Çünkü öğrenci çok fazla ve gelir kaynağı sonuçta. Ayrıca her şey ücretsiz olursa herkese ücretsiz olursa bu döngü nasıl dönecek. Yine de en azından öğrencilere de avantajlar var aylık abonman veya indirimler gibi.
Kanka öğrencilik en fazla 25 yaşına kadar sürüyor 7 yaşta okula başlama süresi dersek 7 yaşından 25 yaşına kadar en fazla 18 yıl ücretsiz binerler ömür boyu ücretsiz binecek halimiz yok ayrıca birde şöyle düşün yaşlılar her Allahını günü hergün günde 10 defa dışarı çıkıyor öğrenciler en fazla 1 2 kere otobüse okuldan eve evden okula bindiğini üstüne birde doğuda okula gitmeyen veya üni kazanamayan milyonlarca kişiyi düşünürsek bu daha az gider yapar üstüne birde zaten ülkede yaşlı nüfusu çok fazla istersen git araştır bence bunu
65 yaş üstü olup beleş kartı olmayan Allahını bir kulu olmazken normalde öğrenci olması gerekirken öğrenci olamayıp beleş kartı olmayan çok kişi olacağını unutma
Çünkü sen demişsin verdiğin cevabı iyi oku anlarsın öğrenci çok fazla bu döngü nasıl dönecek birde her şey ücretsiz olursa demişsin o nerden çıktı onuda hiç anlamadım
@periliiçe tamam işte öğrenci çok fazla sayıda 65 yaş üstü az insan var herkes günlük dışarı çıkmıyor ya ayrıca öğrenci olup da yani ne oldu neden bedava binilsin onu anlamadım
Çok mantıklı bir soru olmuş Tebrik ederim servis parası veriyorum 2 750 otobüse bindiğimde yaşlılar birbirine Yer Kavgası tutuşuyorlar zaten para vermiyorlar bir de kavga ediyorlar gençlere kızıyorlar niye yer vermiyorsunuz diye sirkülasyon herhalde öğrenciler daha aktif bir gelir kaynagi:))
Birde trafiğin yoğun olduğu zamanlar kullanıyorlar otobüsleri, insan bari bu zamanların dışında kullanır, zaten otobüsler kalabalık bir de binip yer istiyorlar.
Bu soru gerçekten çok yerinde, ben de uzun süredir aynı şeyi düşünüyorum 🚎🤯 Öğrenciler hem yoğun tempoda yaşıyor hem de çoğu ekonomik olarak aileye yük olmamak için çabalıyor. Buna rağmen indirim var ama çoğu yerde yeterli değil.
65 yaş üstüne ücretsiz olmasının gerekçesi “sosyal devlet, yaşlılara saygı” diye açıklanıyor 👵🏻👴🏻 Ama bence bu denge adil kurulmadı. En azından öğrenciler için çok daha düşük sabit bir ücret ya da belirli saatlerde ücretsiz olmalı.
Senin şehirde öğrenci ücreti ne kadar, sence adil mi? 🚌💬
Ya kimse yanlis anlamasin ama 65 yas ustune degil ucretsiz yapmak zamli tarife uygulanmasi lazim. Biniyorlar bitun gun son duraktan son duraga otobuste zaman geciriyorlar. Yok olmaz oyle sey demeyin kendileri soyluyor gunde 3 kere git gel yapiyorum 6 saat geciyor falan diyorlar