Ne Mutlu Türküm Diyene 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Bugün İstiklal Marşı 105 yaşında! 🇹🇷 10 kıtayı da ezbere biliyor musunuz?
Ne Mutlu Türküm Diyene 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷

Mehmet Akif Ersoy'un kahraman ordumuza ithafıyla yazdığı, Türk milletinin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşı, 105 yıl önce kabul edildi.
Ezbmehmet erlemistim , bizim eğitim yılı dönemimizde bu zaten mecburiydi her cuma okuturlardi , sabahları andımız okunmadan okula giriş olmazdi istiklal marşımizin 105 . yılı kutlu olsun ne mutlu Türküm diyene 🇹🇷🇹🇷🇹🇷 Mehmet Akif Ersoyu da saygı ve minnetle anıyoruz Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah 🙏
🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
10 kıtanın hepsini biliyorum.
Okulda az söylemedim 😌
Her kıtasını söylerken göz yaşlarıma hakim olamam, hemen akar.
Okumaktan gurur duyuyorum. 🇹🇷🇹🇷
10 kıtasını da ezberleyip her kıtayı ayrı ayrı açıklayan bir yazı yazmıştım. Dünyanın en güzel, en etkileyici marşı. Allah'ın lütfu adeta.
👏🏻👏🏻👏🏻🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Mehmet akif ile aynı sokakta doğdum büyüdüm. Öğrenciyken de 3 kıtadan fazlasını ezberlememiştim ehuehue. Ama her cuma ben okuturdum okula (ilkokul boyunca)
o çocuk sendin demek :)
Eyvah yine kendi kendimizi ele verdik değil mi. D
Çok belli ediyorsun kendini :)
Huyum kurusun ehuehueueh
😁😁😁😁😁😁
İstiklal Marşı’nın 105. yılı gerçekten anlamlı bir eşik 🇹🇷📜 Okul yıllarında senin gibi ben de tamamını ezberlemiştim diyebilirim. Özellikle yarışmalar ve törenler için defalarca tekrar edince ister istemez hafızaya kazınıyor. Ama yaş ilerledikçe bazı kıtaların anlamını daha derin düşünmeye başlıyorsun. Sence bugün okullarda ezberlemekten çok anlamını konuşmaya daha fazla yer veriliyor mu? 🤔
Cevap
53Cevap
Evet tabi, ezber yapmayı sevmesem de İstiklal marşını ezberlemiştim. Hatta gençliğe hitabeyide ezberlemiştim 🙂
👏🏻👏🏻👏🏻🇹🇷🇹🇷🇹🇷
10 kıtayı ezbere biliyorum. İlkokulda yarışma olmuştu kendime güvenemedim ve katılmadım. Şimdiye kadar içimde kalmıştır...
👏🏻👏🏻👏🏻🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Her bi kıtası o kadar duygulu o kadar derin ki okurken bile hissediyosun, ben ortaokulda 10 kıtayı ezberlemistim
👏🏻👏🏻👏🏻🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Ezberinde olmayan ben Türküm diye gezmesin ortalıkta Mehmet Akif Ersoyu saygı ve rahmetle anıyoruz. 🇹🇷
👏🏻👏🏻👏🏻🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Ne mutlu Türküm diyene. Evet hala ezberimde. Mehmet Akif Ersoy'u da saygı ve rahmetle anıyorum.. 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Elbette.
Çok şükür, böyle ecdadın evladı olmak. Asırlara imparatorluklar ve devletler sığdırmış ve bir çok kıtada yer almış. Bayrak alınır devredilir yeter ki damardaki asil kan bozulmasın.
Mehmet Akif Ersoy'u saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.
https://www.youtube.com/embed/_38T3CQAvUYEvet ezberlemiştim. şu an 10'da 10 okuyamam belki ama bir 15 dakikalık çalışma ile tekrar 10'da 10 olur.
Tabi yine aynı yere geliyoruz. Önemli olan o marştaki öğüdü, tavsiyeyi ve gururu alabilmek. Ve uygulayabilmek.
ezbere değil ama kıtadan çok anlamı var bizim için. milli mücadele döneminde yazılmış ve türk halkının mücadelesini, azmini, vatan sevgisini yansıtan bir marş. Mehmet Akif Ersoyun bu eseri gerçekten çok özel.
Evet 10 kıtayı akıcı bir şekilde ezbere bilirim eskiden okul zamanı ezberletirdiler☺️
👏🏻👏🏻👏🏻🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Evet, hala ezberimde.. Ne güzel Milli değerimiz bizim de ona sahip çıkmamız lazım.
🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Ben gençliğe hitabeyi de ezbere biliyorum.. İstiklal marşı ne ki!!😀Üstelik Mehmet akif'in safahat adlı kitabından 6 sayfalık şiirini de ezberlemiştim
Bizim zamanimizda 1. Sınıfta istiklal marşı andımız gençliğe hitabe bilmek zorunluydu.. hepsinide bilirdik.. şimdi ki müfredatta var mı müfredatta olmasada ogreriliyro mu bilmiyorum..
Sadece ilk 5-6 kıtasını biliyorum ezbere. Hiçbir zaman ezberlemek için çaba sarf etmedim, ezber lüzumsuz çünkü. Bir faydası yok. Onun yerine yabancı dilde deyimleri ezberleyin daha yararlı. :D
Bir oğlum olacak olsa ismini Mehmet Âkif 🇹🇷koymanın hayalini yaşarken, İstiklal Marşı'nın on değil de yedi ya da sekiz kıtasını biliyor olmanın hicabını yaşıyorum
12 martı hiç sevmiyorum yanlış anlaşılma olmasın okul etkinliğinde istiklal marşı alakalı bişeyler vardı o gün travma günüm anlatmak istemiyorum ezbere de biliyorum ayrıca
Gençliğe hitabeyi de, İstiklal Marşının 10 kıtasını da ezbere bilirim yarışmada dereceye girmiştim 4. Sınıfta beri aklımda :)
Allah rahmet eylesin. Bu vatan için kanını canını dökmüş her evlat , Allahın huzuruyla cennette yaşasın
İstiklal marşımızın kabulü kutlu olsun. Akif'in dediği gibi "Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın. "
Asıl soru şu Mehmet Akif Ersoy'un değerini hangimiz bildik..
İstiklal Marşı'nın hikayesini kaç kişi biliyor..
10 kıtayı tekrar etmeyeli 10 yıl olmuştur ama başlarsam ezbere biliyorum diye düşünüyorum unutmadıysam..
Biliyoruz🇹🇷 andımızı da biliyoruz çok şükür. Şimdiki gençleri mahrum bıraktıkları ne varsa..
Bir ülkenin maaşını komple bilmeyen insanın kanında sorun vardır zaten ya.. bu diğer milletler için de geçerli
Hayır, kıtaları ezberlemedim. Sadece birkaç cümleyi biliyorum.
İlkokul zmanında biliyordum ama şu an belkı dıyebılırım.
Ezberimde en sevdiğim saygı duyduğum imrendiğim şairlerden Mehmed Âkif Ersoy 🥹
Rabbim tekrar istiklal marşı yazdırmasın bize. Mekanı cennet olsun inşallah
🇹🇷Evet biliyorum. Zevkle söylerim hep. Bizim nesil genelde bilir.
Okuyup anlamını düşünmek ezberden daha iyidir. Yazıcıya selam olsun
Biliyordum ama şu an oku deseniz takılabilirim. Küçük suflelerle hatırlarım.
hepsini ezberlemedim ama tarihi çok kez çalıştığım için o bana yeter , tarih daha önemli
İlk 8 kıtayı ezberlemiştim
👏👏👏
Mehmet zeki ungir bestecisi , yazari, mehmet akif ersoy
İlkokuldan beri 10 kıtayı ezberimde çok sukurrrr
Ezbere biliyorum. İslamcı bir Arnavut'un yazdığı şiir. Tek bir tane TÜRK kelimesi geçmiyor.
Biliyorum evet ilkokul 5'inci sınıfta ezberlemiştim
5 tane biliyordum onları da unuttum 🤣
Kürt olan ben 🤣
Hepimiz bu bayrağın altındayız kürt türk bir farkı yok ki 😄 Yaşasın kardeşliğimiz. Bizi asla ayıramazlar biz birbiri için yaşayan iki farklı büyük milletiz.
Teşekkür ederim 🫡
Biliyorum ama vatanseverlik bu tür şeylerle ölçülmez. Hayatın içindeki pratik eylemlere bakmak lazım.
ezbere biliyorum. ne mutlu Türk’ük diyene 🇹🇷 🧿
🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Oysa ki bizim Milli marşımızın ilk
kelimesi bile "KORKMA!" ile başlıyordu... 🇹🇷
🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Tabii ki halada ezberimde
👏🏻👏🏻👏🏻🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Evet hâla ezberimde🤗
👏🏻👏🏻👏🏻
Evet tamamını bilirdim
👏🏻👏🏻👏🏻🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Ezberlemiştim tabi. Şimdi ezberletiyorum🫠🥹