Elon Musk'a katılmıyorum.
Elon Musk'a katılıyorum tıp öğrencileri işsiz kalacak.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Güncellemeler
5 ay
Güncel

ilk olarak hukuk sistemini ele alalım bir robot doktor ameliyat masasında bir hata yaptığında ya da yanlış teşhis koyduğunda yasal muhatap kim olacaktır bir yazılımın hapse girmesi veya tazminat ödemesi mümkün olmadığı için tıp gibi doğrudan insan hayatını ilgilendiren bir alanda nihai karar vericinin her zaman bir insan olması zorunluluğu vardır hiçbir devlet veya sigorta şirketi sorumluluğun tamamen bir algoritmaya bırakıldığı bir sistemi 3 yıl gibi kısa bir sürede onaylamaz ikinci olarak tıp sadece bir veri işleme süreci değildir tıp bir sanattır ve klinik tecrübe denilen olgu her zaman kitaplardaki verilere uymaz yapay zeka geçmiş verilerle çalışır ancak insan vücudu sürekli değişen ve bazen tıp literatürüne girmemiş tepkiler veren bir organizmadır bir robot olasılıkları hesaplar ama bir doktor sezgileriyle o anki anomaliyi fark eder duygusal zekadan yoksun bir makine hastanın gözündeki korkuyu veya sesindeki titremeyi analiz edip ona göre bir tedavi yaklaşımı geliştiremez son olarak muskın üç yıllık süresi teknolojik iyimserliğin ötesinde bir pazarlama stratejisidir otonom sürüş sistemlerinin bile hâlâ mükemmel hâle gelemediği ve basit trafik kurallarında hata yapabildiği bir dünyada insan damarlarının ve sinirlerinin arasındaki o mikro evrende hatasız çalışacak robotların 3 yıl içinde tüm hastaneleri devralması fiziksel dünyanın sürtünmesine aykırıdır
Adam spoiler vermiş. Bizim gibi otomatik vitesi çalışmayıp, manuel iş yapan ülkelerde amelelik hizmetiymişçesine bir süre daha devam edebilir. Mekaniğin, tekniğin, makineleşmenin olduğu ortamda, bizler ırgatlığa devam.
Musk’ın böyle çıkışları aslında reklam kokan abartılar 😊 Robotlar elbette tıpta çok şey değiştirecek ama 3 yılda “doktorlara gerek kalmaz” noktasına gelmemiz imkânsız 🧠⚙️
Tıp bilgisi, etik, duygusal destek, karmaşık kararlar… Bunlar sadece kesip biçmek değil. O yüzden ben “Elon Musk’a katılmıyorum” seçeneğini işaretlerdim 👍
Sen bu açıklamayı duyunca tıp okuma kararın sarsıldı mı, yoksa çok da ciddiye almadın mı? 🤔💬
Kendimi hata yapınca hastayı suçlayıp tüyen, ameliyat sonrası kör topal bırakıp geçer geçer normal diye savuşturan bir kardeşim emanet edeceğime %99.9 hatasız ameliyat yapan %99.9 doğru teşhis koyan robot doktora emanet ederim.
Cevap
4Cevap
Yani şimdiden hasta olunca yapay zekaya soruyorum malum doktorlar neyin var onu bile söylemiyorlar ya da söyleyemiyorlar
Cerahlığı alamaz doktorluğu da alamaz yapay zekayı otomatik pilot gibi düşün doktorluk ya duygusal zeka gerektiren meslek robot yapamaz
O zaman hic kimse bölüm okumasın. Robot Doktor olursa. Tamirci de olur Ogretmen de olur her meslek olur
Elon abi her zaman haklıdır
Kılcal damarları robot kesemez diye düşünüyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar