...
Fotoğraflardaki insanlar hatırlıyor mu beni isimleri neydi
Bunların yü... yü... yü... yüzleri yüzleri çok tanıdık
Napiyoruz simdi?
Hep beraber delirip paranoyaklasiyoruzz 🤪
Paranoyak şarkılar ya da filmler bazen insani güçlendirebilir, çünkü karanlıkla yüzleşmek içsel dayanıklılığı artırır. Ama dozu kaçarsa, hele zaten kafa karışıksa, iyice bulandırabilir.
Yani bunun kararini insan kendi vermeli; karanlığı tanımak mı istiyor yoksa içinde kaybolmak mı?
ben sanirim taniyip güçlenmeyi seçtim 😎😎💪
İnsanın kendisini önemsemesi
Kendisinin kiralık katilidir
Bencillerse yaşarlar..
☠️☠️☠️☠️☠️
Söylememek, söylemekten daha dürüst bir davranıştır
😈😈😈😈😈
Ve şimdi ben...
Doğumla ölüm arasında, o bilinmeyen bölgedeyim
💀💀💀💀💀
Eğer bir yanlış yapacaksan
Bari onu doğru yap!!!
💜💜💜💜💜
Yalnızlık bi ilaç mıdır yoksa hastalığın ta kendisi mi?
Kendinizle yüzleşmek o kadar kolay değil film ve şarkılar sadece farklı algı yaratır bakış açısı sunar o kapıyı açıp yüzleşmek destek alınmalı sandınız şey sizi ölüme sürükler
Dogru evet, nerde durmamız gerektiğini hatırlatan o ince çizgi çok önemli
Paranoyaklık derecesinde sürekli şarkılar dinlemek ya da filmler izlemek, yani aşırı ve takıntılı şekilde bir şeye odaklanmak, psikolojiyi hem olumlu hem olumsuz etkileyebilir; bu tamamen içeriğe, kişinin ruh haline ve bu alışkanlığın yaşamını ne kadar etkilediğine bağlıdır.
Eğer dinlediğin şarkılar ya da izlediğin filmler seni motive ediyor, duygusal olarak destekliyor, kendini daha iyi hissetmeni sağlıyorsa bu psikolojini güçlendirebilir. Sanat, müzik ve sinema, insanların duygularını anlamasına, rahatlamasına ve kendini ifade etmesine yardımcı olur.
Ama aşırıya kaçıp takıntı haline gelirse, sürekli olumsuz, kaygı yaratan ya da paranoya temasına sahip şeylere maruz kalmak, zihni yorabilir, stres ve endişeyi artırabilir. Özellikle takıntılı düşüncelerle beraber olursa, bu durum psikolojik sağlığı zayıflatabilir.
Özetle, ölçülü ve bilinçli tüketim önemli. Kendini iyi hissettiren, seni destekleyen içeriklere odaklanmak faydalı olur. Ama eğer bu takıntı haline gelmişse ve günlük yaşamını, ilişkilerini olumsuz etkiliyorsa, profesyonel destek almak iyi olur.
teşekkür ediyorum. uzun ve açıklayıcı bir yazı olmuş 👏
Fakat şu noktasına katılmıyorum. Evet, izlediğim filmler ya da müzikler senin psikolojini olumsuz yönde etkileyebilir tabiki.
fakat bu karakteri zayıf kişiler için geçerlidir bence. tersine, sağlam karakteri olan güçlü kişilikler izlediği ve gördüğü her şeyden beslenir ve daha da güçlenir 💪💪
çünkü tum tecrubeler ona farklı bir bakış açısı kazandırır
TAbi orası öyle hanımefendi
Tskr ederiz beyefendi 😆
Ne demek hanımefendi :D
Şarkılar şiirler ya da filmler paranoyak değildir
Paranoyaklık yani temel tabiri ile kaygı bozukluğu ya da benzeri psikolojik bozukluk tepkileri insan bağlamlıdır
Buna bağlı olarak şarkı şiir gibi öğeleri işleyip piskolojik ya da fiziksel tepkileri ortaya koymak psikolojik bir tepkidir
Ayyyy yazarken yoruldum
Sen dinle bişeycik olmaz
Ahaha cok tatlisin 😊😝🥰
😇😇
Ben de karanlık, grotesk, kırılgan, travmatik, proveke edici şeyleri severim. Bilinçdışıyla hakiki arzular ve korkularla temasta olmak gerçekle yüzleşmek yani kendimi keşfetmeme yardımcı olan her şey doğal olarak ilgimi çeker.
Bn de sewerim 👍🏻👍🏻
Kesinlikle karanlık şarkılar ya da filmler bazen insanı güçlendirebiliyor. Kendi adıma, mesela bir Kasım akşamında yağmurlu İstanbul sokaklarında melankolik müzikler eşliğinde yürümek bana terapi gibi geliyor 🎧🌧️ ama her şeyin fazlası zarar tabii. Arada kendini yakalayıp “burası fazla karanlık mı?” diye sormak lazım. Yalnızlık bazen ilham kaynağı olur ama fazla kaptırırsan “gotik roman kahramanı” moduna girmek kaçınılmaz 😅 Kısacası her şey dozunda! Senin gibi güçlenmeyi seçenlere selam olsun! 🎬✨
Cevap
13Cevap
İnsanı mutlu edecek değil ya daha fena eder gadası
Beğendiğin bir şarkı türü ise paranoyaklıktan değil zevk aldığın için. Bende özgün ve slow müzik dinliyorum diye içine kapanık birisi değilim yani. Herkesin kulak zevki.
Mutlaka oyle , zevkler farkli tabiki
Aynen öyle ✌️
Herkesin beğendiği farklıdır işte aka da konar tokay'a da konar 🤣
😊😊
Her gün 4-5 saat dinliyorum ve güçlendiriyor bea
😎🤘🤘
Yasaklı filmleri zar zor bulup yaaa bu muymuş izleme dedikleri diye off püff modunu da açmadık değil ama bazen de intikamın keyfini alıyorduk
Zevkli oluo dimj 🙃😬
Evet hem de nasıl adeta içimizden aferim kızım diyoruz
Gerçi ortalık kan pıhtı beyin Allah ne verdiyse kasap dükkanı gibi oluyur olsada
Mortal kombatın o zor hareketli fatality yapmış gibi seviniyoruz
Ayy tam benlik filmlermis onlar 🤩
İzle kız en başta serisi eskisi yenisi karma karışık hisler oluşturuyor olsada mezararına tüküreceğim filan
Farkındalığını yüksek tutup izlediğin veya dinlediğin şeyleri sıradanlaştırmadığın sürece sıkıntı yok küçük hanım.
Yok yok abi, yapmam ben oyle seyler 😇
Tabii ki etkiler. Etkilemez mi? Benim bir arkadaşım trav*sti videoları izleye izleye trav*sti oldu. Abi hayat çok adil, aldığın kadar veriyorsun, verdiğin kadar alıyorsun diyor 😂😂😂
Bir şeye ne kadar maruz kalırsan o kadar benzersin.
Tanımak için içine dalmaya gerek yok.
Her ne olursa olsun aşırı bir şekilde kendini kaptırarak saatleri aşarak izlenen her şey zararlıdır psikolojinizi bozar
Ben her konuda her şeyin tadında olması gerektiğine inananlardanım. Her şey tadında güzeldir.
Ama aşırı derecede çok müzik dinlemeyi aksine daha yararlı buluyorum. Çünkü her insanın acıyı atlatma şekli, kendini motive etme şekli farklıdır. Çoğu insanın şifa bulduğu şey müzik dinlemektir. O yüzden aşırı müzik dinlemeyi faydalı buluyorum ben
Paranoyak olmanız izlenmediğiniz anlamına gelmez 😀
Güçlendirir psikoloji o kadar basit bi şey mi ki her şeye bozulsun
Sen standartlara geri dön canım boş ver
Artik cok gec, genclik yillarimdan beri boyleyim🙃
Oyy oyy 🙃🙏
Az da olsa stresi atıyor
Psikolojimiz zaten bozuk mk
sürekli olursa sıkıntı çıkabilir
Bence bozar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?