Millet yok ruhlar diriliyor cadılar madılar, yeni yıl geliyor muhabbeti yaparken bizim din aç ve yoksul kimsenin halinden anlayalım diye 1 ay oruç oluyor , toplumda; birlik , beraberlik, yardımlaşma olsun diye kurban kesiliyor, ağızlar tatlansın diye aşure, şeker bayramı mis gibi din ne kadar uygulanır uygulanmaz o Kula bağlı kusursuz olan İslam insanlar değil ama harbiden bir dönem dini kitapları falan da okudum Kur'an bir başka İslam bir başka.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
5 ayTerör dinini amma övdün be, bilmesem gözlerim yaşaracaktı neredeyse. Bu inancın her yeri kusurlu, bir yerden duymuşlar bunu da kim yaydıysa insan kusurludur din değildir zımbırtısını. Hee tabi kismen doğru, İslam'ı da icat edenler insanlar sonuçta onların kusurlarının sonucu bu terör inancı. Cihad zihniyetiyle inanmayanı katletmeyi farz kılıp terörü yaymaya çalışan inancın yazarları sonuçta. Müşrik pagan ibadetleri olan namaz, tavaf, oruç, kurban, sünnet gibi şeyleri aynen alıp hatta lebbeyk sözlerini dahi değiştirmeden kendi yarattıkları inanca eklemlendirmişler. Bu berbat inancın hiçbir yönü beni etkilemiyor, benden uzakta olsun kim ne yapıyorsa kendi özgürlük sınırları içinde kalıp inandığı dinin farz ibadeti olan kelle kesmeyi yapmasın yeterli. Işid, taliban, hamas, hizbullah, boko haram, htş, el kaide ve diğer tüm İslami terör örgütleri gibi dinlerinin farzını uygularlarsa dünya barışına vurulmuş darbedir bu saçma inanç. Müşrikleri nerede bulursanız öldürün Ayetini ve son din İslam oluncaya kadar savaşın ayetini, mürtedin cezası ölümdür fetvasını umarım uygulamazlar da terör estirmezler diye ummaktan başka çaremiz yok.
010 Yorumla
Soran5 ayDediğin terör örgütlerinin Kuranla ya da Hz Muhammed ile gram alakası varsa gel benim kellemi al.
Hz. Ali’yi şehit eden Hariciler (Muhammed'in vefatından hemen sonra, özellikle Hz. Ali döneminde ortaya çıkan Hariciler, bugünkü IŞİD'in atası sayılır.), kendilerini "en gerçek Müslüman" olarak görüyorlardı. Mantıkları şuydu: "Bizim anladığımız şekilde inanmayan herkes kafirdir ve kanı helaldir." * Hz. Ali gibi bir ismi, Peygamber’in dizinin dibinde büyümüş birini bile "yeterince dindar olmamakla" suçlayacak kadar gözleri dönmüştü. Şimdi bunlar Müslüman mı? Cennetle müjdelenmiş Peygamberin damadını kalleşçe öldürmüş, ayetleri popondan anlayıp insanlara kan kusturmus en büyük zararı yine İslam'a vermiş tipler nasıl Kur'an'ı temsil edebilir? Ya da Taliban oku diye başlanan kılavuzun (Kuranı kerim) dini yaşayan kadınlara okumayı haram görüyor. Taliban'ın yaptığı şey dini bir emirden ziyade, Peştunvali denilen yerel kabile geleneklerini dinle harmanlayıp "din budur" diye sunmalarıdır. Bu, dinin evrensel mesajının yerel kültürün (bağnazlığın) altında ezilmesidir.
Soran5 ayHz. Ali’nin onlar için söylediği çok meşhur bir söz vardır: "Söyledikleri söz hak (Kur'an ayeti), ama bununla kastettikleri şey batıldır (kötülüktür)."
