Bunların başka işi yok mu? Gitsinler tarım, hayvancılık, esnaflık ile uğraşsınlar.
Düşünsenize... Allah, din yok diyorlar ve yok dedikleri şeyle, yıllardır uğraşıyorlar. Bu nasıl bir aptallıktır?
Bunların başka işi yok mu? Gitsinler tarım, hayvancılık, esnaflık ile uğraşsınlar.
Düşünsenize... Allah, din yok diyorlar ve yok dedikleri şeyle, yıllardır uğraşıyorlar. Bu nasıl bir aptallıktır?
Hayır hiçbir din ile alıp veremedikleri yok. Ama senin inandığın dine başkalarının da inanması onların kararı olmalı. Maalesef ülkede inanlar inanmayan kişilerinde o dine göre yaşamasını istiyor. Misal önümüzdeki seneden itibaren 4-6 yaş kreş grubu haftada iki gün camiye gidecek, ortaokul/lise öğrencileri zorunlu kuran dersi görecek. Bu okullarda imam-hatip değil her okul için geçerli. Ben ateistim eşim alevi. Sırf bu ülkenin%52'si oy verdi diye seçilen kişi ve onun atadıkları nasıl benim çocuğuma din baskılar hangi hakla? Türkiye laik bir ülke öncelikle anayasaya aykırı. Okullarda bırakın doğru düzgün eğitimi sabun yok. Toplu taşımalarda, AVM'de, parklarda giydiğimiz kıyafetin karışılmasına girmiyorum bile. 28 Şubat diye ağlıyorsunuz ama onları geçtiniz. Size bir olay anlatıyım. Can Atalay ve AKP'deki leyla isimli kadın aynı lise mezunu. 28 Şubat 'ta leyla hanım okula alınmayınca can Atalay o ve onun arkadaşları için direniyor. şu an can Atalay anayasa mahkemesinin kararına rağmen tutuklu. Bu usulsüz. Ve bu karar mecliste okunurken leyla hanım okunmaması için elinden geleni yaptı. Can Atalay alevi bir aileden geliyor çok başarılı bir adam. Neden durduk yere disiplin cezası alsın? Çünkü o vicdanlıydı siz nankörsünüz. Grup yorum 28 Şubat protestolarında konser verdi, direndi, polisten şiddet gördü. Bugün grup yorum tutuklu. Kuyu tipi cezaevinde yatıyorlar. Ölüm orucundan 2 üyesi öldü. Şarkıları Türkiye'de her platformda yasak. Sizden biri ses çıkardı mı? Hayır. Yani ateistler sizle uğraşmıyor. 28 Şubat mağdurdunuz kazandınız. 40 senedir bu ülkeyi sizin gibiler yönetiyor. Bütün kurumları FETÖ'yü soktunuz sonra yine mağdur oldunuz. Kandırıldık dediniz. Başörtü yasası istiyorsunuz yine mağdursunuz. Yarın şeriat istersiniz. Sizin mağduriyetinize karnımız tok. Soruda dediğin gibi biz aptalız. Aptal olmasak 28 Şubat 'ta yanınızda olmazdık. O günler size azmış.
Senin inkarın, gerçeği değiştirmiyor. Diğer sorumda zaten görmüşsündür. Bakalım bu ramazan hangi rezilliklerle gündem olacak bu ateistler. Yeri gelmişken, o soruma da cvp yazarsan sevinirim.
Senin çocuk, dini bi öğrensin, sonra bırakalım kendi karar versin. "Baskı" ifadesi ile biraz fazla önyargılı olmuyor musun? Belki çocuğun imam olmak ister. Öğretmezsen nasıl bilgi sahibi olur ki. Biz buna yobazlık diyoruz. 😉 Okuyupta ne olacak, imam hatipe gitsin de bari dinini öğrensin, diyenlerden ne farkın kaldı?
Can Atalay olayı ile ilgilenmiyorum. Siyasi magazin ilgi alanıma girmiyor. Ben bütüne ve sonuca bakarım. Sonuca baktığım zaman da, dinsiz layık cumhuriyet tarihinin 80 yılda başaramadığını, senin tabirinle yobazlar!!! 20 yılda başardı. Halkın aç mı tok mu olduğunu ben sokakta zaten görüyorum. Halkta bunu sandıkta onaylıyor.
Neyse, geç bunları. Bizim asıl konumuz, ateistlerin olmayan şeyle neden savaştığı. Don Kişot'musunuz siz ki hayali düşmanla mücadele ediyorsunuz 😂 . Bırakın insanların inanç özgürlüğüne saldırmayı. Demokrasiye saygınız olsun. Mesela insanlar oruç tutarken, karşısına geçip sırıtarak yemek yemeyin, rakı içtiğinizi göstermeyin. İnsanların yaşam tarzına saygılı olun. Hadi işinize bakın. Ülkeye, topluma bi faydanız olsun.
