Mersin’in Tarsus ilçesinde hareket halindeki yolcu minibüsünün açık kapısından yola düşen 41 yaşındaki Meryem Özkıraç hayatını kaybetti. Olay anı kameralara yansırken, minibüs şoförü Cumali K. gözaltına alındı.

Mersin’in Tarsus ilçesinde hareket halindeki yolcu minibüsünün açık kapısından yola düşen 41 yaşındaki Meryem Özkıraç hayatını kaybetti. Olay anı kameralara yansırken, minibüs şoförü Cumali K. gözaltına alındı.
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah...
Ayy geçen sene de hava sıcak olduğu için şoför minibüs kapısını açık bırakmıştı.
Genç Bir yolcu inmek istedi.
Gözü de hep telefondaydı.
Nasıl oldu bilmiyorum ama araç daha durmadan adam kendini dışarı attı.
Yerde yuvarlandı.
Çok şükür ki arkadan araç gelmiyordu.
O yüzden gerçekten her ne olursa olsun hiçbir şoför onu bunu dinleyip kapıları açmamalı.
Çünkü insanoğlu böyle dalgın olabiliyor,
sonra da ölümle sonuçlanıyor.
Türkiye şaşırdık mı hayır , önüne gelene ehliyet verilirse bunun olmaması haber
Videoyu haber sitelerinden bakıp izledim. Kusurlu olan şoför bence. Bu minibüslerde biniş iniş sırasında yolcunun binişinin ve inişinin şoför tarafından dikkatle takip edilmesi gerekiyor. Sanki iki saniye sonra hareket etse 20 lira az kazanacak. İnsan hayatının herşeyden daha değerli ve önemli olması gerekirken en değersiz şey insan hayatı bu ülkede. İnsanlara mal ve meta muamelesi yapılıyor maalesef. Hastanelerde de böyle. Ülkemizdeki en ucuz şey insan hayatı.. Kabul etmek istesek de böyle istemesek de..
Yıllar önce yine aynı şekilde bir kazadan dolayı benimde hemşehrim vefat etmişti olmasa ama oluyor herkesten ricam trafikte daha dikkatli daha saygılı olalım dünya fani üzmeden kırmadan dökmeden gidelim buralardan...
Cevap
31Cevap
Bu haberi izledim bugün ve bi kez daha üzüldüm. Kimdi hatırlamıyorum ama " bir ülkenin nasıl olduğunu merak ediyorsanız, o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın " Bizim memlekette yaşamak şans eseri resmen.
Evet burada insan hayatı basit
Maalesef ki Şeref Yoksunu Devletin Olduğu Ülke Halinde Türkiye Kadına Şiddet Uygulansın Halk Seyirci kalır Karşısında Çekirdek çitler Karışsan Savunmasız kişiyi korusan Sen suçlu Oluyor sun Haksız yere hapis Behzat ç Amirimin Dediği gibi Adaletini Sk yim Dizi de Ankara Adalet Sarayı Önünden Geçerken Diyor du Bi kadın tecavüze uğrasin şeref yoksunlari kısa göz boyama cezaymis gibi alir serbest bırakılir Türkiye de Adalet yok bunu Anlayalım artık
Bu ülkede hiçbir olaydan hiçbir faciadan ders alınmıyor. Kaç kere haberlerde bu tarz şeyler gördük, hadi görmesen bile hiç mi akıl edemiyorsun böyle bir şey olabileceğini?
Askeriyenin bir kuralı vardır. Önce emniyet sonra hareket diye, katılıyorum bunu normal hayata da uyarlamalıyız
Önce sen kendi canına kıymet vereceksin, ayakta gitme arkadaş. Para veriyorsun
Sonra devlet sana kıymet verecek
Zabıta klima açmayan dolmuşlara ceza kesecek, trafik polisleri ayakta yolcu alana, kapıları açık gidene ceza kesecek, bak bir daha yapıyorlar mı
Nerde bu devlet, nerde bu millet
aynen öyle ne şöförü tamamıyla suçlayabiliriz nede ölen kadını aşırı sıcaklarda özellikle kapıları pencereleri açma isteğinde bulananlar oluyor çok şahidim
kimisi de güzel kardeşim yapıyor
kimisi odun gibi araba kullanıyor ani fren atıyor falan ama kapıyı açması da hatalı orada kadın yerine yaşlı ve çocuk da olabilir di %70 şöför suçludur zaten ama aralarında istekte bulunup kapıyı açtıran birileri varsa vicdani sorumluluğu alabilcek mi bunu ileten kişi
Arabalarda klimalar var, açsınlar sorun falan kalmaz, yoksa taktırsın. Kapıyı açma isteğini de reddedecek bu kadar basit. %100 şoför suçlu. O kadar para veriyoruz, zam yapıyorlar eyw diyip yine veriyoruz sonuç bu
bizi alakadar eden bir durum burada göremiyorum. O zaman devlet çıkacak dicek yapmayacaksınız bunu bu kadar. Her konuda bk gibi olduğumuz gibi basit bir dolmuş konusunda bile kötüyüz.
Ölüm aniden gelir ve sebebi önceden bellidir. Ölümler ve ölüm sebepleri üzerinden tartışma başlatmak bence doğru bir davranış değil. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Sorumlular cezalandırılsın demekten başka yapacağımız bir şey yok.
