Parlementer demoktasi nüfusu az olan ülkelere göre değil mi? Nufusu fazla olan ülkeler de başkanlık sistemi iyi değil mi?

Mesela Amerika. Fransa. Hindistan. Kore. Brezilya gibi ülkeler başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Nüfusu kalabalik. Avrupa'nın 3-5-10 milyonluk ülkeleri parlementer demoktasi ile yönetiliyor. Zaten bu demoktasiyi sntik yunan şehir devletleri icad etti. Şehir. şehir. şehir devletler demokrasi ile. Büyük devletler krallar padisahlar ile yönetildi. Baskanlik sistemi ikisinin ortasi. Diktatör ise. Dünyada hem tarihte hemde günümüzde diktatörler var kime ne zararı var. Yaşıyorlar bi şekilde. Adam diktatör olsun yani napalim. Öldürmedi ya bizi. 25 yıldır baban ülkeyi yönetiyor. Çeyrek asır nerdeyse

Başkanlık sistemi en iyi sistem
Parlementer sistem en iyi sistem
Güçlendirilmiş parlementer daha iyi
Padisahlik daha iyiydi
Diktatörlük daha iyi
Seriat daha iyi halife olacak
Erdoğan gitsin de nolursa olsun ülkeyi Amerika yönetsin. Manda olalım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
4 ay
Süleyman Demirel. Hem başbakanlık hem cumhurbaşkanlığı yaptı. Onun videosu var. Diyor ki ben istedim başkanlık sistemini getiriyim içimde uktedir diyor. Kanıtı delili var... Turgut Özal hem başbakanlık hem cumhurbaşkanlığı yaptı. Oda Amerika'daki başkanlık sistemi gibi bir sistemin Türkiye'ye gelmesinin iyi olacağını kendisinin bunu istediğini belirtti. Sonra saibeli öldü. Siyasetten hiç anlamayan altılı masa karsiyiz diyip duruyor. Neye karşı anlamıyorum
Güncellemeler
4 ay
Bu videoyu izleyin ona göre karşıyım deyin. nesine karşısiniz söyleyin., boş boş cehepe ağzıyla konuşmayın
youtube.com/shorts/xyjZgdTFPU4?si=2qnh7ak1V0vEzSJt
Parlementer demoktasi nüfusu az olan ülkelere göre değil mi? Nufusu fazla olan ülkeler de başkanlık sistemi iyi değil mi?