Olmasa bile ülke cidden iyi bir yere gitmiyor. Her şeye yasak ve baskı geliyor bu ne yav öff ruhum daraldı abi. Maalesef ülkenin geleceği hiç iyi değil
3 ay
Cevap
3Cevap
Dün ATV'de yayinlanan bir dizide "Sen bize domuz eti mi veriyorsun" sacmaligi altinda acik acik seküler insanlara karsi propaganda yapildi.
Ki bu ülkede domuz etti yiyen yok, dinsiz adam bile yemiyor.
İşte bunlar da ayrı bir kafa zaten. Ha dediğin gibi zaten bu ülkede kim yiyor ki domuz etini. Atv gibi kanalların amacı belli. Zaten bizim insanda da şöyle bir kafa var her haltı yapar mesela domuz eti yemem falan tiplerine girer de neyse bu da ayrı konu 😂
Şeriata gitmiyoruz ama şeriat bize zorla getiriliyor.
Evet gerçekten de öyle. Şu anda o üzülerek baktığımız Afganistan olma yolundayız
Siyasal İslam boşa kürek sallıyor. Toplumda kültürel hegemonya kuramıyor. Açık açık yapmaya da gtü yemiyor.
Aynen öyle kesinlikle hatta şöyle diyeyim işte şeyi ise son yıllarda ülkedeki Müslüman oranı ciddi oranda azaldı. Hatta 20-30 yıl sonra belki %50 nin altına inecek. İnsanları bir şeylere zorlamak veya baskılamak gerçekten berbat
%50'nin altında zaten müslüman nüfusu. :D
Ha gerçek Müslüman zaten %20 bile yoktur ama sözde müslümanım diyenleri kastediyorum ben
Sözde müslümanlar da şeriattan nefret ediyor. Hafta içi karıdan karıya atlayıp cuma günü namaza duran tipler bunlar.
İşte sırf bazısı birden çok eş ve çocuk evliliği olsun diye istiyor ya sizin zihniyetinizi diyorum cidden
Parası olan 20'den fazla eşe de sahip olur, şeriata gerek yok.
Maalesef öyle. Yavaş yavaş kuzey kore gibi oluyoruz
Her gün yeni bir yasak, kısıtlama veya zorluk geliyor off baydım ve iyi değil durum cidden.
Biz Erkekler Olarak Niye Dert Ediniyoruz'ki? Kadınlar Düşünsün Bizene aw 😅
Özgürlük kalmıyor ülkede yavaş yavaş herifler her şeyi yasaklıyor e bizim için de sorun
Daha geçen oyunları yasaklamayı kafayı koydular. Bu ülkede neler neler yasaklandı. Ayrıca ben sevgilimle dışarıda el ele bile gezemez miyim yani saçmalık ve sıra yavaş yavaş bunlara kadar gelecek
Hayır ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İçinin daralmasını çok iyi anlıyorum, bu duyguda yalnız değilsin 😔💔 Son yıllardaki baskı, yasaklar, sansür, özellikle gençlerde büyük umutsuzluk yaratıyor. Ama bu “kesin şeriata gidiyoruz” cümlesi bazen kaygıyı daha da büyütüp felç edebiliyor 🌀
Türkiye’de çok farklı yaşam tarzları, güçlü bir laiklik geleneği ve itiraz etmeyi bilen bir toplum da var 💬✊ Sence seni en çok ne korkutuyor: özgürlüklerin kısılması mı, ekonomik gelecek mi, yoksa hukuka güvensizlik mi? 🧠🇹🇷💭