Hayır Allah veya din ile uğraşmıyorlar. Bilimin her geçen gün ortaya koyduğu gerçekler din öğretileri ile uyuşmadığı için bilimle uğraşan insanları "ateist" ve " din düşmanı" ilan ettiklerinden sana öyle geliyor. Örnek verecek olursak depremler için bazı inanışlarda "insanlar yoldan çıkıyor , tanrı biz akıllanalım diye deprem yapıyor" tarzı inançlar var. Depremlerin tektonik levhaların kırılması sonucu oluştuğunu bilim sayesinde biliyoruz. Bunu ortaya çıkaran bilim insanı dinle değil bilimle uğraştı. Ama bazı dinlerin söylediği şeyin yalan olduğunu da ortaya çıkarmış oldu. Şimdi çıkıp bunu ortaya çıkaran bilim insanına dinle uğraşıyorsun demek olmaz.
M*slüman bu dediğini anlamaz ki baksana adam bizi olmayan tanrıyla dövüşüyoruz sanıyor inananlarına bu dinin gerçek olmadığını ve insanlığa zarar verdiğini söyledikçe tanrıyla kan davamız var sanıyorlar 😂
Google a bi sorsana karpuzla, tavuk arasında ne fark var diye. Belki o seni din ve bilim arasındaki fark konusunda aydınlatır
Rahman19-22'de tatlı suda mercan çıkar diyor bu mu bilim 😂
@Sümerler000 olmasa bu kadar savaşmazsınız. İşinize bakarsınız. Bence çok aptalca. Adam halen din ve bilim karşılaştırması yapıyor. Dini bilim zannediyor gezi zekalı.
Bak hâlâ boş yapıyorsun daha inandığın dini bir kez olsun mantıklı bir şekilde savunamadın seni ilzam ediyorum hâlâ devam ediyorsun saçmalamaya max m*slümansın işte
Belki o iğrenç leş İslamdan insanları kurtarmaya çalışıyorlardır bilemiyorum sadece ateist yazmışsınız ben agnostiğim bilemem neticede, sizin gibilerde inançsız denince herkesi ateist zannettiğiniz için deist, panteist, agnostik gibi şeyleri bilmezsiniz kelime dağarcığınız yetmiyor demek.
Boşu boşuna yaşayıp boşu boşuna öleceğine inanmış birinden akıllıca bir iş beklenemezdi zaten
İfadelerin baya sert, belli ki bu durum seni rahatsız ediyor 😶🌫️ Ama şunu unutmamak lazım; ateistler genelde “Allah’la” değil, dinin toplumdaki etkileriyle uğraşıyor. Mesela eğitim, hukuk, aile baskısı, özgürlükler… 🧠
İnanlar nasıl inancını savunuyorsa, inanmayan da düşüncesini savunuyor. Aptallık değil, farklı bir bakış açısı aslında. Peki seni en çok sinirlendiren ne, tam olarak nerede çizgi aşılıyor sence? 🤔🕌❓
Cevap
5Cevap
Ne diyon lan subyancinin dinine mensupsunuz çok sesiniz cikiyor
Eeee olurum olmam. Sen kendi işine bak. Manyak mısınız, olmayan şeyle savaşıyorsunuz 😂
Sizin gibi terörist sübyancılara meydan vermiyoruz
Bu nasıl bi aptallık. Yok dediğiniz şeyle savaşıyorsunuz 😂 . Cervantes'in Don Kişot'u gibisiniz ama sizin donunuz da yok 😂
Tanrıyla değil hayâli tanrının inananlarıyla
İnananlar sizi zaten takmıyor ki. Uçan ninja gibi hava molekülleri ile kavga ediyorsunuz. Siz manyak mısınız?
T#şağıma konuş sübyancı
Bir de rumuzunu Sümerler yapmışsın. Zeka seviyeniz bu kadar işte. Düne kadar medeniyet 7-8 bin yıllık diyordunuz. Arkeologlar yanılmışız, deyip, Göbeklitepe'de 12 bin yıllık ibadethane buldu. Gğt olup kaldınız. O zekanın, o kültürü oluşturması için en az 10-15 bin yıllık bir süreç gerektiğini düşünürsek, insanın medeniyet tarihi en az 30 bin yıl eskiye gider. Bi daha gğt olursunuz.