Bugün de radikal örgütler aynısını yapıyor. Kur'an'dan bir ayet alıyorlar (Hak), ama o ayeti masum insanları öldürmek veya kız çocuklarını okuldan mahrum etmek için (Batıl) kullanıyorlar. Mesela teknolojide böyle her insana veriliyor günümüzde kimi dolandırıcılık ya da sapkınlık için kullanırken bu uçsuz bucaksız dünyayı kimi hayırlara vesile olmak için kullanıyor. Yani İslam adı altında İslam'a zarar verip kendi boklarini resmilestiriyorlar bizim en büyük savaşımız aslında bu gibi zihniyetlerle çünkü Aslında yaşanan şey, dinin kendisinden ziyade "iktidar ve yorum" kavgasıdır. Hz. Ali’nin şehit edilmesiyle başlayan bu süreç, dinin bir "ahlak ve adalet" sistemi olmaktan çıkarılıp, bir "güç ve baskı" aracı haline getirilme çabasıdır. Cihat kavramına gelirsek bizde e cihat anlamı vardır bunlar kelle kes şeklinde değildir
Soran5 ayCihad'ın 3 anlamı vardır :
1. Büyük Cihat (Nefis Mücadelesi)
Kur'an'da cihat, öncelikle insanın kendi iç dünyasındaki kötülüklerle mücadelesidir.
Anlamı;Yalan söylememek, dürüst olmak, öfkesini kontrol etmek ve iyi bir insan olmaya çalışmak "en büyük cihat" olarak tanımlanır.
Bu, silahlı bir eylem değil, ahlaki bir olgunlaşma sürecidir.
2. Tebliğ ve İlimle Cihat (Furkan Suresi 52)
Kur'an'da "Cihad-ı Kebir" (Büyük Cihat) ifadesinin geçtiği ayetlerden biri, silahlı savaştan değil, fikirle mücadeleden bahreder:
"Öyleyse kafirlere boyun eğme ve bununla (Kur’an ile) onlara karşı büyük bir cihat (cihaden kebira) ver." (Furkan, 52)
Yani kalem kılıçtan üstündür mantığıdır.
3. Savaş Olarak Cihat (Kıtal)
Size karşı savaş açanlarla, siz de Allah yolunda savaşın. Fakat aşırı gitmeyin; çünkü Allah aşırı gidenleri sevmez. (Bakara, 190) Yani; durduk yere saldıramazsın, sadece sana saldırana karşılık verebilirsin.
: "Eğer onlar barışa yanaşırlarsa, sen de ona yanaş..." (Enfal, 61)
Kur'an, bir masumu öldürmeyi "bütün insanlığı öldürmek" ile eşdeğer tutar (
Kim bir cana kıymamış veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmamış birini öldürürse, bütün insanlığı öldürmüş gibidir" (Maide, 32). Savaşta bile kadınlara, çocuklara, yaşlılara ve ibadet yerlerine dokunulamaz.
- 5 ay
Hiçbir cevap olmadan bu kadar uzun yazmaya gerek var mı? Dünya üzerinde harici kalmadı, bu terör örgütlerinin dini İslam, mezhepleri ise sünnidir. Colani denen htşli terörist Suriye'yi ele geçirince Nusayri yani Suriye alevilerini birer burer gebertmedi mi? Bir şeyi konuşacaksanız neyi konuştuğunuzu bileceksiniz. Ali'yi kim katletti? Yahu Ali'nin 3 savaşının 2si Muaviye ile birisi Ayşe ile, peyfamber eşiyle savaşıp Cemel savaşında 20 bin Müslüman ölüyor, evet Müslümanlar o erken dönemde birbirini kesiyor. Muaviye kim? 5. İslam Halifesi. Ali'yi öldürten onun yerine gelen "sünni" halife, Muaviye'nin babası kim? Müşrik orduları baş komutanı Ebu Süfyan, annesi ise Hamza'nın ciğerini söktürüp yiyen Hint binti Utbe, Muaviye oğlu kim? Küfür olarak kullanilan 6. İslam halifesi Yezid. Kuran açık açık inanmayanı öldürün demiş, gtünü yiyim ayağı yaomaya gerek yok.
