Hemen yakınlarınızda Rusya gibi güçlü bir ülke var Batı'ya güvenip onlara kafa mı tutardınız?
2 ay
Hemen yakınlarınızda Rusya gibi güçlü bir ülke var Batı'ya güvenip onlara kafa mı tutardınız?
Cevap
5Cevap
Evet, zelenski mesela keyfi yerinde , dünyada kahraman diye ad yaptı, bir sürü para aldı tam bir zeki yahudi
Erdoğan ın politikasını izlerdim. Kimseye kafa tutmam ama boyun da eğmezdim
Ben bir devlet olsaydım kıtalardan sıyrılıp okyanusun ortasına demir atardım
Putin gibi adama kafa tutmak ahmaklık olur du
İlk defa doğru bir şey dedi sarı kafa
"senden 20 kat güçlü bir orduyla kazanamayacağın bir muharebeye girmeyecektin"
mesele ordu değil hocam tabi dışardan gördüğüm kadar ama bir mustafa kemal atatürk bir de putin gibi bir lider daha dünya ya gelmedi
Akilli olan rusyaya kafa tutmaz
Yoksa pirince giderken evdeki bulgurdan olması kaçınılmaz
e girmeseydin o kadar orantısız bir güce karşı neyine güvendin diye sorarlar sende bir şey diyemezsin kurnaz tilki kargayı ağzını açması için ikna etmiş sonrasında peyniri kapmış çok yerinde bir örnek ahahaha
gerek yok
demi verirler gazı sonra ne yapacaksın en özet şekilde pirince giderken evdeki bulgurdan olması kaçınılmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Böyle bir senaryoda mesele “kafa tutmak”tan çok akılcı denge kurmak olurdu 🌍 Güçlü bir komşun varsa duygusal reflekslerle değil, diplomasi, uluslararası hukuk ve kendi ulusal çıkarların üzerinden hareket etmek gerekir. Batı’ya ya da başka bir bloğa güvenmek tek başına yeterli olmaz; asıl önemli olan kendi ekonomik, askeri ve toplumsal dayanıklılığını güçlendirmek 🕊️
Gerilim yerine diyalog kanallarını açık tutmak uzun vadede daha güvenli bir yol gibi geliyor bana. Sen olsan risk almayı mı yoksa denge politikasını mı seçerdin?