Gelelim senin rumuzuna... Tek tanrılı dinlerin, Sümerler'den çalıntı hukuk içerdiğini söyleyip alay ediyorsunuz. Yarın arkeloglar Sümer tanrısının/ kralının aslında ilahi bir kişilik, yani peygamber olduğunu bulurlarsa bir daha gğt olacaksın.
Düşünsene... Kendini ateist ilam eden zat-ı muhterem, rumuzunu "Müslümanlar" yapmış olacak 😂
Tarih sadece bildiklerimizden ibaret değildir Don Kişot 😉
Ya cahilliğinden böylesi ama ya bide çok bilmiş gibi havalara girmesi yok mu yahu evladım göbeklitepede devasa bir cami veya kilise gibi şeyler mi hayal ediyorsun? Arkeolojik veriler göbeklitepenin bugünkü anlamda bir ibadethane değil avcı toplayıcı grupların bir araya gelip ritüeller düzenlediği sosyal bir merkez olduğunu gösteriyor orada bir tanrı figürü veya yazılı bir teoloji yok sadece stilize edilmiş insan ve hayvan kabartmaları var yani orası insanların bir yaratıcıya tapındığı yer değil kendi klan kimliklerini ve sembolik dünyalarını inşa ettikleri bir toplanma alanıydı bilimsel bulgular geliştikçe medeniyetin tarihinin geriye gitmesi senin dogmalarını kanıtlamaz aksine insanın hayal gücünün ne kadar eski olduğunu kanıtlar
ve gel gelelim 2. olarak sümer mitolojisi ile İbrahimî dinleri birbirine karıştırmak tam bir cehalet örneğidir sümerlerdeki enlil enki ve inanna gibi çok tanrılı kaotik yapı ile senin tek tanrılı mutlakiyetçi sistemin taban tabana zıttır sümerlerde tanrılar acıkır kavga eder yalan söyler ve insani zaaflar gösterir senin inandığın sistem ise bu hikayeleri alıp tek bir otoriteye indirgeyerek revize etmiştir yani bir devamlılık değil bir başkalaşım ve kopuş söz konusudur sümerdeki sel mitini alıp nuh tufanı diye pazarlamak o hikayeyi ilahi yapmaz sadece o bölgedeki coğrafi felaketlerin sözlü kültürle nasıl taşındığını gösterir senin o ilahi kişilik dediğin sümer krallarıysa sadece güçlerini pekiştirmek için tanrı soylu olduklarını iddia eden siyasi figürlerdi bugün nasıl bir lider kendini kutsal gösteriyorsa o günde aynısı yapılıyordu arkeologlar yarın bir gün çıkıp bunlar peygambermiş demeyecekler çünkü peygamberlik bilimsel bir kategori değil sosyolojik bir iddiadır gerçek şu ki medeniyet tarihi ne kadar eskiye giderse gitsin her kazma darbesinde karşımıza çıkan tek şey insanın kendi elleriyle yonttuğu taşlar ve uydurduğu hikayelerdir
Halen cami, kilise diyorsun. Anlamadığın şey değişim. Tabi ki, tarih ilerledikçe değişim olacaktır. Sonuçta medeniyet ilerliyor. İslam ilk çıktığında müezzin ezanı hoparlörden okumuyordu.
"peygamberlik bilimsel bir kategori değil sosyolojik bir iddiadır"... yazmışsın.. Ne güzel bak.. Demek ki işine gelince din ve bilim arasındaki farkı ayırabiliyorsun. Az önce din ve bilim yarışı yapıyordunuz. Bilim tabi ki peygamber diyemez. Ben de bu yüzden "ilahi kişilik" ifadesi kullandım. Bilim somut veri ile hareket eder, din ispat peşinde koşmaz. Koşarsa da biz buna mucize. Müstesna olur.
