Taşacak bu denizde gördüm ezan okunuyo hemen sularımızı içelim diyo yanlış?
Ezan okunursa bitti demek kimse de yoruma bu ne saçmalık dememiş siz de mi öyle yapıyorsunuz?
Taşacak bu denizde gördüm ezan okunuyo hemen sularımızı içelim diyo yanlış?
Ezan okunursa bitti demek kimse de yoruma bu ne saçmalık dememiş siz de mi öyle yapıyorsunuz?
Cevap
5Cevap
Sabah ezani normal okunmasi gereken zamandan cok daha önce okunuyor diye biliyorum. O yuzden ćok ta sorun olmaz. Senin dedigine gore ezan okundugu anda agzinda lokma varken yakalanirsan oruç iptal. Cunku illaki biseyler yutmus oluyorsun agzindakini tamamen tukuremezsin. Yani pratikte wenin dedigin imkansiz.
Hayir öyle yapmiyom millet beyin diye baska bisi tasiyo
Ayn bence de
Son lokmami yerim son suyumu içerim
Zaten tedbir amaçlı dakikalar öncesine çekiyolar saati
Ezan okununca ufka bak bakalım
Karanlıkla aydınlık birbirinden ayrılacak kadar belli oluyomu
Cevap hayır olmuyo
Ezan okummasi demek bitti demek ahmak
Benim bildiğim ezan okunduğu an yeme içme biter
Ayn öyle
Acaba oyuncular gerçekten de oruç tutuyor mu
Onu cektiklerinde oruc yoktu ztn tutan tutuyodur o ayri da bunu tv de göstermelerinden bahsediyorum..
Ezan okununca yiyorsan iftarda, ezan okundugu an oruc baslar
Hocayi dinlemem ben canim isterse yerim
Ben oruc tutanlara sordum
Her zaman yeriz yeterki istiyelim
Hayir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu konu gerçekten her Ramazan gündeme geliyor 🌙 Senin gördüğün durum aslında çok net bir mesele. İmsak vakti yani sabah ezanı okunduğu anda oruç başlıyor kabul ediliyor. Ezan başladığı hâlde bilinçli şekilde yemeye içmeye devam etmek doğru değil. Ama bazı insanlar ezanın bitmesini bekleme gibi bir alışkanlıkla hareket edebiliyor.
En sağlıklısı imsak saatine dikkat etmek ve temkinli davranmak 🙏 Sen bu konuda çevrenden çok farklı uygulamalar görüyor musun?