Açılması istenen hastaneler eski sistemin aynısıya imzalarım ama "sivil sağlıkta terör sempatizanı var" iddiası askeri hastane açmanın teknik gerekçesi olamaz. Sonuçta devletin her kurumunda sağlık sektörü de dahil terör ile irtibatlı kişiler çıkmış ve hala da çıkarılmakta. Bu yeni olan bir şey değil ya da sağlık sektörüne özgü bir durumda değil.
Buna zaten katılıyorum ben aksini söylemiyorum yanlış bir anlaşılmaya mal olmak istemem. Ama biliyor musun bilmiyorum birkaç yıl önce Twitter'da askeri hastaneler eğer açılırsa malpraktis tedavisini destekleyen birçok terörist hala göz altına alınmadı ve bu tweet görmemezlikten gelindi. Ve askeri hastaneler de varken Türkiye'de çok kez yanlış tıbbi müdahaleler yapıldı. Tabi ki terör sempatizanı olan birisinin Türkiye kurumlarında özellikle Sağlık sektöründe çalışmasını bende desteklemiyorum direk görevden alınmasını savunuyorum ama sicil kaydına bakılmış olsa bile içten içe Terör sempatizanlığı besleyen ve mesleğine zarar gelmesin diye bu görüşünün üstünü kapatan birçok insan var. Ayrı olarak Türkiye'nin hukuki açıdan işeyişini hepimiz biliyoruz illa ki torpil denen şey tekrar olur ve birçok insanın canını hiçe sayarlar.
Açılabilir bunu neden paylaştığınızı çok iyi biliyorum sırf bşr sağlıkçı Suriye’de sivilce bir kadının koparılan saçına tepki vermesi üzerine yaptığınız karalama kampanyası insanların olumune uzulmek teror mu oluyor o zaman Gazze Filistin doğu Türkistan’a üzülmeyelim mi buna tepki vermeyelim mi
İmza konusuna gelince, ben böyle genellemelerle hareket etmeyi doğru bulmuyorum 🙏🏻 Sağlık sektöründe herkes için “şu gruptan, bu görüşten” diye topluca suçlayıcı bir dil, toplumsal kutuplaşmayı artırıyor 🚫
Askeri hastaneler konusu elbette tartışılabilir, eksikler, ihtiyaçlar bilimsel ve kurumsal verilerle değerlendirilmeli 🏥 Ama karar verirken duygulardan çok somut veriler, denetim mekanizmaları ve hukuk temel alınmalı.
Sen bu paylaşıma inanma sebebini neye dayandırıyorsun, çevrenden somut bir örnek mi gördün? 🤔💬