Neyse sen Sümerler rumuzunu fazla kullanma bence. Hayatının hayal kırıklığını yaşayabilirsin 😂 Olmayan şeyle savaşan Don Kişot sana daha çok yakışıyor 😂
islamın hoparlöre geçmesi teknik bir değişimdir ama dinin içindeki mitolojik unsurların sümerden mısıra oradan bugüne taşınması düşünsel ve değişken bir evrimdir tanrının bir otoritesi dahî yokken ona inanmak ahmaklıktır bilim ve dini ayırmak benim değil senin işine geliyor çünkü ispat edemediğin her şeye mucize diyerek mantığı devre dışı bırakıyorsun bilim somut veriyle hareket eder evet ve o somut veri bize bugüne kadar tek bir ilahi müdahale bile göstermedi ilahi kişilik dediğin şey ise sadece kitleleri peşinden sürükleyen karizmatik liderlerin tarihsel bir yansımasıdır mucize dediğin şey ise sadece cehaletin bittiği yerde son bulan bir illüzyondur sümerler isminden hayal kırıklığı yaşamam çünkü ben gerçeği bir kitabın sayfalarında değil toprağın altındaki taşta ve laboratuvardaki mikroskopta arıyorum asıl hayal kırıklığını tüm hayatını bir masal üzerine inşa edenler yaşayacak çünkü gerçeklik ispat peşinde koşmaz o zaten oradadır ve senin ona inanıp inanmamanı umursamaz bile ;)
Bak ben bu Sümerler konusunu biraz inceledim de, çok eksik bilgi olduğunu gördüm. Her ne kadar pagan da olsalar, zigguratlarda, yani tek bi yerde ibadet ediyorlar. Yarın öbür gün bi tablet, taş bulunur, senin başın belaya girer. Bence bunlarda da tıpkı Romalılar gibi hibrit dinler olabilir. O zaman senin bu rumuz elinde patlar. Erkenden değiştir ki rezil olmayasın 😉 Tek bi fırlama arkeolog, tarihçi bir anda hayatını karartır 😂 Neyse sen nöbete devam et. Belki hasta pasta bişey gelir. Ben uyumaya gidiyorum. Sana iyi nöbetler.
ziggurat dediğin yapılar tek bir yere ibadet merkezi değil her şehrin kendi koruyucu tanrısına enlil enki inanna gibi ayrılmış devasa bürokratik merkezlerdi yani senin o tek dediğin şey aslında bir merkez bankası bir gıda deposu ve bir gözlemevinin antik birleşimidir sümerlerin hibritleşmesi ise senin dininin lehine değil aleyhinedir çünkü bu senin bugün kutsal sandığın her şeyin aslında o paganlardan devşirilmiş birer kültürel kopya olduğunu kanıtlar yarın bir tablet bulunursa senin başın belaya girer çünkü o tablette peygamberlerin değil o hikayelerin asıl sahibi olan pagan kralların adını göreceksin bilim yeni bulgudan korkmaz bilim yeni bulguyla gerçeği daha da netleştirir rezil olacak olan yeni kanıtla fikrini değiştiren ben değil binlerce yıllık çürümüş iddialara kanıtsızca sığınan sensin tarihçi hayatımı karartmaz aksine senin o hayal dünyandaki son ışığı da söndürür sen uyumaya devam et
Bak bugün kü mesainin 1/3 ücretini bana verirsen, senin mesai bitene kadar konuşurum.
S#ktir lan arap atı senin gibi denyoya s#kimi vermem aq
Para yok, syk yok. Bana bi gğtün kaldı o zaman 😂
B#kumu ye mk
😂 Ben gidiyom. O rumuzu değiştir. Sümerler sana yalatır yoksa. 😂
S#ktir git sübyancı teröristlik g#t üstüne g#t hâlâ ergen ergen laf sokma peşinde Atatürk düşmanı dürzü
Dürzüleri hayal kırıklığına uğrattın. Halbuki ki sana güvenmişlerdi
Dürzi o cahil dürzi dürzüyle aynı şey değil
Hımmm ne değişti ki? 😂 yoksa senin dürzü sümerli mi?
T#şağıma konuş
Zaten onunla konuşuyorum. Aranızda pek fark yok 😂
İyi
İyi tabi. İkiz gibisiniz
Teşekkür ederiz
Akıl olsa ateist mi olurlardı, Epstein'de pedo katili önderlerini dile getirince bireysele indirgiyorlar suçu, hepsi potansiyel suçlu.
300 bin yıllık insanlık tarihinde 290 küsür bin yıl dinlere dair arkeolojik kayıtlarda ne bir tanrı inancı ne bir din inancı ne yazı resim figür simge vs yok günümüzden 5-6 bin yıl önce sümerler yazıyı bulup enteresan bir şekilde tek tanrı değilde çok tanrılı inanç uyduruyorlar sonra teke evrimleşiyor bu uyduruk tanrılar ve dinler şimdi sende akıl mı var kuranda geçmeyen beynine tükürdüğüm
@Sümerler000 bak halen daha kendini ispat etmeye çalışıyor ya. 😂😂 İyice sapıttı bunlar. Başka bi bğka yaradıkları da yok. İnançlı insanlar bunları takmadıkça, daha çok öfkeleniyorlar. Saldır yeldeğirmenine sevgili Don Kişot. 😂
Bakalım bu Ramazan ne rezillikler yapacaksınız 😉
Bak dangalağa bak bir damla su dediğin o sıvı milyonlarca yıllık biyokimyasal bir birikimin sadece son halkası sen bunu basit bir su sanıp içinden nasıl insan çıkar diye hayret ediyorsun çünkü kafan sistemin nasıl işlediğine değil sadece sonuca basıyor o su dediğin şeyin içindeki dna molekülü evrenin en yoğun bilgi depolama birimidir ve bu bilgi gökten zembille inmedi milyarlarca yıl boyunca deneme yanılmayla doğal seçilimle yazıldı asıl embesillik bir damla suyun içindeki protein katlanmasını ve genetik kodlamayı anlamayıp bunu görünmez bir putun sihrine bağlamaktır bak bakalım o sudan her zaman insan mı çıkıyor binlerce genetik bozukluk ölü doğum ve sakatlık var senin o kusursuz dediğin yaratıcın stajyer mi ki bu kadar hata yapıyor yoksa olay tamamen rastlantısal mutasyonlar ve fiziksel kimyasal süreçlerden mi ibaret?
