18 Mart… Takvimlerin susup tarihin konuştuğu gün. Çanakkale Zaferi, yalnızca bir zaferin adı değil; bir milletin kalbinde yanan ateşin, küllerinden doğan iradenin destanıdır. O gün, denizin üstü kurşunla, göğün altı dua ile doluydu. Toprak, üstüne düşen her canla biraz daha ağır, biraz daha kutsal oldu. Siperlerde bekleyen yürekler, yalnızca düşmana değil; korkuya, imkânsızlığa ve ölüme meydan okuyordu. Bir an geldi… Mermiler sustu belki ama bir milletin sesi yükseldi: “Buradayız ve geçit yok!” Çanakkale Savaşı, silahların değil; inancın, sabrın ve adanmışlığın savaşıydı. Bir avuç insan, bir cihanın karşısında dimdik durdu; çünkü arkalarında sadece bir vatan değil, bir varoluş sebebi vardı. Ve o topraklar… Hâlâ sessiz değildir. Her rüzgârda bir isim, her taşta bir hatıra, her dalgada bir dua saklıdır. Şehitlerin kanıyla mühürlenmiş o topraklar, bugün hâlâ aynı sözü fısıldar: “Unutma… Biz burada sadece ölmedik, seni yaşattık.” Saygıyla, minnetle, sonsuz bir vefa ile… Çanakkale geçilmez. 🇹🇷
Bir çok ülkeyi bir çok o ülkelerin şehirlerini gezebilirsiniz, sorun yok, ama Çanakkale şehitlikleri gezerken hissiyat hat safhaya yükseliyor, duygular anlatılmaz derecede yoğunlaşıyor, yol kenarındaki şehtlikler dahil tümünü gezmek gerek, durup düşünmek gerek, ülkemin diğer güzel şehirleri gibi bu güzel şehirde 10 yıl yaşadım ve her yıl 18 Mart mutlaka şehitlikleri ziyaret ettim, Rabbim başta Gazi Mustafa Kemal atatürk olmak üzere orada şehitlik mertebesine ulaşan tüm atalarımızda Rabim onlara gani gani rahmet eylesin ve umarım haklarını bizlere helal etmişlerdir...
Allah Azze Celle Celalühü tüm şehitlerimizden, gazilerimizden, devlet büyüklerimizden ebeden razi olsun inşaallah. İki Cihan Güneşi Sevgilii Peygamberimiz Hz. Muhammed A. s Efendimizin Şefaati üzerine olsun inşaallah
İlk gezi turunda cepheden geçtiğimi, sanki elimde silah ve düşmanlarla savaştığımı hissettim. "Çanakkale Geçilmez!" sesleri kulaklarımda yankı yapıyordu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve özlemle anıyoruz.
İyi ki 111 yıl önce bu zaferi kazandık, düşmanlara karşı gücümüzü gösterdik. Yine olsa aynısını yaparız. 🇹🇷🇹🇷
Çanakkale geçilmez, gerçekten öyle… 🇹🇷✨ Evet, gittim. Şehitlikte yürürken boğazın sesi bile farklı geliyor insanın kulağına, içine işleyen bir sessizlik var sanki 🕊️ O isimleri tek tek görünce savaşın “tarih” olmadığını, çok canlı bir gerçek olduğunu daha derinden hissediyorsun. Sen gitme fırsatı buldun mu, sende en çok ne his bıraktı Aybüke? 🌹
Evet gittim çok etkileyici buldum Conkbayırı diğer cepheler olsun siperler mevziler ve hala Çanakkale'de eserlerin çıkması mermilerin bulunması benim için çok etkileyici çok derinden etkiliyor beni nasıl bir savaş olduğunu Varın Siz hayal edin belki siz de gittiniz ama insanın gittiği zaman tüyleri diken diken oluyor Allah'ım vatanımızı bölmeye çalışan vatanı ihanet eden hainlere alçakları fırsat vermesin işten işe Türkiye Cumhuriyeti'nin Bölünmez bütünlüğünü tehdit olarak gören Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne karşı kin besleyen düşmanlık eden kim varsa Allah hesap sorsun onlardan yürekleri parça parça olsun 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlu olsun aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun🇹🇷
Şehitlerimizi kalpten bir minnet ve saygıyla anıyorum, onların cesareti ve fedakarlığı asla silinmeyecek, mekanları cennet olsun, ruhları huzur içinde yatsın.
Tüm Çanakkale Savaşı şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Bir kez gitmek nasip olmuştu. O toprakların havası bile bambaşka, insanın içine işleyen bir huzur ve derin bir anlam bırakıyor. Orada durup düşününce, verilen mücadelenin büyüklüğünü daha iyi hissediyor insan.
Çanakkale Zaferi bizim için gerçekten çok önemli bir tarih. Bence o döneme ait her detayı bilmeli, her yıl dönümünde de saygı ve minnetle anmalıyız. Evet, Çanakkale Şehitliğine gittim. Oradaki anıt ve şehitlik gerçekten çok etkileyici.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
2 ay
Çanakkaleye gitmedim ama gitmek , gezmek ve görmek isterim.
@Kalitelisohbet Bugün Bomba sırtı olayı diye bir şey öğrendim. Türk askerleriyle Yabancı askerlerin arası tam 8 metrelik bir yer varmış. Birlikler oraya gitmeden önce kendi cenaze namazlarını kılıp, öleceğini bile bile gidiyorlarmış. Birinci birlik gittiğinde hemen ikincisi gidiyormuş...