Soran5 ayİslam'la IŞİD (ya da diğer sürümleri) eş değildir gören gözler içinde bu oldukça açık bir GERCEKTİR.
İslam:(Maide, 32)
Teröristler:"onlardan olmayan herkes" meşru hedeftir.
İslam:'Dinde zorlama yoktur" (Bakara, 256).
Teröristler:Ele geçirdikleri bölgelerde insanları ya biat etmeye ya da ölmeye zorlarlar. İnancı bir "tercih" değil, bir "teslimiyet ve kölelik" aracı olarak kullanırlar.
İslam'ın Hükmü: Hz. Muhammed'in savaş kuralları çok nettir: Kadınlara, çocuklara, yaşlılara dokunulmaz; ağaçlar kesilmez, kilise ve sinagog gibi ibadethanelere saldırılmaz. Esirlere yemek yedirilir ve iyi davranılır.
Teröristler:Kadınları köle pazarında satmak, çocukları canlı bomba yapmak, tarihi eserleri ve ibadethaneleri havaya uçurmak onların imzasıdır. Bu, İslam öncesi "Cahiliye" döneminin bile gerisinde bir barbarlıktır.
İslam'ın Hükmü: Bir kişinin "Kelime-i Şehadet" getirmesi, onun canının ve malının dokunulmaz olması için yeterlidir. Kimse kimsenin kalbini yarıp bakamaz.
Teröristler:Tıpkı Hz. Ali'yi şehit eden Hariciler gibi, en ufak bir fikir ayrılığında karşısındakini "kafir" ilan ederler (Tekfir). Bu, Müslümanı Müslümana kırdıran en büyük zehirdir.
İslam'ın Hükmü: Hz. Muhammed, "İlim Çin'de de olsa gidip alınız" ve "İlim talep etmek her Müslüman erkek ve kadına farzdır" demiştir. Bedir Savaşı'ndaki esirleri, 10 Müslümana okuma-yazma öğretmeleri karşılığında serbest bırakmıştır.(Bak kelle olmamışlar)
Teröristler:Kadınların eğitimini yasaklamak, fen bilimlerini "küfür" saymak. Bu, dinin özündeki "akıl ve hikmet" arayışına vurulmuş en büyük darbedir.
Bunlar din devleti değil bunu kullanan terör makineleridir. Tıpkı teknoloji gibi kimi bunu dolandırıcılık için evirip çevirip modlar yükleyip kullanır kimi hayır toplama uygulaması yaparak gariban doyurur işte bu yüzden cennet ve cehennem vardır.
Soran5 ayPeygamber'in hayatı boyunca savaştığı Mekkeli aristokrat aile (Emeviler), Peygamber'in vefatından 30 yıl sonra devletin başına geçti. Şimdide çok farklı değil aslında baştakileri biz müslümanlar secemiyoruz. Ayetleri bir bir açıkladım şimdi soruyorum Sorun dinde mi, yoksa dini bir "güç elde etme ve intikam alma" aracı olarak kullanan insanın doğasında mı?
Tevbe 5e gelecek olursan kuran iki kelamdan oluşan bir klavuz değil daha önceside var ve anlatıyor. Müslümanlar ile Mekkeli müşrikler arasında bir barış antlaşması (Hudeybiye) vardı. Ancak bazı müşrik kabileler bu antlaşmayı bozmuş ve Müslümanlara saldırmıştı. Tevbe Suresi, bu antlaşmayı bozanlara karşı bir "ilişkiyi kesme" ve ültimatom metnidir. Ayetin başında geçen "haram aylar", saldırıya uğrayan Müslümanların karşı tarafa tanıdığı 4 aylık bir "düşünme ve bölgeyi terk etme" süresidir. Yani "hemen öldürün" değil, "size verdiğimiz süre dolana kadar bekleyin, sonra savaş başlayacak" mesajıdır. Yani zaten bir savaş var (3. Cihat örneği ) fakat karşı taraf bunu ihlal ediyor onun için kendi canını ve malını korumak için kılıçtan gecireceksin diyor Rab.
