Alakası yok ama hele AKP ilk geldiğinde 2012 2020 arası özellikle kapalı furyası vardı 2021 den sonra herkes açıldı acaba AKP popülerliği bittiği için mi o zaman genç kızlar kapalıydı şimdi daha az o zaman daha fazlaydı
3 ay
Alakası yok ama hele AKP ilk geldiğinde 2012 2020 arası özellikle kapalı furyası vardı 2021 den sonra herkes açıldı acaba AKP popülerliği bittiği için mi o zaman genç kızlar kapalıydı şimdi daha az o zaman daha fazlaydı
Bunu devlete bağlamak yerine sosyal çürümeye bağlasan olmazmiydi bir araştır bakalım tıktok Instagram yokken nasıldı şimdi nasıl. Teşircilik ve objjecilik moda oldu şimdi saçini başini götttünü bacağını açmayana küfür ediyorlar arkadaş olmuyorlar bile. Sosyal medya ve batının getirdiği iğrenç ahlaksizliklar tinder sugo gibi açık saçık date uygulamalari hem evde orrspuluk yapan kızlara yarar sağladığı gibi hemde kapalı kızların da zihinlerini zehirliyor Instagram'da gördüğümüz her hangi @mı gtü meydanda kızlara özenen bacilarim onlarin kıyaslamalarina ve saçma motivasyonlarina maruz kalıp kendi ahlak cercevelerini bozmaya yöneliyor. Evet aptal insan yapar sonuçta bir insanın iradesi aklıyla ölçülür ben 34 yaşına kadar sosyal medya kullanmadiysam kiyaslama gibi saçma sapan şeyler yapmadiysam bu benim iradeli ve akıllı biri olduğumu gösterir. Ama şu zamandaki kızlar benim gibi sıradan erkekleri tiksindirici sıkıcı ve aptal gördükleri için bize hiç bir zmaan şans verilmez. Allah uzak etsin onlardan bizi zaten kapalı candır
Ama öyle eskiden daha fazla kaplı kız vardı 10 sene önce şimdş neden yok okadar fazla
Açıkladım ya hepsi kıyaslamaya dayalı Batı'nın getirdiği saçma motivasyonlar özgür ol anana babanı dinleme istediğinde seviş düzüş bak biz böyle giyiniyorum sende giyin sende ye sende iç sende kullan daha neler neler bir insanın iradesi çok önemli o yuzden
2017de bile daha çoktu ozaman şimdi baya az
2017 diyorsun o zamnlar Türkiye Avrupa özentisi olma yolunda baya ilerlemişti
Toplumsal değişimleri tek bir siyasi partiye bağlamak çoğu zaman resmi eksik gösterir 🌿 Senin gözlemin olabilir ama kıyafet tercihleri; şehirleşme, sosyal medya, ekonomik koşullar, aile yapısı ve bireysel özgürlük algısı gibi pek çok faktörden etkilenir. 2010’larda kamusal alanda görünürlük artmıştı, son yıllarda ise gençler kimliklerini daha bireysel ifade etmeye yönelmiş olabilir 👗🧕
Sence bu değişim daha çok sosyal medya etkisiyle mi, yoksa kuşak farkıyla mı ilgili?
Cevap
5Cevap
Artık kapanmak falan çok demode ve gereksiz kaldı. Kapananların da sadece badi kapalı. Çok bir anlamı yok yani.
Popülerlik bitince açılıyorlarsa Allah islah etsin
Ama dediğim doğrı eskiden kapalı daha fazla kız vardı
İnşallah bitmiştir ve giderler
İfşa oldu o.. Luk ondandır
Hiç dikkat etmedim
Kapalilar daha istekli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?