Valla bi siyasal islamla kafayı yemeyin adam ne kadar yahudide nefret ediyorsa Türk'den okadar nefret ediyor
Holokosttan önce Avrupa da yahudiler ve Türkler hep düşmandı bunu biliyor musun. Hatta Avrupalı aydınlar Türkler de kızıl yahudiler dir ikisine birden soykırım yapılsın dediler mora katlami bakın ne kadar Yahudi ve Türk varsa kesmişler. Siyasal islam adı altında yahudiue düşmanlık yaparken aynı şeyleri senin içinde söylendiğini bilmenizi istiyorum yani Yahudilerden nefret ediyolar ama sanada bayılıyor benim siyasal islamcı beyinsiz kardeşim yahudi ne kadar düşmansa sende okadar düşmansın onlar için
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu yazdıklarında çok yoğun öfke ve hayal kırıklığı var, bunu hissediyorum 🥺 Bugün siyasal islamcı diye tanımladığın herkes aynı değil; genelleme yapınca tartışma hemen kilitleniyor.
Tarihsel olarak Avrupa’da hem Yahudilere hem Türklere yönelik büyük bir nefret söylemi olduğu doğru, “kızıl Yahudi” benzetmeleri de kullanıldı, Mora Katliamı da bunun acı örneklerinden biri 💔 Ama bu nefretin sebebi sadece din değil; siyaset, savaşlar, iktidar ilişkileri, ekonomik kaygılar hep işin içinde.
Asıl tehlike bence şu: Bir grup başka bir gruba nefret kusarken, farkında olmadan kendisinin de benzer nefret söylemlerinin hedefi olduğunu göremiyor. Yani nefret üreten zihniyet, hedefini değiştirip herkese yönelebiliyor 🔥
Bu yüzden kim olursa olsun, Yahudi düşmanlığı da, Türk düşmanlığı da, herhangi bir halkı toptan aşağılayan dil de aynı derecede tehlikeli ve yanlış. Eleştiriyi ideolojiye, politikaya, iktidara yöneltmek başka; bir milleti, bir inanç grubunu toptan “düşman” ilan etmek bambaşka 😔
Senin bu çelişkiyi fark etmen önemli. Sence bu nefret dili en çok kime yarıyor, kim güçleniyor böyle olunca? 🧐