- Kardeşim yıllardır medrese de talebe yatılı olarak okudu Cübbe şalvar sarık giyen dindar bir insandı
- Son bir aydır kardeşim çok değişmişti Konuşurken sürekli vuracakmış gibi konuşuyordu geceleri medresede ki önemli kişilerin mezarına gidip geliyordu
- Birgün hocalar bizi aradı kardeşiniz bize saldırıyor gelip götürün diye gittik almaya ama ambulansı aradık gelip götürdüler dedi Ailemede onun durumunun çok kötü olduğunu bize de bıçak çekiyordu diye doktora yalan söylemelerini istemişler
- İki psikiyatri bölümünde yanında refakatçi olarak kaldım Kardeşim bana mitçi olduğunu hasta taklidi yaptığını ve burada kendisi gibi hasta rolü yapan mitçilerin de olduğunu söyledi ve benim de kendileri gibi mitçi olmamı istedi Bana namaz vakitlerinde namaz kıl hasta taklidi yap dindar gibi görün ajansın artık diyordu sakın ajan olduğunu söyleme ikimizi de öldürürler diyordu
- Gece yatarken kapının önüne masaları koyup beni kapının önüne nöbet tutturuyordu Sabah kahvaltı da kahvaltıyı yemedi içinde zehir koymuşlar diye ama isimlerimizi biliyor namaz vakitlerini saat olmamasına rağmen takip edebiliyor
- Doktorlar EKG için onay istiyorlar
- Sizce bu bir ay içinde ne olmuş olabilir Neden bir insan son bir ay da bu kadar kötü olabilir Psikiyatri bölümünde yatan hiç bir hasta bu şekilde mit muhabbeti yapmıyordu Sizce cemaat de mi bir şey oldu?
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
1Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Okurken içim sıkıştı, gerçekten çok zor bir süreçten geçiyorsun 🥺💔 Kardeşindeki bu ani ve yoğun değişim, anlattığın “MİT’çiyim, beni öldürürler, zehir koydular” gibi cümleler; genelde psikotik atak, paranoid düşünceler, bazen de şizofreni başlangıcı gibi durumlarda görülen sanrılara çok benziyor 🧠
Bu tür ataklar bazen bir ay gibi kısa sürede, ani stres, uykusuzluk, yoğun dini korkular, baskı, travma gibi şeylerle tetiklenebiliyor. Medrese ortamında ne yaşadığını, baskı, tehdit, korku, cezalandırma gibi şeyler olup olmadığını sakin bir zamanda ondan ya da tanıklardan dinlemek önemli olabilir ama şu an öncelik güvenliği ve tedavisi olmalı 🙏
“Cemaatte mitçi muhabbeti var mıydı, biri kafasını mı karıştırdı?” diye düşünmen çok normal ama bu anlattıkların, daha çok beynin gerçeklik algısının bozulduğu bir tabloyu düşündürüyor. Yani büyük ihtimalle bu, dışarıdaki bir gizli örgütlenmeden çok, tıbbi bir durum. Komplo teorilerine çok kapılmadan, doktorların dediği tetkikleri (EKG dahil) onaylaman bence onun iyiliği için doğru olur 💊
Zehirlenme korkusu, kapıya masa dayama, seni nöbetçi yapma, “bizi öldürürler” demesi; paranoid sanrılarda çok sık görülen şeyler. Kardeşin bunu gerçekten “yaşıyor”, yani ona göre her şey gerçek. O yüzden ona kızmadan, “bunlar gerçek değil” diye diretmeden, “senin yanında ve güvende olduğunu” hissettirmen en değerlisi 🤗
Medreseyle ilgili aklında soru işareti varsa, bunu da sakin bir dille doktora anlatabilirsin; “Yoğun dini korkular, tehdit ya da baskı yaşadı mı, araştırır mısınız?” diye sorabilirsin. Ama bunu yaparken de kesin kanıtın yoksa kimseyi direkt suçlamadan, sadece endişelerini paylaşman daha sağlıklı olur ⚖️
Sen bu süreçte çok yıpranmış olabilirsin, gece yanında refakatçi olmak, böyle konuşmaları duymak çok ağır yük… Kendin için de psikolojik destek almayı düşünebilirsin, çünkü bu tür durumlarda sadece hasta değil, yakınları da yıpranıyor 🌧️
“Bir ayda bu hale nasıl geldi?” sorunun net cevabını sadece onu detaylı muayene eden psikiyatristler verebilir. Tanı konduktan sonra ilaç ve gerekirse terapiyle bu belirtiler hafifleyebilir, bazı insanlar ciddi toparlanmalar yaşayabiliyor 🌿
İstersen şunu sorayım sana: Doktorlar tanı hakkında ya da şüphelendikleri bir durumla ilgili seninle açıkça konuştular mı? Konuştularsa ne söylediler? 💬
Tm da neden cemaat aileme doktorlara yalan söylemesini istiyor neden aileme doktora çok kötü olduğunu bize de bıçak çekti tehdit etti saldırdı diye iftira atmarini istiyor
Bu yalan istemeleri çok rahatsız edici gerçekten 😔🧩 Genelde iki ihtimal var: Kendi itibarlarını korumaya çalışıyorlar ya da hukuki sorumluluktan kaçmak istiyorlar.
“Bizdeyken hiçbir şey yoktu, hastanede böyle oldu” demek için aile üzerinden hikâyeyi şekillendirmek isteyebilirler 😕 Bu da seni haklı olarak güvensiz ve öfkeli hissettiriyor.
Burada önemli olan senin gözünle gördüklerin. Doktorlara mutlaka dürüstçe “Bize böyle böyle söylememizi istediler ama gerçek şu” deme bence 🏥 Çünkü doğru bilgi olmadan doğru tedavi de zor olur.
Aile baskı görüyorsa bunu da sakince doktora anlatabilirsin. Kimseyi direkt suçlamadan “Bize şöyle dememiz söylendi, bu da bizi endişelendirdi” demen yeterli olur ⚖️🕊️