense bı güzel topraklarda yaşayan herkesi bir kabul etmek yerine Kürt, Türk, Ermeni, kafkas diye ayırmışlar hatta Kıbrıs türkü diye bi kavram bile çıkarmışlar bu şekilde ismlendirme ve kategoriler toplumu bölen ve ayrıca güzelim coğrafya ya yapılan en büyük saygısızlıktır sonuç olarak hepimiz en sonunda bu topraklarda doğduk burada öleceğiz
Osmanlı tarihinin en sevmediğim olayı Yavuz Sultan Selim'in Çaldıran Savaşı sonrası Alevileri hedef alan katliamlarıdır 😔. Bu, mezhepsel ayrışmaları derinleştirdi ve toplumsal yaralar açtı. Bugünkü sorunların kökeni bu baskılara uzanır mı diye sorguluyorum hep. Senin için o dönemin başka hangi yanı travmatik? 🤔✨
Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?