İki tarafda hatalı minübüs şöförü rahat 15 yıl yatar bence iyi niyetle belki 6 sene falan yatıp çıkar kadın da hatalı sanki bale yapar gibi hiçbir yere tutunmadan yürüyor hareket halindeki minübüste tuhaf yani çok tuhaf
Öyleyiz ne yazık ki Türkiye'de canlı olmak zor iş ben de bir keresinde minibüs kapısında sıkışıyordum az kalsın hahahaha
Burdada bir üniversite öğrencisi öldü böyle otobüsten yola fırladı arkadan gelen araçta üstünden geçti, her türlü canlı bu ülkede kelepir o... çocukları ve p.. ler hariç onlar çok kıymeyli
Bu açık kapı yüzünden kaç kişi öldü hala daha ihmalkar davranabiliyorlar bu konuda suç yetkililerde sıkı bir denetim getirselee böyle olmaz bu kaçıncı
Videoyu izledim hayatımda böyle ölüm şekli görmedim valla kadın sağdaki direği tutarken nasıl sola doğru düşüyor sanki azrail bir kolundan öteki tarafa çeker gibi 🙄
Minübüs o sırda dönüş yapıyorsa onun da etkisiyle dengesi diğer tarafa kaymış olabilir. Allah bilir tabi, Allah rahmet eylesin.
şoför yüzde 1 milyon suçlu sırf klimayı açmamak için kapı açık gidiyor cinayetten yargılanmalı bu kaza değil cinayet
İnsanın vadesi doldu mu bir şekilde ölüyor işte teknik kısmı bahaneler. Tabiki önlemler almak lazım ölmekten daha beter hallerde kalmamak için
ya soforleri acma su kapıyı pic herif hayvan gibi sürüp kapıyı acıyo sonra da böyle seyler oluyor
Minübüsler toplu taşımaların en rezalet olanı. Kaldırılsın mmk. Şoförleri her zaman mı o*ç olur ammk. En azından ben adam gibi olanını göremedim
bu ülkede evi zemin katta diye boğulanalr oldu. insan hayatı çok ucuz
çok üzücü... neden bu kadar dikkatsizler anlam veremiyorum.
o minibüs söforünü taksim meydanında asacaksın ki bi daha böyle bişi yaşanmasın
Dikkat eksikliğinin sonucu. Şoför kadar kadın da hatalı.
Bu minibüsler o kadar tehlikeli ki ben bindikten hemen sonra şöför uğ dönüşü yaptı kapıdan düşüyordum tam kapı kapandı hiçbir şey yapamadım bir şey bile söyleyemedim
Çok üzücü, kapıyı hemen kapasa böyle bir şey olmazdı
Şoför suçlu bence kapı açık arabanın hareket etmesi yanlış çocukta olabilirdi.
Bende kızın üstüne düşmüştüm bir kere ölmedik çok şükür 😃
Dolmuş şoförü suçlu zaten de. Araba durmadan inmeye atlayan takla atanı da gördük
Çok yaşanıyor bu olaylar yazık cidden insanın hayatı işte bu kadar ucuz!
Oha yeni gördüm yaşadığım şehirde neler olmuş ben burdan öğreniyorum çok üzüldüm ya Allah rahmet eylesin
Valla çok üzüldüm. Çoğu insanın başına gelebilir basit bir talihsizlik. Şöförün canım yüzünden öldü gitti kadıncağız
Bunu dolmuş şoförleri sürekli yapıyor. Yolcu bindikten sonra kapıyı açık bırakıyorlar, söyleyince de unttuk oluyor ya da hava sıcak cevabını alıyoruz. Unutacaksaniz kullanmayın arabayı. Hava sıcak oluyorsa çalıştır klimayı...
Minibüs kapısı niye kapalı değil hareket halinde araç gitmez normalde de açıkken
Kadına ayrı çocukları varsa onlara ayrı üzüldüm
Yüzde yüz şoför suçlu izledim bunu kapı açık gitmek ne demek
Kesinlikle sofor hatalı ondan hayatı bukadar ucuz olmamalı ya
Minibüsçülere disiplin şart. Birsuru cahil direksiyon başında. Bu şoföre ölüme sebebiyetten ağır ceza vermeli
Ucuz ölümle ne alakası var be? Zamanı o kadarmış ve orada ölmüş. Ne alaka ucuz ölüm falan? Çarpılacaksın şimdi
Allah ne zaman olacağı belli olmuyor
Hersey de mersinin tarsus ilcesinde oluyor ne hikmetse
Ne alaka kizim şoför hatalı yolcu hatalı
Allah rahmet eylesin üzüldüm
açık kapı varsa tutunursun ama
çağırdığı geliyo gidiyo
İzleyip feyz alsınlar
Çok üzücü bir durum...
Kapı niye açık kodumun şoförü
Resmen ihmal. Taksirli suç
Evet insan çok olunca degersizlesiyor
Eğitimsiz iş verilmemeli. Denetim sıklaştırılmalı
Ben sevindim kadın ölmüş kurtulmuş bu ülkeden çanta si bile yok belli ki fakirin önde gideni darısı benim başıma inşallah
Şöför cinayetle yargılanmalı
yani artık pes
Başka bir sürü ülkeler ve ne ölümler var
Hiç haber dinlemiyorum
Hayır değil
Buna benzer bir olay daha olmuştu. Çok kötü ya.
Üzücü cidden
Üzücü
İnsan değeri hiç yok
Ecellllllll
Kesinlikle
En büyük korkum
Çok kotu bı durum ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?