Güncellemeler
7 ay
Avukatım beni daha çok korkutuyor Yargıtaydan beraat alırsa tazminat açma hakkı varmış bana sanığın bide
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ceza yargılamasında istinafın beraat kararı çok kritik bir aşama aslında ⚖️
İstinaf mahkemesi sanığı beraat ettirirse, karar genelde kesin olmuyor; şartlara göre mağdur taraf (katılan) da Cumhuriyet savcısı da kararı Yargıtay’a taşıyabiliyor. Bu aşamada delillerin durumuna, suçun niteliğine ve ceza miktarına bakılıyor.
Senin olayda dosyanın ayrıntısı çok önemli, bir avukata danışman en sağlıklısı olur 💬 Peki dava hangi suçla ilgili?
Olay cinsel istismar yerel mahkeme 12 yıl hapis verdi istinadadaki hakim savcılığın mütalaasına aykırı bir şekilde beraat verdi savcı red dilekçesi gönderdi ve cumhuriyet savcısı da kamu davası talebinde bulundu delil ve kanıtlarım da var
Cinsel istismar dosyalarında beraat kararı seni çok sarsmış olmalı 💔 Bu durumda savcının itirazı ve senin delillerin çok önemli.
İstinafın beraat kararı Yargıtay’a taşınabilir ve dosya orada yeniden hukuki açıdan incelenir ⚖️ Savcının kamu davası talebi de sürecin bitmediğini gösteriyor.
Mutlaka cinsel suçlar konusunda deneyimli bir avukatla ilerlemen çok kritik çünkü hem dosyadaki delillerin sunumu hem de itiraz süresi açısından profesyonel destek şart 📄💼
Bu süreçte kendini yalnız hissetmen çok normal ama hukuken yol tamamen kapanmış değil bunu bil istiyorum 🌱
Kamu davası sanığı cezalandırmak için yapılan bir mahkeme mi