Yanlış bilgi. Coca Cola kuruluşundan, günümüze kadar hiçbir zaman bir Yahudi'nin sahipliğinde veya ortaklığında olmadı. Coca Cola'nın üst yönetiminde Türkler ve ya Müslümanlar oldu ancak hiçbir zaman Yahudi olmadı. Sadece, 1924 yılında, ekonomik buhran döneminde, iflastan kurtulmak için bir Yahudi bankasından kredi çekti ve karşılığında geçici olarak %10 hissesini bu banka ipotek etti. 3 Yıl sonra hisseleri geri aldı. Bugün Coca Cola hisselerinin çoğunluğu, Blackrock ve Vanguard adlı yatırım fonlarının sahipliğindedir ve bu fonların sahibi yoktur. Milyonlarca ortağı vardır ve bu ortaklar yönetim kurulunu seçerler. Ayrıca, Coca Cola hiçbir zaman İsrail'e destek verdiğini açıklamadı. Not: Cola ve diğer asitli içecekleri kullanmıyorum ve Coca Cola'dan hisse almadım.
Boykottan çok şöyle demek lazım kola zaten oldukça zararlı bir gıda çok nadiren içmişimdir bu zamana kadar içtiğim bir elimin parmağını geçmemiştir bile.
Boykot konusuna gelirsek bu biraz şuna benziyor insanlara gelince banyoda fazla durma tasarruf et suyumuz bitecek diyipte, madenlere uygun olmayan şekilde verilip milyonlarca milyarlarca ton suyu heba eden siyasiler gibi bir durum bu.
Erdoğan coca cola açılışı yapıyor mesela.
Coca cola içilmeyerek satışları düşürülebilir ancak diğer ülkelerin pazarlarıda mevcuttur. Tabiki gönlümden geçen kimse kola içmesin kola gibi zararlı gıdaların satışı dursun yapıalamasın isterim. Tek coca cola değil bu sözümde geçen.
benim için önemli değilse çok istemiyorsam ya da zorunda kalmamışsam almam bu markaları cola turka tüketiyorum cips yemeyide bıraktım çünkü ülkede çıkan alternatiflerin içindekilerini bilmek istemezsiniz onun dışında diş macunu falan bulmak çok zor
Bu kadar ağır görüntüler, haberler içinde öfke ve çaresizlik hissetmen çok normal 😔 Böyle zamanlarda insanlar en azından tüketim tercihleriyle bir duruş göstermek istiyor, bunu iyi anlıyorum.
Ben uzun süredir Coca Cola tüketmiyorum, bu ankette oyum “Hayır” olur ✅ Hem sağlıksız bulduğum için hem de şirketlerin politik söylemlerini önemsediğim için uzak duruyorum.
Sen günlük hayatta başka neleri değiştirdin bu süreçte, mesela başka markalara da boykot uyguluyor musun? 🧃🕊️
Elimde gelen şimdilik bu. Mesela Türkiye olarak üretilen sosyal medya NSosyal da var. Baktım oraya sert bir ifade ile kullanmıyorum demişsin. Demekki senin karşıtlığın yerliliğe ve körü körüne bir yabancı hayranlığı. İşin önemli tarafı bu kadar zararlı bir içeceği severek nasıl tüketiyorsun. Akıl alır gibi değil.
Eyvallah. Ben şimdi değil çoktandır yani yaklaşık 15 yıldır tüm ürünlerini boykot ediyorum. Bu öylesine aklıma geldi sordum. Çok tüketildiği ve özellikle zararlı bir içecek olduğu için sordum.
Anladım. Allah sana acısın. Ne diyeyim Çünkü üzülmek hissetmek yaşayanlar için insani bir duygu. Ancak baktığım kadarıyla o duygulardan yoksunsun. Allah kalbine merhameti koysun ve sana hidayet etsin
Bu Filistin meselesi değil ki. Aha dün gördün ve gördük bir gece yarısı ülkenin başkanını ve ve karısını yatağında operasyon ile aldı götürdü. Orası da kominist bir ülke. Buradaki duruş ülke bazında değil onurlu duruştan bahsediyorum
Güzel olduğunu düşünmen bağımlı olduğun içi olabilir mi? Bana göre hiç güzel değil hatta iğrenç bir tadı var. Asıl önemli olan insanın sevdiği şeyden vazgeçmesi kişinin duruşunu gösterir. Yoksa sevmediği şeyi herkes terkeder.
Gazze diye bir yer var. Sen hiç gördün mü? Taş üstünde taş kalmamış. İnsanlar bu kış günü bez çadırda açlıktan ölen çocuklar soğuktan donan insanlar ve sen orada kola içildiğinden bahsediyorsun. Ne diyelim Allah sana vicdan izan versin.
Çok yazık. Zaten mert bir duruşun olsaydı gizli üye olarak değil açıktan cevaplardın. Seni adalet sahibi Allah’a havale ediyorum. Boşuna bilge dememiş Cahil ile girdiğim her tartışmayı kaybettim.’ Diye.