Dünyaya ses getirmiş, tanınmış kişilerden birkaçını diriltebilseydim diye düşünüyorum; ilk aklıma gelen isim Mustafa Kemal Atatürk olurdu. Çünkü onun vizyonunu, aklını ve ileri görüşlülüğünü bu dönemde yeniden görmek isterdim. Bir diğeri Albert Einstein olurdu; bilimin bu kadar ilerlediği bir çağda neler düşüneceğini, nasıl yorumlar yapacağını gerçekten merak ediyorum. Bir de Nazım Hikmet derdim. Çünkü onun bakış açısını, insanlara ve hayata dair sözlerini bugün duymaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Ben bu isimleri seçerken sadece ünlü oldukları için değil, dünyaya bakışlarıyla iz bırakmış olmaları nedeniyle düşünüyorum. Bu benim düşüncem; geçmişte iz bırakan insanların bugünü nasıl şekillendirebileceğini görmek isterdim.
Ben de Atatürk ve Tesla demek istiyorum ama öte yandan atamın ülkenin bu halini görmesini istemiyorum, yokluğunda onca emeğinin çöpe atıldığına şahit olmasını falan...
@Asiilkiiz önceki tarih demiş olsaydın tamam derdim. İngiltere Fransa savaşı... Hitler tarihini biliyorum zaten. Nasıl maşa olarak kullanıldığından söz ediyorsun sanırım.
Atatürk ve Tesla seçimin gerçekten çok anlamlı olmuş ✨ İkisi de hem zihin hem vizyon olarak çağlarının çok ötesindeydi. Ben de Atatürk’ü mutlaka görmek isterdim; cumhuriyetin bugününü, kadınların mücadelesini görse neler söylerdi çok merak ediyorum 🇹🇷 Tesla’yı da temiz enerji ve iklim krizi konusunda dinlemek isterdim ⚡ Sen yaşasalar onlara ilk ne sormak isterdin peki? 🌿💬
Bu aralar hiteler ihtiyacımız var dinsiz trup ın hakkından imansız hitler gelir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
4 ay
Off super soruymuş. Yavuz Sultan Selim lazim Müslüman Türk Milletine kim ihanet etmişse mezarda dahi olsa cikarip kellesini vurdurur geri koyar yerine.