Sonra Tevbe 6 geliyor Eğer müşriklerden biri senden aman dilerse (sığınma isterse), Allah'ın kelamını işitebilmesi için ona aman ver. Sonra onu güven içinde olacağı yere (vatanına) ulaştır."
Soran5 ayTerör dinini övmedim kendi dinimin gerceklerini kılavuzumu kullanarak sana anlatmaya (2. Cihat) çalıştım. Yoksa kendi halinde takılan, elinde silah değil kalem olan hukuk öğrencisiyim.
Soran5 ayHaricilerin tohumları serpilmeseydi biz bugün IŞİD gibi oluşumları konuşuyor olmazdık. Haricilerde en müslüman biziz ayağına peygamber damadı öldürdü.
- 5 ay
Sağdan soldan kopyalaman bana sadece vakit kaybettirdi, anlamsız saçma sapan gereksiz upuzun bu şeyleri ben niye okudum? Zaten bildiğim duyduğum şeyleri uzun uzun anlatmana gerek yok karşında zırcahil yok. Ben yemem ayrıca 4-6 yaş kuran kurslarına zorla giden çoluk çocuğu kandırın bu masallarla. Mesineler acıdı da sığıntı gibi en zayıf anında 50-60 Müslüman Medinelilerin insafına sığındı, ne bir anlaşma ne bir teklif yoktu boş yapmayın komik oluyor. Saldırmışmış baksana, müşrikleri nerede bulursanız öldürün Ayeti nasıl başlar? Bu bir fesih bildirisidir der Ayet başında, inancınızı aklamak için debelenmeyin, inanmayana mühlet verip sonra hala inanmıyor olurlarsa nerede bulursanız öldürün denir. Ksfafirun 6yı bir geçeceksiniz, o Ayet çöp tenekesinde illa böyle 5 yaşında çocuğa anlatır gibi mi anlatalım? Mekke'de bir avuç kişi inanmış hepi topu 10 küsür senede Muhammed güçsüz, Ayetler çiçek böcek, Medine'de ise teröristlere "ganimet" vaadi sayesinde ne kadar silahşör, prof asker, ganimetçi, kervan soyguncusu varsa Müslüman oluyor, bedir savaşı nasıl çıktı? Müslümanların kervan soygunudur bedir, terörizmdir yani daha "hicret" yılında terörizme başlıyorlar.
- 5 ay
Müşrik diye küçümsediğiniz ezdiğiniz kafir dedikleriniz haram aylarda babasının katili yanından geçse öldürmüyorlarken Müslümanlar haram aylar içinde silahsız müşrik ve yahudileri doğruyorlar, beni kureyza katliamı gibi olaylara karışıyorlar. Bunlar garibandır diye el açtıkları Muhammed ve diğerlerini kabul eden tüm yahudi kabileleri yerinden yurdundan sürülüyor. Slağa anlatırsın anca o masalları. Cariye köle pazarıymış, Muhammed pazarda kaç cariye pazarladı haberin var mı senin? Cüveyriye, Safiyye, Mariyye vs onları saymıyorum onlar kendine karı yaptıkları, ya sattıkları? Peygamber damadı öldürmüşler, peygamber karısı Ayşe Cemel savaşında ne yapmak istedi? Cihad tektir, savaştır bitti. Hoşunuza gitmeyecek olsa da canınız ve malınızla savaşmanız size FARZ kılındı diyor. Tavaf et kurban kes sünnet ol demiyor bunlar geçmiyor bile, son din İslam. oluncaya kadar savaşın diyor. Önce kendi inancını öğreneceksin, sonra bilenlere parmak sallamaya kalkacaksın. Bizim ülkede millet süslüman diye, gelenekle harmanlanmış Anadolu Müslümanı diye gerçek dini bu sandın ellam, gerçek din Afganistan'da. Kadınlar evden çıkamaz, parfüm bile sıkamaz, elbette okuyamaz. Oku oku diyor tepinin üzerinde, orada soylediğim Ayeti oku deniyor kızlara örgün eğitim verin mi diyor çakallara bak nasıl kıvırıyorlar. Soru sormayın diye Ayet var, onu kimse bilmez duymaz ama slağa yatarlar herkes soru sorar fakat soru sormayın, sizden öncekiler soru sordukları için kafir oldular, kuran inerken sorarsanız size açıklanır gibi saçma sapan bir söz var Ayette. Darül harp ülkeleri zayıflatmak için var sünni ışid, harici marici ne zıkkımsa onlar yok olalı bin yıl oldu, fatımilere batınilere kadar indirgeyip saf rolü yapmaya gerek yok, gerçek Müslümanlar Işid, bu kadar basit, siz sadece kelle kesmete qtü yemeyen haliyle inandığınız kitabın farz ibadeti cihadı beceremeyen mevalilersiniz.
