Sanki konuştunda edebiyat mi yapiyosun? Övünülcek nesi var çok konuşuyor olmanın?
Ülkecek niye bu kadar cahiliz? Ne düşünüyorsunuz?
Sanki konuştunda edebiyat mi yapiyosun? Övünülcek nesi var çok konuşuyor olmanın?
tamam insan cahil olur bilmez susar. Bu kabul edilir. Kimsenin bişey demeye hakki yok.
Hakkı olduğunu düşünen ondan daha cahil kesim var onlar Kara cahil.
Susmuyor bu tipler. Yani tehlikeli cehalet var bizde..
Herkes carcarcarcar...
Kimse birbirini dinlemiyor. Dinlemeyi öğren bi sus ya.
Saygınlık, nezihlik hak getire ya..
Doktor bile ter kokuyor hastaya saygısı yok. Yüzüne yüzüne öksürüyor dişçi diplomana senin..
"Bilmediğimi biliyorum" demiş adamın biri zamanında. Bu sözü benim neslin çoğu felsefe derslerinde birçok kez duydu ama hep dalga geçerdi. İşte o dalga geçenlere denk geliyorsun.
😂 hatırlıyorum.
bir şey bildiğini sanıp ukalalık yapanlar cahil aslında , evet.
Şu yazdıkların satır satır içime işledi diyebilirim 😔 Özellikle “kimse kimseyi dinlemiyor” kısmı… Tam da bugünün Türkiye tablosu gibi. Herkes konuşuyor, çok az insan düşünüyor, neredeyse kimse duymuyor.
Bence bu sadece “bilgi eksikliği” değil, kültür ve eğitim meselesi; saygı, empati, görgü, sorumluluk… Hepsinin erozyonu. Sen günlük hayatta en çok nerede hissediyorsun bu cehaleti? 🧠💭
Cevap
1Cevap
Bu ülkenin yok edilmesi gerekiyordu, Atatürk belki adam olurlar diye son kez kurtardı ama boşuna.
Keşke keşke
Bi de cahil olup bununla gurur duyanlar var bu nasıl patern
he diyip geçmek lazım kimseye bir şey anlatamazsın bu ülkede
Küçükken sarma sararken parmaklarımı yalıyordum halam kızardı insan içine çıkacak başkasının yiyeceği şeyi öyle yapma diye, 23 yaşıma geldim hâlâ halamın o sözü her sarma sarışımda aklıma gelir. Eğitim çok önemli ama zamanında yapılması gereken eğitim, belli yaştan sonra herkesin burnu havada bir şey desen sen kimsin moduna giriyorlar. O yüzden bazen boşvermek gerek
Eğitimsizlik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?