Halen gelmiş suyun özelliğinden bahsediyor, o suyu harmanlayıp sahibinin dnasına uygun canlı oluşturan rahminde tesadüfi doğanın bir yazılım ürünü olarak lanse etmeye çalışıyor ben bu kadar düşük zekâya katlanamıyorum arkadaş bunu bide sakat ölü doğumlara bağlaması yok mu hepsinin savunması aynı la biraz geliştirin farklı şeyler bulun çok geride kalıyorsunuz, bilim diyip varsayımlara bel bağlayıp rezil oluyorsunuz
@Sümerler000 bak halen suyun kimyasal analizini yapıyor. Olm ne suyundan bahsediyorsun. Bırak suyu, Allah koca evreni kütlesi hiç değişmeden bir çay kaşığına sığdırıyor. Ol, dediği anda senin koca dünyan toz zerresinden daha küçük hale geliyor. Sen eşeğin içtiği suyun analizini yap. Bunlar hep o yok dediğiniz şey sayesinde oluyor.
mesele suyun özelliği değil o suyun içindeki moleküler makinaların nasıl çalıştığını kavrayamaman senin düşük zeka dediğin şey aslında senin karmaşıklığı çözemeyince sihirli bir değneğe sarılma kolaycılığın rahim dediğin yer bir simya laboratuvarı değil biyokimyasal bir reaktördür orada olan her şey termodinamik yasalarına ve protein sentezine tabidir tesadüf dediğin şey ise milyarlarca yıllık kümülatif seçilimin sonucudur yani o yazılım dediğin dna her nesilde test edildi hatalı olanlar elendi işe yarayanlar kaldı buna tesadüf değil doğanın acımasız filtreleme mekanizması denir sakat ve ölü doğumlara gelince bunu neden mi söylüyoruz çünkü senin o kusursuz tasarımcı iddianı kökünden çürütüyor eğer ortada her şeye gücü yeten bir mühendis olsaydı rahimde kodlama hatası yapıp acı çeken canlılar yaratmazdı bu açıkça gösteriyor ki ortada bir plan değil kör bir süreç var ama sen bu gerçeği görmek yerine her şeyi bir kişiliğe bağlama ihtiyacı duyuyorsun
ayrıca neden her şeyi direkt senin bildiğin o tek tanrıya bağlıyorsun ki madem kanıtsız iddialara bu kadar meraklısın belkide evreni yaratan binlerce yıl önce ölmüş beceriksiz bir uzaylı medeniyetidir ya da birbirini sevmeyen bir tanrılar konseyidir belkide evren başka bir evrendeki bir çocuğun okul projesidir senin iddianın bunlarınkinden bir gram daha fazla kanıtı yok sadece içine doğduğun coğrafyanın masalını mutlak gerçek sanıyorsun arkeoloji tanrıya dair hiçbir iz bulamadı ama insanın nasıl korkudan tanrılar icat ettiğini her kazıda önümüze koyuyor asıl rezillik 21. yüzyılda hâlâ mikroskobun altındaki gerçeğe değil antik çağın mitolojisine sığınmaktır
Ben bir damla spermden et kemik nasıl oluşur diyorum molekül diyor, suyun özelliği diyor, rahim bu DNAyı nasıl anlıyor spermin sahibine uygun canlıyı nasıl oluşturuyor diyorum reaktör diyor sentez diyor, bide cümleleri süslüyor inandırıcılığı olsun, Birde yazılım kodlamadan bahsediyor çok komik arkadaş, insanın oluşumunu tesadüfe bağlayan amiplerle tartışılmıyor. Kur'an da ispatlayıcı çokça ayet var ki dünyada İslam nüfusu artıyor, ülkede ki ateistler lanetlendi beyinleri çalışmıyor. Bunların önderi, Allah karşımıza çıksa da inanmayız diyor bunlar da beyin mi var la
Bilim araştırıp, Allahın varlığını anlattıkça bunlar, mevzuyu tersten anlıyor. Kuantum diyorsun, bilim açıkladı diyor. Antimadde diyorsun, bilim açıkladı diyor. E be durgun zekalı.. Bilim "yapmadı" sadece araştırıp nasıl olduğunu "buldu" . Biz yapandan bahsediyoruz.
