Kardeşim neden bu durumu abarttı?

9 yıllık evliyim. Eşim kız kardeşimi arayıp sorunlarımızı anlatıyormuş. Yıllardır alttan aldım dedi kardeşim. En son ablanla eşya konusunu konuşmayın. O da hevesleniyor eşya değiştirmek istiyor diye kardeşimi azarlamış. Kardeşim bekar 28 yaşında. Çeyiz almaya başladı. Bana da soruyor neyi nasıl alıyım diye. Ben yol gösteriyorum boşa almasın diye. Kardeşim de cemkirmiş artık. Sen ne karışıyorsun bizim konuştuğumuza, sana ne diye bağırmış en sonunda kardeşim. Ondan sonra olaylar koptu zaten. Sürekli kardeşime kimse yokken evde kaldın, artık seni dul çocuklu adamlar ister. Sana 27ine kadar müsaade ediyorum. O zamana kadar evlen diye kalbini kırıyormuş. Kardeşim ağzını açıp da bişey dememiş hiç. Biz gittikten sonra sürekli ağlıyormuş. En son bunu annemin yanında da yapmış eşim. Annem seni ilgilendirmez demiş. Sonra kardeşim ağlamaya başlamış. Sofradan kalkıp içerigecince kardeşim dönüşte uğramayın dedi. Ben bu olayları bilmediğim için çok üzüldüm. Eşim aniden kalk gidiyoruz seni istemiyorlar dedi. Kalkıp gittik evden. O gidiş. Ne annem durdurdu bizi. Ne babam. Sonra olayları öğrendim, ama kardeşim çok büyütmüyor mu? Eşim ve ailem şimdi görüşmüyorlar. Babam kızıma kimse laf söyleyemez diye hak veriyor kardeşime. Annemde öyle. Kim haklı sizce?

Kardeşim neden bu durumu abarttı?