Milli duygular eskide kaldı maalesef. Eskiden çok net hatırlıyorum 1 şehit olduğu zaman tüm şehirlerde yürüyüş olurdu, şehitler ölmez vatan bölünmez sloganları atılırdı ama şimdi... 5 saniyelik haber dışında hiç kimse ilgilenmiyor, yavaş yavaş 5 saniye bile yer verilmicek gibi duruyor.
Bunu en derinden yaşayanlardan biri olarak gerçekten bu benim çok canımı yakıyor ve çok üzülüyorum gerçekten toplum olarak çoğu değerlerimizi kaybettik bunlardan en başta milli değerlerimiz bize neden bunları unutturuldu neden biz bunları unuttuk soyledigin gibi bir şehit olduğu zaman hepimiz saygı duruşunda cenazesinin geçmesini bekliyorduk ismi alındığı zaman gereken saygıyı gösteriyorduk ama şu an maalesef hiçbirimiz hiçbir şey yapmıyoruz bize milliyetimizi milli değerlerimizi unutturdular…😔😔
Alp Arslan'dan Osman Bey'e, Alâeddin Keykubad'dan Mustafa Kemal Atatürk'e, Sabiha Gökçen'den Nene Hatun'a, Doğu Anadolu'da çarpışan mehmetçikten Suriye ve Kuzey Irak'ta mücadele eden tüm askerlerimize kadar bu ülke için canını ortaya koyan tüm erkek ve kadın neferlerimizin ruhları şâd olsun.
Merhaba! Evet bende ne zamandır bunu düşünüyorum atalarımız Fatih sultan Mehmet veya sultan Abdülhamit han gibi atalarımızın kabrini ziyaret etmek çok isterim Allah izin verirse bir gün hepsini ziyarete gideceğim
Oysaki Kore gazisi diyorsun Kore gazisi neden böyle bir cümle kurdu bilmiyorum ama bizi ilgilendiren durumlar haricinde de Gazi’lerimize saygı gösterilmeli.
Gazilerimiz, tarihimizin canlı tanıkları ve en kıymetli değerlerimizden biri. Her biri, ülkemizin bağımsızlığı ve huzuru için büyük fedakârlıklar yaptı. Onlara yaşamımızı, özgürlüğümüzü borçlu olduğumuzu her zaman hatırlamalıyız. Şükran, saygı ve minnetle eğilmek hiç de yeterli değil aslında; yanlarında olduğumuzu her daim hissettirebilmek gerek. 19 Eylül Gaziler Günü de bunun için güzel bir vesile, ama unutmamalıyız ki onların değeri sadece bir güne değil, her güne sığmaz. 🇹🇷❤️
Şahsım adına o kadar üzülüyorum ki çoğu değerlerimizi unuttuk milli şuur, milli kimlik milliyetçilik günümüz şartlarında maalesef ki son derece değersizleştiriilmiştir ben bu durumdan Türkiye Cumhuriyeti vatandaş olarak , bir anne , bir kadın olarak son derece rahatsız olmaktayım.
Maalesef arkadaşım maalesef ki diğerini bilmiyoruz hiçbir şey günümüz Türkiye’sinde hiçbir milli değerin önemi kalmadı ve bizler de bunu tiyatro izler gibi izliyoruz ve bu durum beni gerçekten bir vatandaş olarak çok rahatsız ediyor ve üzüyor…
Aynen Atatürk ün kurduğu cumhuriyeti keşke yunan galip gelseydi diyen halktan kopmuş azınlık adalet üzerinden operasyonlar yapıyorlar halk dinle uyutuluyor
Bu konuda sana çok katılıyorum ve çok üzülüyorum gerçekten millet olarak milli duyguları tamamıyla yitirdik gibi düşünüyorum sonumuz ne olacak bilmiyorum ama bu durum beni gerçekten ziyadesiyle üzüyor…😔
Artık kimse milli bayramları bile umursamıyor, kimsede coşku yok saygı yok, varsa yoksa sadece dini bayramları umursuyorlar, dini bayramları umursamıyordum zaten ama artık milli bayramları da umursamamaya başladım, artık hepsi gereksiz geliyor hiçbi duygu hissedemiyorum nedense, bu tarz günleri artık sadece resmi tatil olarak görüyorum