En İyi Cevaplar
İslam insanın fıtratına en uygun nizamdır. Çünkü adaleti, merhameti ve sorumluluğu aynı anda kurar. mesela bir dizi veya film izlerken karakterleri İslama uygun davranması durumunda olayların nasıl iyileşeceğini düşünürüm. böyle ibret nazarı ile film ve dizi izlediğim olur
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
İslam’ın en çok “adalet ve merhamet” vurgusu etkiliyor beni 🕊️ Mesela sadece aç kalmak değil, açın halini anlamak için oruç tutma fikri, zekât ve sadakanın sistemleşmiş olması, kul hakkına bu kadar önem verilmesi… Hepsi çok güçlü taraflar 🌙
Sen günlük hayatta bu değerlerin ne kadar yaşandığını düşünüyor musun, sence en çok hangi ibadet ya da öğreti kalbine dokunuyor? 💬✨02 Yorumla
Soran5 ayHepsi ya genel olarak hep yararlı şeyleri yapmamız konusunda bize kılavuz oluyor İslam
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
6Cevap
Diğer dinlerde yâda dinsiz Ülker'de yok mu yardımlaşma. 1 aylık Müslümanlığıni gösterceksen 11 ay yoksa göster. Ne hikmetse Bir tane Müslüman ülke yok ki adalet olsun
013 Yorumla
Soran5 ayDinde 11 ay deccal ol demiyor ama 1 ay sorunlu ve sistemli hale getiriyor hangi dinde var? Müslüman ülkelerin başındakiler hala cahiliye devri geleneklerini sürdürüyor İslam'la mercimek tanesi kadar alakaları olmadığını akıl ve mantık süzgecinden geçirerek kuranı kerimi okuyan herkes anlar.
Soran5 ayBen eğitimimi alıyorum , saçım açık , geçen piercing deldirmeye gittik kızlarla bir arkadaşım ateist ben elimden geldiğince namaz falan kılarım onlar dövme yaptırdı , piercing deldirdi ben ezan vakti pro bildirimime baktım yani bence diri diri gömülmüyorum su an evet ekonomi kötü, can sağlığımız yok ama bir Afganistan'da olmadık daha genel olarak güzel bir ulkedeyiz aslında seviyorum ülkemi başındakiler gelir geçer halk baki kalır
Soran5 ayEn doğru yaşamaya çalışan ülkeyiz diyelim yoksa oku diye başlayan bir kitabın dinini güya temsil eden ülke kadınları okutmuyor bu resmen İslam alemiyle dalga geçildiğinin ve bunun geçersiz olduğunun kanıtı. Hukuk okuyorum Türk-Alman üniversitesinde dil oradan geliyor.