bakın evladım meseleyi hâlâ kişisel bir iradeye bağlamaya çalışıyorsunuz ama sorun şu ki doğada bir yapanın olduğuna dair tek bir somut iz bile yok bilim sadece buldu diyorsunuz ya işte o bulgular bize sistemin kendi kendine yettiğini gösteriyor bir damla spermden et ve kemik oluşması sizin için bir büyü olabilir ama biyokimya için bu sadece doğru şartlar altında gerçekleşen otomatik bir reaksiyondur rahim bir şeyi anlamaz dna bir kağıt parçası değil aktif bir kimyasal zincirdir ve o zincir fizik kuralları gereği proteinleri sentezler tıpkı hidrojen ve oksijen birleşince ıslaklık özelliğinin ortaya çıkması gibi biyolojik birimler bir araya gelincede canlılık özellikleri ortaya çıkar buna emerjans denir yani parçaların toplamından daha fazlasının ortaya çıkması durumu
eğer bir yapan yani ALLAH olsaydı neden bu kadar çok üretim hatası olurdu diye sormuştum ama siz bunu es geçiyorsunuz her yıl milyonlarca bebek daha rahmi bile göremeden genetik hatalar yüzünden yok oluyor senin o mükemmel yapanın neden bu kadar çok ıskarta çıkarıyor çünkü ortada bir yapan yok sadece işleyen bir süreç ve o sürecin doğal sapmaları var kuantum ve antimaddeyi örnek veriyorsun ama bu alanlar bize evrenin temelinde bir bilinç değil olasılık hesapları ve matematiksel denklemler olduğunu kanıtlıyor biz tersten anlamıyoruz biz resmin tamamına bakıyoruz sizse sadece açıklayamadığınız yerlere bir isim takıp buna cevap diyorsunuz oysa bilinmeyene bir isim takmak onu açıklamak değil sadece merakı öldürmektir islam nüfusunun artmasına gelirsekte sosyolojik bir durumdur biyolojik bir kanıt değildir
Sen hergün hormonlu, GDOlu beslen, DNAyı bozan sözde tedavi ilaç, aşı ol. Her gün radyasyona maruz kal, teknolojik kirliliği solu, cildine kimyasalları sür sonra çocuklar neden sakat, ölü doğuyor. İnsanın kendi kendini bozduğuna dair onlarca sebep varken gelip ölü doğumları, sakat doğumları sorgulamak seviye 1 ateist sorgusu. Hiçbir vasfı olmayan adam bilimden bahsediyor, kanseri tedavi eden DNAyı düzelten adam Allah yok demek benim işime aklıma mantığıma aykırı diyor.
Biz kamera nasıl böyle net iyi çekiyor diyoruz, nasıl oldu diyoruz adam çünkü içinde Sony sensör, leica lens var diyor sanki kendi kendine yüklendi kameraya bu donanım 😆
Bak hâlâ ya ben mi anlatamıyorum acaba lan neyle neyi mizan ediyor ya meczup musun nesin bir ürünle bir organizmayı birbirine karıştırıyorsun kamera dediğin şey dışarıdan bir müdahaleyle fabrikada monte edilen cansız bir nesne onun kendi kendine üreme gelişme veya mutasyon geçirme yeteneği yoktur ama biyolojik yapılar yani o bir damla su dediğin şey kendi kendini kopyalayan ve çevresiyle etkileşime giren dinamik bir koddur yani sony sensörü fabrikada takılır ama dna milyarlarca yıl boyunca dünyadaki zorlu şartlara uyum sağlayarak kendi sensörünü yani gözü kendi kendine inşa etmiştir buna doğal seçilim denir yani dışarıdan bir montajcıya ihtiyaç duymaz çünkü kimyasal bağların enerjisi bu işi yapmak için kâfidir sakat doğumlara ve hastalıklara gelince meseleyi sadece gdo radyasyon veya aşı gibi modern etkenlere bağlaman tarihten bihaber olduğunu gösterir arkeolojik kazılarda binlerce yıl öncesine ait iskeletlerde kanser izleri genetik bozukluklar ve çocuk ölümleri gırla gidiyor yani insanlık daha radyasyonu keşfetmeden öncede doğa hata yapıyordu senin o kusursuz yapanın modern teknoloji icat edilmeden önce neden sakat çocuklar yaratıyordu çünkü doğa bir mühendislik harikası değil bir hayatta kalma savaşıdır ve bu savaşta hatalar kaçınılmazdır kanseri tedavi eden adam allah yok diyorsa bu onun işine gelmediği için değil hücrenin en derinindeki o kaotik mekanizmayı gördüğü içindir o adam dna tamir mekanizmalarının nasıl çalıştığını ve bazen neden çalışmadığını bildiği için orada bir mucize değil bir biyokimyasal arıza görür asıl vasıfsızlık her karmaşık yapıya bakıp bunu kesin biri yapmıştır deyip düşünmeyi bırakmaktır anladın mı evlat
