İslam'ın en çok hangi özelliğini seviyorsunuz?

Mesela benim en çok hoşuma giden. Esrarkeş, Eroin bağımlısı, katil, hırsız vb. Kimseleri o konumdan kurtarıp, onları iyilik yapan insanlara dönüştürmesi. Dünya tarihine bakın hiç bir inançsız şimdiye kadar böyle kötü adamları iyi bir adama dönüştürememiştir. Diğer benim hoşuma giden kısmı ise ne için yaşadığıma, yani hangi amaçla var edildiğime detaylıca cevap veriyor olması. Eğer inançsız olarak kalmaya devam etseydim hayatımda hiç bir anlam olmayacaktı. Ne için yaşıyorsun sorusu sorulduğunda verilecek cevap yok: Ye-iç-seviş-evlen- çoğal-bilim yap-iyilik yap... Bu saydıklarımın hepsi bilimsel olarak dahi sona erecek. Hiç bir şey oksijen dahi kalmayacak. E o zaman benim var oluş amacım ne? Madem her şey yok olacak, niye o zaman yok olmak için yaratıldım? Hiç yaratılmayabilirdim de. Buna, kim neye göre hangi amaç için karar vermiş? Beni yaratma sebebini açıklaması lazım mutlaka bir yerde. Yoksa boşlukta yaşar boşlukta ölürüm. O yüzden sorularıma mantıklı cevap veren tek inanış olması beni ona daha çok bağlıyor.

İslamın en çok hangi özelliğini seviyorsunuz?
İslamın en çok hangi özelliğini seviyorsunuz?
İslam'ın en çok hangi özelliğini seviyorsunuz?