Soran5 ayBence Dindarlık özellikle İslam şu ara pozitif gelişmeler yaşıyor Hollywood, medyanin gerçek yüzü bir bir ortaya çıkıyor İslam'ın güzelliğide Gazzedeki kardeşlerimiz sayesinde insanların ilgisini çekiyor tabiri caizse güneş batıdan doğuyor. Teşekkür ederim bende sizin adınıza sevindim.
- 5 ay
Bunu zaman gösterecek. Hollywood da ki olaylardan dolayı insanların müslüman olacağını sanmıyorum. Kötülük ve ahlâksızlık hiç Bir inanca mensup değildir. Daha düne kadar işid'in kafa gestiğini de gördüler. İnsanlar Filistin halkına mazlum oldukları için sahip çıkmak istiyor Müslüman oldu diye değil.
Soran5 ayIŞİD gibi yapılar dini bir araç olarak kullanarak en büyük zararı yine Müslüman toplumlara ve İslam'ın imajına verdiler. "Kötülük ve ahlâksızlık hiç Bir inanca mensup değildir." Sözündeki gibi Afganistan ya da İsidin yaptığı kötülükler koca dine leke getirmez çünkü benim dediğim gibi kusursuz olan İslam insanlar değil. Mazlum olduklarını anlıyor ama artık insanlar böyle bir aydınlanma oluyor Hollywoodda gösterilenle gerçeğin farklı olduğunu bir tarafta adalarda fuhuş, kara para, bebek yeme gibi vahşice şeyler yapılırken diğer tarafta sadece toprağını korumak isteyen bir topluluk olduğunu görünce her vicdan sahibi birey aslında İslam'ın değil insanın kötü olduğunu anlıyor bunun araştırmasına katılanlarda oluyor aklına yatanlar müslüman oluyor (örneğin central ce)
Soran5 ayÖzetle :İnsanlar o mazlumların acı karşısındaki vakur duruşuna, isyan etmemesine ve "Elhamdülillah" deyişindeki o sarsılmaz imana hayran kalıyorlar.
Sadece yardım etmekle kalmıyorlar, "Bu insanları bu kadar güçlü tutan inanç ne?" diye sorup Kur'an okumaya başlıyorlar.
Yani vicdan kapıyı açıyor, İslam’ın karakteri ise içeri buyur ediyor.
Soran5 ayYukarıda çok akıcı yazamadım, özet daha iyi oldu. Annem börek yapıyor, aklım onda kaldı. 🤣 Bir de ders çalışmam gerekiyor. Kendinize çok cici bakın, sağlıcakla kalın. Ben çıkıyorum, sohbet çok iyiydi; devam etmeyi çok isterdim ama aklım börekte kaldı.
- 5 ay
Hangi toplum inancından dolayı sabır ve metanetlilik gösterirse taktir ile karşılanır. Senin söylediğin resme herkes aynı şekilde bakmayabilir. Toplumlarda inançsızlık mı artıyor yoksa Müslümanlık mı? İnsanların Müslüman olması sorunlarımızı çözüyor mu çözmüyor mu? Sohbete ne zaman istersen devam edelim. Bende devam etmek istiyorum. Senin düşünen genç bayana rastlamak kolay değil. Börek sohbete galebe çaldı.
5 ayİndirmiş, mis gibi din:
https://www.youtube.com/embed/-2KcmiSafI801 Yorumla
Soran5 ay🤣🤣🤣
Gizli Üye(18-24)5 ayİbrahim'in, İshak'ın ve Yakup'un Tanrısı, atalarımızın Tanrısı, Kulu İsa'yı yüceltti.
04 Yorumla
Soran5 aySöylediklerin çok kıymetli. Bizim inancımıza göre de İbrahim, İshak, İsa ve Yakup bizim de peygamberimizdir. İslam aslında senin bahsettiğin o kadim zincirin son halkasıdır. Senin vurguladığın o 'yücelik' ve tarihsel derinlik, benim anlattığım 'paylaşma ve kardeşlik' ile tamamlanıyor. Hz. İsa’nın sevgisi, Hz. Musa’nın adaleti ve Hz. İbrahim’in sadakati İslam’da birleşip; zekatla, oruçla ve kurbanla ete kemiğe büründü. İnsanlar hatalı olabilir ama senin anlattığın o peygamberlerin getirdiği mesaj, bugün benim bahsettiğim yardımlaşma ruhuyla hala dimdik ayakta.