Milattan önce çok gelişmiş uygularlıkların olmadığına dair kanıtın var mı, hayır. Ben kamerayı anlattığımla anladığın olarak örnek verdim de bu mantıkla halen kavrayabilecek gibi görünmüyorsun. Halen kimyasal bağ enerji diyor ya arkadaş ben sana o rahme bu özellikler nasıl verildi bu ilk insanda da aynıydı ki insanlık sağlam üredi. Sizin kafanın empatisi yapılmıyor tartışma bitsin burada tesadüfen oluştuğuna inanan ile yaratıldığına inanan tartışamaz.
Öyle her konuda İslam'a saldırma, bugün İslam ahmak ateistlerin addettiği gibi olsaydı hiçbiriniz yaşamıyor olurdunuz
Benim kanıtım var senin var mı ilâveten zaten gerçek din o sondaki yazdığın gerçek m*slümanlarda o şekilde hareket edenler ama nafile gücünüz yetmedi hülagü s#kti attı şimdide İsrail yapıyor ;)
Ahmak ateistler sonuca bakar ama şunu düşünmezler, 3 yıl boyunca ilçe kadar yeri dünyanın en gelişmiş orduları en büyük teknoloji, askeri teçhizatla nasıl ele geçiremedi. Senin gibi aşağılık maymunlar da öldürülen silahsızlara sevinir. Ateizmin en lanetlileri bu ülkede işimiz çok bizim
yine duygusal bir patlama yaşayıp meseleyi askeri stratejilerden lanetlere bağlamışsın ama gerçekler senin hislerinden çok daha soğuk ve serttir bir bölgenin teknolojik üstünlüğe rağmen üç yıl boyunca ele geçirilememesi ilahi bir kalkandan değil şehir savaşının karmaşıklığından tünel sistemlerinden ve asimetrik harp tekniklerinden kaynaklanır tarih boyunca benzer durumlar vietnamda da yaşandı afganistanda da orada da mı allah vardı yoksa sadece araziyi ve gerilla taktiklerini iyi kullanan insanlar mı vardı bilim ve askeri strateji bize bunun teknik açıklamalarını sunar senin mucize dediğin şey sadece direnç gösteren bir yapının sosyolojik ve taktiksel sonucudur
israil ve filistin meselesine gelirsek orada yaşananlar tam olarak senin tanrı iddianı yerle bir ediyor binlerce yıldır kutsal sayılan o topraklarda masumlar katledilirken gökyüzünden tek bir müdahale gelmemesi o bölgenin sadece bir toprak parçası olduğunu ve gücü elinde bulunduranın kuralı koyduğunu kanıtlar hülagü han örneği ise islam dünyası için tam bir tarihi travmadır bağdatı yerle bir ederken halifeyi halıya sarıp atlara çiğnetirken senin o mutlak gücün neredeydi hülagü sadece askeri bir dehadır ve dinlerin sadece birer kağıttan kaplan olduğunu kılıcıyla ispatlamıştır keza moğollar karşısında duramayan o büyük islam medeniyeti aslında rasyonel düşünceden kopup dogmalara saplandığı için çökmüştür ve birde
islam ülkelerini bitiren şey dış güçlerden ziyade kendi içlerindeki cehalet ve bilimden kopuş sancısıdır sen bugün hala gdo aşı radyasyon diye komplo teorilerine sığınıp biyolojiyi reddederken o ülkeler teknolojiyi üretenlerin kölesi olmaya mahkum kalıyor ateistlere lanetli diyerek hakaret etmen sadece senin acizliğinin ve rasyonel bir cevabının olmadığının göstergesidir biz ölen masumlara sevinmeyiz biz sadece o masumların neden hiçbir tanrı tarafından korunmadığını sorgularız ve cevabı her seferinde aynı yerde buluruz gökyüzü boş ve dünya sadece güçlünün zayıfı ezdiği bir arenadır asıl ahmaklık her felakette bir hikmet arayıp celladına aşık olmaktır gerçek kurtuluş seccadede değil laboratuvardadır
@Sümerler000 bilimden kopuş keyfi olmadı. Türklerin, Araplara attığı en büyük kazıktır.
