Bu ülkede halk arka kapıda anlaşan siyasi partilere ve marketlere karşı neden birleşemiyor?

#MigrosİşçileriGrevde Migros'taki tüm işçiler birden greve kalkmıyorlar. Türkiye'nin her yerinde Migrso var ve benzer ücretlere çalışıyorlar ama hiçbiri greve destek olmuyor. Yine Migros'tan daha ağır çalışma koşulları olan A101 ve Şok'ta bile çalışanlar Migros grevine destek olmuyor.

Bu marketlerin çalışanlarının dahil olduğu gruplara bakarsanız çoğunun üniversite, lise öğrencisi olduğunu, atanamamış yeni mezunlar, özelde mesleğini yapamayan yeni mezunlar veya atanamayan öğretmenler diyebileceğimiz insanlar olduğunu görürsünüz. Kendim de atanamamış bir öğretmen olarak hem A101'de hem de Migros'ta bir süre çalıştım.

Benim anlayamadığım şey bu marketler bize karşı birbirini farklı ideolojilerde/partilere yakınlık açısından farklı gibi kendilerini gösterirlerken arka planda kendi aralarında gıda fiyatlarını kendi aralarında belirliyorken bizler niye A101 'de, ŞOK'ta BİM'de çalışanlar olarak veya işsiz üniversite mezunları, lise ve üniversite öğrencileri olarak Migros işçilerinin eylemini tüm yurda yayıp da hep birlikte greve protestolara kalkmıyoruz?

Yani bir emekliler de bu marketler gıda fiyatlarını kendilerine göre fiyatlandırıp tekelleştikleri gerekçesiyle bu marketlere tepki göstermek için Migros işçilerinin grevine protestolarına katılmıyor?

Almanya'da bir sarı yelekliler grevi protestosu patladı. Grevi Almanya'daki işçiler başlattı ama köylüler, emekliler, öğrenciler, öğretmenler, üniversite hocaları desteklediği yetmiyormuş gibi olaylar Fransa'ya, Hollanda'ya, İtalya'ya kadar sıçradı. Önünü alamadılar. Bizde niye böyle olmuyor? Bizde hiç beklenmeyen ideolojileri ve siyasal söylemleri olan 2-3 zıt parti karşımıza el ele diz dize çıkıp sevgililer gibi birbirlerine yaşları kadar sayıda gül demetleri gönderiyorlar, birbirlerini gözümüzün önünde kucaklıyorlar da aynı ekmek kavgasında olanlar niye birleşemiyor? Birlikte omuz omuza hakkını arayamıyor?

Güncellemeler
4 ay
İnsanlar sadece 5 yılda bir oy vererek hakkını aradığını zannediyor ama oy vermek bir vatandaşlık görevidir. Hak arama seçeneği, devlete sesini duyurma aracı değildir. Bu ülkede binlerce a101 BİM şok migros var. Hepsinin çalışanları aynı anda tüm şehirlerde iş bıraksa ve kasaları açmasa 1 gün bile olsa ne biçim para kaybederler. Ama 1 gün yetmez şartlar düzelinceye kadar toplu iş bırakmalar olmalı.
Güncellemeler
4 ay
İşçi, emekli, ev hanımı gıda fiyatlarından şikayetçi, gençler işsiz kalmaktan, yaşanabilir ücretlere çalışamamaktan ağır çalışma koşullarından şikayetçi/şikayetçiyiz ama kimse yapması gerekeni yapmıyor. Herkes evinde kuzu kuzu oturuyor. En basiti bu ülkede işsiz erkeklerin niye ücretsiz sağlık hakkı yok? GSS ödemek zorunda diye kimse sorgulamıyor. Erkekler bana bedava bakmayan devlet için niye şehit oluyorum askere gidiyorum sorusunu sormuyorlar.
Bu ülkede halk arka kapıda anlaşan siyasi partilere ve marketlere karşı neden birleşemiyor?