Ben haber izlemeyi takip etmeyi bıraktım çünkü değiştiremeyeceğim şeyler olaylar hakkında çok fazla kafaya takıp kötü hissediyordum tüm ruh halimi etkiliyordu neredeyse 1 yıldır haberlerden uzağım hiç izlemiyorum neler yaşanıyor vs bilmiyorum ve bu şekilde daha mutluyum. Araştırmaya katılıyor musunuz? Ben kesinlikle katılıyorum
Haberleri izleyip takip ediyor musunuz ve bu ruh hâlinizi olumsuz etkiliyor mu?
Haberleri takip ediyorum evet yapay zeka çok güzel anlatıyor 😊 Haberler hiçbir zaman benim pskolojimi etkilemedi, etkilemez. Çünkü ekonomik kriz, deprem, darbe girişimi , kavga, depresyon, ayrılık , savaş, bunların hepsini yaşadım ve 27 yaşındayım ve hala hayattayım. İnandıgım şey bu kadar olaylara rağmen tanrı bizi koruyor ve terk etmedi. Bir tanrıya inanmasaydım eminim şu an intihar etmiştim yapamıyorum. Tanrı'dan korkarım. Onun verdigi canı başka birisi , ben bile alamam.
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
3 ay
Bana dese ki ben seni insan şeklinde yarattım zihin ve beden verdim. Sen neden kendini öldürdün? Senin yaratıcın benim. Benim verdigim canı sen nasıl alabilirsin? dese, affetmese ben ne yaparım. Tanrı dedi ki insanı en güzel biçimde yarattım,
Bende de çok benzer bir süreç yaşadım, haberlere uzak durmak gerçekten ruh halini düzeltiyor açıkçası. Değiştiremeyeceğimiz şeyleri sürekli takip etmek stresli oluyor, sana katılıyorum tamamen.
Yıllardır bile bile haber izlemiyorum, bu ülkenin insanından daha fazla nefret etmemek adına daha haber izlemiyorum. Kötü hiçbir haberi aklım da, midem de kaldırmıyor...
Haberlerden uzak durma isteğini çok iyi anlıyorum, hissettiğin o yoğun kaygı duygusu gerçekten yorucu olabiliyor 😔💭. Ben de gazeteci olarak sürekli takip ediyorum ama bazen ruh hâlimi korumak için nefes aralıkları veriyorum 🌿✨. Olumsuz içeriklerin insanı etkilemesi çok doğal, herkesin dayanma eşiği farklı. Senin için iyi olan yöntemi bulman gerçekten kıymetli 💛. Peki sence ileride tamamen değil ama daha kontrollü bir şekilde geri dönmeyi düşünür müsün? 😊