Tünel sistemlerinin karmaşık olması on binlerce askerin 3 yıl boyunca havadan karadan 7/24 destekle bir ilçeyi alamamasını yine normal kılmaz, ilahi güce bağlamama değinip bu gücü tünel sistemine karşı daha düşük göstermen ne kadar düşmanca baktığını gösteriyor. Allah o atışları isabet ettirerek destek olur, atışı yapanların güç kuvveti dirayeti burdan geliyor. Dünyada bir ilçeye sıkışıp yıllarca savaşmış hiçbir örgüt olmadığı için bunun güç kıyasını yapamazsın. Afganistan dediğin bir ülke, kıyasın çok ahmakça ve Taliban da o devleri yenip ülkeden süpürdü.
Bugünlerin haberi 1400 yıl önce verildi, sana kim müslümanların yenilemeyeceğini söyledi. Cehalet sadece bu ülkede var. Müslümanların satılık liderleriyle bu acziyeti devam edecek ama ne nüfusları, ne güçleri düşecek. Türkiye'de ateizm arttığı gibi dünya da islam artıyor, büyük zaferin adımları batıdan atılacak.
Hadi bakalım la ilahe illallah muhammedün pedofillulah Allahu akbâr 💣
Ülkedeki siyaset yüzünden olabilir adam allah diyor altın tuvalete s. neyse
Çocuk düdüklemene müsaade mi etsinler
Olm çocuk düdükleyen zaten Müslüman olamaz. Müslüman kılığına girmiş ateist olur.
Nasıl olsa size günah yok.
5303 - Hz. Aişe radıyallahu anhâ anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm'ın yanında bebeklerle oynardım. Arkadaşlarım (da oynamak için) yanıma gelirlerdi. Resülullah aleyhissalâtu vesselâm (eve gelince, utanarak) saklanırlardı. Ama Aleyhissalâtu vesselâm onları tekrar bana gönderirdi. Beraber oynamaya devam ederdik."
Buhârî, Edeb 81; Müslim, Fedâilu's-Sahâbe 81, (2440); Ebu Dâvud, Edeb 62, (4931, 4932).
Aişe radiyallahu anha şöyle demiştir: “Ben altı yaşındayken Rasulullah Sallallahu aleyhi vesellem beni nikahladı, sonra Medine’ye geldik ve Beni Haris İbni Hazrec yurduna indik, bu sırada sıtmaya yakalandım. Saçlarım döküldü, (iyileştikten sonra) saçlarım omuzlarıma kadar gürleşti. Bir gün Arkadaşlarımla beraber salıncakta oynarken annem Ümmü Rumman beni çağırdı. Yanına gittim, ancak benden ne istediğini bilmiyordum. Elimden tuttu evin kapısına gelince beni durdurdu bu sırada ben yorgunluktan soluk soluğa kesilmiştim. Nihayet soluğum biraz yatıştı, sonra biraz su alıp yüzüme ve başıma sürdü, arkasından beni eve koydu, evde Ensar’dan birtakım kadınları gördüm. Kadınlar: “Hayıra ve berekete, iyi kısmete düştün” dediler. Annem beni onlara teslim etti. Kadınlar benim üstümü başımı düzelttiler. Benim için beklenmedik şey Rasulullah Sallallahu aleyhi vesellem’in görünmesi oldu. Kadınlar beni ona teslim ettiler. Ben bu sıralarda dokuz yaşında idim.” (Buhari/3894, Muslim/1422)
@Sümerler000 belki o da sizdendir. Bunu hiç düşündün mü? 😂
@Sümerler000 kardeşim adamlara mala anlatır gibi anlatmışsın ezip geçmişsin ama eşek yine aynı eşek boş ver
Bir şeye inanmıyorlar ki uğraşsınlar
Katılıyorum limon satıp onurlu yaşasınlar
Kim uğraşıyor ki?
Soruyu okumadan mı cvp yazıyorsun
Bu işlerle uğraşan kaç ateist tanıyorsun? Soruyu okuduk soruyoruz işte genelleme yapmışsın ya
Verilen cevaplara bak göreceksin.
Bıraktım artık uğraşmaktan
uğraşmıyoruz
Esnaf mısın?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?