Cevap sahibi5 ayRabbe iman ettik biz
Cevap sahibi5 ayAyrıca bende islam mensubuyum incilden örnek verdim sadece
Soran5 ayBen Yuhannayı okudum sadece ya vakit olmadı diğerlerini okumaya güzel oldu örneğin benzer zaten dinler aynı Rabden geliyor sadece bazı değişiklikler var
5 ayaynen aynen o yüzden hiçkimse islam ülkelerinde değil özellikle bayrağında haç olan ülkelerde yaşamak istiyorlar isveç norveç vs
025 Yorumla
Soran5 ayBak şimdi ben Müslüman olduğumu iddia ediyorum normalde müslüman bir kadın nasıl olur küfür etmez, edepli adaplı olur bende yok çünkü ben beşer şaşarım o yuzden ismindeki tıcı ekini çıkarınca sen oluyorsun espirisini yaparım YARA tıcı KAFA bu İslam'ın böyle bir din olduğunu göstermez o ülkenin başındakilerde öyle oku diye başlayan dinin kitabında kadınlar okutulmuyor o İslam ülkesi mi oluyor aklı selim ve düşünce özgürlüğü olan her birey bu analojiyi kurar.
- 5 ay
2 milyar insanın göötüyle anladığı din allahtan gelmiş olamaz nokta
- 5 ay
hiçbir hıristiyan kalkıp da kendi uyguladıkları şeyler için eğer kitaplarında yazıyorsa gerçek hıristiyanlık bu değil demiyor demez de, sen islama göre evlenmeden önce anne babana evlendikten sonra da kocana itaat etmekle yükümlüsün sen her zaman emir altında olmak zorundasın bizzat kuranın emri bu
Soran5 ayHristiyanlar kendi arasında ayrılıyor 4 ayrı kitabı var şaka misin sen agajdhajjsjs anne babama ve kocaman itaat etmemin nesi kötü onlar bana eder ben onlara sevgi, saygı önemli şeyler
- 5 ay
klasik sağda solda her duyduğuna körü körüne at gözlüğü takarak inanan bilimsel olarak geriizekalı müslüman
Soran5 ayAnnem 9 ay karnında taşıdı yemedi yedirdi içmedi içirdi giymedi giydirdi birde o doğum sancısını çekti babam o kadar besledi büyüttü kocam ilerde çocuklarımın babası olacak aynı evi aynı yatağı paylasiyorum onlara itaat etmeyip kime edeceğim veya onlar bana itaat etmeyecek kime edecek?
- 5 ay
müslüman olmayan bütün bilim adamları yanlış ama siike siike geri kalan müslümanlar yüzde yüz doğru aynen çok mantıklı
Soran5 ayKanka ben derece öğrencisiyim ,3 dil biliyorum 17 yaşımda Talmud, İncil okumaya başladım Kur'ani Türkçe okudum.
