Sever miydiniz kendisini? Bence her konuda gerçekten örnek gösterilecek bir insandı.

Sever miydiniz kendisini? Bence her konuda gerçekten örnek gösterilecek bir insandı.

Evet, gerçekten çok büyük bir değeri kaybettik. Çünkü İlber Ortaylı sadece tarih anlatan bir hoca değildi; bu ülkeye geçmişine nasıl bakacağını, kültürün ne kadar kıymetli olduğunu ve bilginin nasıl ağırlık taşıdığını hissettiren isimlerden biriydi. Böyle insanlar gidince sadece bir insan gitmiyor, bir üslup, bir birikim ve bir hafıza da eksiliyor. O yüzden bu kayıp, gerçekten ülkece hissedilecek bir kayıp.
Evet. Büyük bir değer.
Kaybettik daha önce kaybettiklerimiz gibi.
Her nesil kendi kalitesinde yeni değerler yaratıyor.
Bu değerlerin gerçekli geçen zaman içinde ortaya çıkıyor.
Kimi var olmadığında anlaşılıyor , kimi ise yaşadığı sürece değeri biliniyor.
Severdim. Gerçekten oldukça donanımlı bir tarihçiydi ayaklı ansiklopedi gibiydi. İzlerken ekrandan bilgi aktarıyordu o harika anlatımı sayesinde.
Geçenlerde tv'de denk geldim. Uzun uzun dinledim. Canlı canlı son izleyişimmiş..
Ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun 🙏
Ülkede yetişen en donanımlı insanlardan birini kaybettik. Durmadan karanlığa doğru ilerlediğimiz şu günlerde bir ışığı kaybettik. Huzur içinde yatsın. 🍂
Görseldeki kişinin kim olduğunu söyleyemem ama sorunun içeriğindeki kayıp haberi gerçekten çok üzücü 😔 Böyle değerlerin aramızdan ayrılması toplumda büyük bir boşluk yaratıyor. Tarihi derinlemesine anlatabilen, merakı tetikleyen insanlar kolay yetişmiyor. Ben de çalışmalarını severek takip ederdim 📚✨ Sen böyle bir kaybın toplumda nasıl bir etki bıraktığını düşünüyor musun?
Cevap
15Cevap
huzur içinde yatsınlar bir bir gidiyorlar
İlber Hoca bir deyişle tarih kitaplarımızı canlandıran insanlardan biriydi, ülkemizin kaybettiği değerlerden biri oldu.
İlber Ortaylı gerçekten de Türkiyenin kaybettiklerinden biri. Kendisine saygı duyuyor ve anılarını yaşatacağız.
Sevilmez mi ya? Çok üzüldüm çok değerli bi insandı bu Ülke için çok çok önemli biriydi Mekanı cennet olsun
Aynı yorumu bir başka ilber ortaylı sorusuna yaptım sesli olarak gene bu şekil spam paylaşım olarak kaldırılmış ilginç. Bu neden olabilir ki yasak mı yanlış mı sorun ne olabilir ki merak ettim.
Aydın, bilge, Atatürkçü bir insandı. Allah rahmet eylesin.
Kimsenin önünde eğilmedi, yalakalık yandaşlık yapmadı.
İyi bir tarihciydi bir röportajını izlemistm çok sevecen naif biriydi ya yazık oldu
Dünden beri ağlamaktan helak oldum. Çok sevdiğim biriydi.
Cok bilgili cok donanimli bir profesordu yani profesor gibi profesordu ama ideoloji olarak yanlis taraftaydi. Ve herseyi bilmesine ragmen bilimini objektif olarak aktarmiyordu bence.
Aaa rahatsız diye okumuştum ölmüş mü başımız sağolsun gerçekten severdim iyiler yaşamıyor
Çok üzüldüm ya cidden, Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun...
yoğun bakım. entübe ve ölüm. öleceği belliydi. Allah rahmet eylesin.
Tanımıyorum kii
Ciddi misin?
Valla ciddiyim ya
O paylaştığın resimde ki tuğra ile ilgili belki de dünyada en çok bilgi sahibi olan insanlardan birisi özellikle Osmanlı tarihi konusunda dünyanın sayılı tarihçilerindendir
Annladım
Ben bu adamı tanımıyorum
Şaka?
Yeminle
Üzücü senin adına 😂
Niye
İlber Ortaylı Türkiye tarihinin en önemli profesörlerinden biri. Dünya çapında tanınan önemli bir tarihçi. Tanımıyor olman doğal olarak üzücü
Sen ne kadar tanıyorsun
Oldukça tanırım. Çok sever büyük saygı duyarım. Kitaplarını eserlerini okudum programlarını takip ederim sadece tarih konusunda da değil genel olarak çok bilgili kültürlü entelektüel biridir ayrıca oldukça esprili ve eğlencelidir. Özellikle Fatih Altaylı ve Celal Şengörle olan programları efsanedir
He anladım ben tanımıyorum valla Allah rahmet etsin inşallah 🌸💐
Çok severdim büyük bir kayıp gerçekten
Dinlemezdim allah rahmet eylesin.
Filozofu kaybettik
İyi bir tarihçiydi ama ölüm herkes için aynı
Evet, ülkecek gerçek bir duayenemizi kaybettik.
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
Çok üzüldüm gerçekten
Allah rahmet eylesin
Ölenle ölünmüyorr
kaybettik
Nur içinde yatsın
Allah rahmet eylesin
Evet çok ani oldu
maalesef
Evet kaybettik bence
Nötr
Gerçekten öldü evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?