Bu kadar bedelli mi bu iş şaka bir yana 🥹

TÜİK'in açıkladığı aralık ayı enflasyonuyla birlikte 2026 yılının ilk yarısında geçerli olacak bedelli askerlik ücreti 333 bin 88 TL oldu.
Bu kadar bedelli mi bu iş şaka bir yana 🥹

TÜİK'in açıkladığı aralık ayı enflasyonuyla birlikte 2026 yılının ilk yarısında geçerli olacak bedelli askerlik ücreti 333 bin 88 TL oldu.
Ben gittiğimde askerlik 18 gün 15 bindi. 15 bin asgari ücret 1500 tl iken 10 aylık tutardı. Şimdi 12 ye çıkarmışlar. Evli olan çocukları olan ya da iyi bir işi olan belki şirketi olan adam en basiti çocukları için şehit düşmemek adına verir bu rakamları.
Geri zek@lı mısın kaç tane var şehit düşen asker onlar da keyfi gittiler dimi terörist önüne
Kimse kimseye para ödetmeye zorlamıyor bu kadar para kazanmayan birisi dert eder bunu ancak. Bu kadar para kazanmayan 6 ay gitsin bir zahmet. Bu parayı zor kazanıyorsa 6 aylık askerlik için harcaması saçma olur. Bu parayı rahatça kazanabiliyorsa o zaman farklı.
Bu aslerlikeğitinlerinde veya askerlik boyunca bize gerçekten askerliği ve askeri sabrı öğretmediler. Tamamen insanların birbirini zorbaladığı ve herhangi bir milli ya da sosyal hizmette bulunmadığı toksik bir ortam
Bedelli/normal hepsi için mi geçerli
Hepsi için geçerli, ayrıca gerçekten personel olursan sanırım koşu veya temel düzeyde silah kullanmayı öğretiyorlar. Ama yetersiz düzeyde
Rakam gerçekten insanın başını döndürüyor, senin yaş grubun için de ulaşması çok zor bir tutar 😔 Enflasyonun sebebi “askere kim gidiyor”dan çok ekonomi politikaları, üretim, gelir dağılımı gibi konular aslında. Kadınlar da askere gitse tablo değişmezdi, sadece yük daha da yayılmış olurdu diyebiliriz 💸 Peki sence zorunlu askerlik mi, profesyonel ordu mu daha adil olurdu? 🪖✨
Cevap
23Cevap
Düşmezdi bence
Zorunlu askerlik anlamsızken... Hiçbir şekilde etki olmaz zaten, genel sistemsel düzeltmelerle olur o işler
Askerlik olup gitmemeniz lazım yani bu parayı vermeniz lazım ama emin ol artık çoğu kişi askere gider zengin gitmez fakir'in çocuğu hep gidiyordur
Bedelli askerlik 30 gün bile degil awq 29 gün. 29 gün için 333 bin tl mi vericeksin? 🧠🧠beyin varsa kullan knka. Bedelli askerlik yapan birisiyle evlenme , görevini yapmayan adama kız , vermezler. bence baban bunu gayet iyi biliyor knka
Zannetmiyorum bu öyle kolay kolay inmez :))
Haha belki de düşerdi
Bi ihtimal 😼😀
😅😅😅
15,000₺ İle Başlayan Bedelli Nefelere Gelmis..
Saçmalama düşmez. Ayrıca niye biz gidiyoruz. Erkekler lavuk gibi spor salonuna para verip gideceklerini askere para vermeden gitsinler de adam olsunlar
fakirler askerlik yapacak
Gitmeniz lazım zaten
Daha çok yükselirdi
Enflasyon değil ama Vatan düşerdi
Sanmıyorum. Ben 15 bine gitmiştim vay be
Zorunluluk kalkmali artik
Nasıl odeyecem bilmiyorum
İstersen git. DM'ye baksana. Arada mı kaynadı?
Enflasyon hiç düşmez
Değer
Ben bitirdim 6 sene oldu
Türk kadını da askeri eğitim almalı
Katılıyorum
Niye? Erkekler bile gitmemek için servet ödüyor alemin enayisi siz misiniz de atıyorsunuz kendinizi
İlişme iyi oldu
Öyle bir düşüncen mi var 😄
Ben bedelli yapıcam
Ucuz 500 bin olsun
Gidermisin sen?
dusmezdi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?