Soran5 ayMüslüman olmayan yanlış değil bugün atesit arkadaşıma soru cozdurdum teşekkür ettim geçtim sonraki gün o bana sordu ben cevapladım o teşekkür etti bilgi alisverisinde problem yok bizim Peygamberimiz ilim çindede olsa gidin alın der. Müslüman olmayan bilim insanlarinada saygı duyuyorum o onun kararı zorlama yok bizde
- 5 ay
işine gelince yalan söylemeyi nasıl da biliyorsun, kuranı türkçe okuduğun halde müslümansan o halde şeriatçı terörist domuzun tekisin
- 5 ay
aynen aynen bütün müslümanlar 1400 yıl boyunca islamı göötüyle anladı sen doğru anlıyorsun
Soran5 ayTamam yaprak
Soran5 ayTamam Yara kafa
Soran5 aySite cevirdi
- 5 ay
kuranı türkçe okuyup da müslüman olan birisinin terörist olduğuna en ufak şüphe yok ömür boyu hapsedilmeli hatta öldürülmeli bile
Soran5 ayYara kafali seniiii benim dedem Çanakkale gazisi, ailemin yarışı asker polis içlerinde hala dizinde mermi bulunanlar varken yaptığın büyük ironi ha hukuk okuyorum vatanıma milletime bağlıyım güzel temsil ediyorum yurt dışında ülkemi, dinimi kimligimden asla cekinmiyorum Türk ve Müslümanım ha bu ikisine karşı olanlara evet bir teröristim silahsız bir terörist
Soran5 ayÇanakkale gazisi kısmı net değil hangi cephe bilmiyorum ama birinde esir düşmüş Yunan'a gelince kısa bir süre sonra zaten sağlık problemleri dolayısıyla vefat etmiş dedemin babası dedem yetim buyumus bu net bilgi
- 5 ay
çanakkeleye ortaasyadan nasıl sağa sola saldırıp teröristlik yaparak geldiğinizi hatırlatırım barbar şeriatçı terörist domuzlar
Soran5 ayDomuz falan klavyen nasılda alışkın öyle Türk ve Müslümanız valla öyle aka aka geldik Orta Asya'dan sonra geçit vermedik ağa babalarınıza elhamdülillah bazen gemileri karadan yürüttük , bazen bebeklerimizin üzerindeki örtüyü silahların üzerine örttük ama sizin gibileride öttürdük acısı hala geçmiyor 🤣
- 5 ay
hmm yani islamda sağa sola saldırıp teröristlik yapmak var itiraf ediyorsun
- 5 ay
israil müslümanları domuz gibi avladı türkiye mal gibi kaldı hahahaha :D :D :D
Soran5 ayCihat var. Polyanna değiliz yıllarca bunu yaptık zaten hoşgörü dini ama bazen karşıdan gelen düşmana hendeği kazmasını bileceksin çünkü tek bir tel saçıni yapabiliyor musun insanın e can önemli korunmak önemli bu fitratta olan şeyler yoksa savaş yokken durduk yere pis kâfir ol Çok yaşa denmiyor senin dinin sana benim dinim bana deniliyor biz amcasının kalbini söken vahşiyi affeden peygamberin ümmetiyiz
Soran5 ayİsminin hakkını veren bir hesap daha önce görmemiştim yara kafalı
Soran5 ayYazım yanlışların ve cahilliğin (soydan gelse gerek Ebu cehilsel bir gen ) gözümü kanatıyor kıymetli vaktimi senin gibi yara kafalı için (hastalıklı bir kafa yapısı merheme ihtiyaç var ama o merhemde doktor yani Allah yazarsa alabiliyorsun reçeteyi vermeyen Rabbin bir bildiği elbet vardır) harcamayacağım bununda hesabı var.
- 5 ay
israil başörtülü bacısını camiye atıp siikerken evinde keyif yapan korkak ezik müslüman :D
5 aySevgisini hissediyorum içimde
13 Yorumla
Soran5 ayEn güvenli hissettiren din her ne kadar karalamaya çalışsalarda (medya ile daha çok ) gören kalbin mercege ihtiyacı olmaz.
- 5 ay
Meyve veren ağaç taşlanır derler ne yapsalar da en doğrusu bu din.
Soran5 ayAynen öyle bir durum
- Gündem konusunda 530 cevap paylaştı.
5 ayYahudiler İslam'dan önce oruç tutuyordu haha
01 Yorumla
Soran5 ayİslamdan öncede Allah vardı ve kitap indirmişti haha
Gizli Üye(45 üstü)5 ayelhamdülillah
02 Yorumla
Soran5 ayElhamdülillah
Cevap sahibi5 aymewlam kabıl eder inşallah..
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem